Nakažlivost rýmy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4243
30.9.11 18:51

Nakažlivost rýmy

Mám prosbu, nevíte, jak dlouhá je nakažlivost rýmy? Ve školce chtějí děti absolutně zdravé. Ale osobně mi přijde toto nařízení dost prdlé, protože podle mě v posledních dnech už není rýma nakažlivá. Synovi trvá třeba i 3týdny a to přeci nebudu na ošetřovačce s rýmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22005
30.9.11 19:16

Wikipedie říká, že pacient je nejvíc infekční v prvních dvou dnech, pak to klesá. Jak je to doopravdy, těžko říct.

Víš co - tohle je těžké. Neustálý boj mezi maminkami, které opravdu ty tři neděle s dítětem zůstanou doma, jen aby ho daly do školky zdravé - a mezi těmi, které prostě tak dlouho zůstat doma nemohou. Proto je taky školka semeništěm bacilů.

Sama musíš vědět, jak jsi na tom Ty. Ale zkus se na to na chvilinku podívat i z druhé strany. Tvému synovi trvá 3 týdny, než se vyrýmuje. Pak přijde do školky, potká smrkající dítě (které by už podle příruček infekční být nemělo, ale ejhle, ono je) - a protože je ještě malý a imunitu nebude mít nejsilnější, po dvou dnech jedete nanovo… Je to dvojsečná zbraň - a bohužel taky začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3765
30.9.11 19:26

Ahoj,

naprosto souhlasím s Bohunkou a taky s tím věčným bojem mezi zdravými a „rýmujícími“ dětmi ve školce.....spíš by měli v té školce nějak „definovat“, co myslí tím pojmem „úplně zdravé dítě“.

Já bych si to taky přála, protože jsem ta matka poctivka, která nechávala malého i týden po dobrání atb. ještě doma, aby byl pořádně zotavený. A to chodím na plný úvazek do práce - zůstávala jsem pak dom a i zadarmo - jenom aby byl kluk doléčený. Bylo mi to absolutně k ničemu - jakmile vlezl do školky, po týdnu jel v nemoci nanovo - a bylo jedno, jestli byl předtím doma týden nebo dokonce 4 týdny…

Děsím se pondělka, protože to malý nastupuje opět po téměř 4 týdnech do školky (byl trhat nosní mandli), takže mi zbývá jenom doufat, že těch rýmujících a kašlajících dětí tam bude co nejmíň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.9.11 19:28

Díky. Jasně, chápu. A to napíše lékařka ošetřovačku na rýmu na měsíc? Nedala jsem ho tam první týden, ale druhý už jo a učitelka remcá. jde o to, že je to soukromá školka a platit školku, když tam bude pár dní v měsíci přes zimu nemá smysl. Mám pocit, že teče z nosu každému druhému dítěti na hřišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3765
30.9.11 19:38

Osmanko,

to je v soukromé školce??? :roll:

No to mě teda podrž.....starší synek chodíl sice ne do vyloženě soukromé, spíš takové „polosoukromé“ montessori školky, byla to jedna třídička a dávala jsem ho i s rýmou - nikdo mi nic neřekl, banaopak učitelky ochotně dětem utíraly nosy - vždyť to nebyla státní školka, takže se dětem opravdu věnovaly víc!!! Včetně utírání nosů a nikdy neříkaly, že chtějí vyloženě úplně zdravé děti!

Co se týká ošetřovačky - záleží na domluvě s doktorkou. Já byla na očr před i po zákroku s nosní mandlí (jeden den jsem měla přetržku, takže jsem měla nadvakrát těch placených 9 dnů) - jakou napsala diagnozu, to nevím…podle mě záleží na doktorce…jako jak se s ní domluvíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.9.11 20:03

Přesně, něco jiného je státní školka, kde člověk přijde „jen“ o plat, ale když se to má ještě platit a být doma. A na víc je něco jiného první dny rýmy a něco je ten konec rýmy. Syn má rýmu vlastně 15.den. První týden chápu, že se můžou děti nakazit a člověku není dobře a tak, ale po týdnu je pak te závěr a to mi přijde už takové zbytečné. Proto jsem se ptala na nakažlivost. Jsem na rodičovské dovolené, mně nikdo ošetřovačku ani nezaplatí :-). Neměla jsem hlídání na zajití k lékaři, do banky - no prostě manžel je od rána do večera v práci, tak jsem musela sáhnout na hlídání ve školce a na den chodím do práce. Syn je jen dva dny v týdnu ve školce. Pořád jsme řešili, že jsem objednaná 4měsíce k zubaři, proč jede někam služebně a on, že to nemůže odříct, že se to dozvěděl večer přede zubařem a jak je to důležité-to bylo nonstop.Vyřešit nabourané auto nešlo se synem apod. Manžel z práce ani nezavolá na výsledky z krve syna - nemá čas 2minuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3765
1.10.11 15:52

Osmanko,

to je na houby, když se s manželem takhle nedomluvíš…můj pracuje na směny 4 dny 12tky ranní + noční, pak má 4 dny volna - je to výhoda na to vyzvedávání.

Přeju ti, aby ses s manželem lépe dokázala domluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+