Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky mám skoro 2 měsíčního synka dnes jsem mu v zadečku naměřila teplotu 38,5 dala jsem mu půl čípku paralenu a horečka už hodinu neklesá a ani nestoupa.dost blinkal a docela se tím i davil.mám s ním jet na pohotovost? Nebo mám ještě čekat jestli to klesne.kdy bych měla dělat zabaly??
Nepíšeš, jestli ta naměřená teplota je po odečtu nebo ne, ani jak dlouho už to trvá.
Osobně bych na pohotovost zavolala, popsala situaci a vyžádala si instrukce.
Je to bez odectu měřim ho od 22 h každou chvilku a nestoupa a ani neklesá
Tak to je rovných 38, to bych neplašila, ani ten čípek bych už nedávala, pokud by teplota po odečtu nestoupla nad 38,5. Jenom ho hlídej, dávej mu víc pít, moc ho neoblíkej a nepřikrývej, aby se ještě víc nepřehříval. Nejspíš na něj něco leze a tělíčko s tím začíná bojovat. A na zábaly taky klidně zapomeň, to už by musela být opravdu horečka, a i pak můžou nadělat víc škody než užitku.
Ale jak jsem psala, na tu pohotovost bych raději zavolala a poradila se, už kvůli tomu zvracení.
On tedy zvracel naposledy kolem 22:30 pak už vůbec zatím spokojeně spi počkám co se z toho vyklube,nevzbudi ho ani teploměr v zadečku natož pak lahvička s UM
Doufam, ze uz je to po noci lepsi.
Asi bych zavolala rano Dr., teplotu u novorozence bych rozhodne konzultovala.
Jeste k tomu, jak jsi psala v noci, ze jsi dala cipek. Rozhodne nepanikar, kdyz teplota hned neklesa a hlavne nedavej dalsi davku driv, nez je psano v instrukcich. Tj. tusim po tech cca 4 hodinach. Mohla bys ho predavkovat a ponicit mu jatra.
Tak se hezky lecete, snad uz je lip ![]()