Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, už jsem zoufala..máme v koupelně nonstop plíseň..i přes pravidelné větrání (máme tam okno). Nejvíc se nám plíseň tvoří mezi spáry..je to úplně černé, jeden den to vydrhnu a za dva dny to je znova. Uz mi to poradne ani nejde odstranit. Nevíte, co udělat, aby se plíseň netvořila? A cim ty spáry čistit? Je tam i po vzduchu cítit strašná vlhkost a plíseň. Nikde jinde v bytě s tím problém neni. Dekuji
@Babadook píše: Více
nám pomohl vysoušeč a pořízení sušičky (předtím jsem občas měla v koupelně pověšené nějaké prádlo). A pak taky zateplení baráku.
@Lucka1111 sušičku máme v prádelně mimo koupelnu. A jaky vysoušeč? Uz je to fakt v takové fázi, ze ta plíseň jde cítit ze vzduchu a nejde to ani vyčistit..
@Lucka1111 píše: VíceÚplně to samý. Vysoušeč vzduchu a sušička prádla.
Pořiďte si kvalitní odvětrání, které se bude spínat podle vlhkosti. Větrat jen oknem evidentně nestačí.
Asi nemáte hydroizolaci mezi spárama/ máte? A je to skutečně plíseň nebo vodní kámen…taky není větrání jako větrání…zkus déle…pak ještě můžete pořídit teploměr co ukazuje vlhkost…ať se můžete od něčeho odpíchnout.
Plíseň se dělá z vlhka. Takže pořádně větrat a ideálně ten odvlhčovač do zásuvky (na tablety je zbytečný). Větrat hlavně otevřeným oknem, ideálně udělat průvan.
Může to být také špatně odizolované a sráží se přechod teplot (uvnitř teplo, zed z venku studená).
Buď udělat automatické větrání spínané podle vlhkosti nebo elektrický odvlhčovač a ten tam mít nonstop puštěný, aby udržoval vlhkost nízko.
@jkra píše: Více
Myslím, že sušička neodstraní vlhkost v místnosti. Ani nemá vlastně jak. V bytě jsem měla sušičku v ložnici za dveřmi, nebyl tam sušší vzduch.
Ale z prádla se vlhkost odpařuje, takže s tím sušička pomůže
@adresa píše: Více
Jenže tím, že tam bude, bude v té koupelně méně vlhko. My máme koupelnu po každém sušení úplně horkou, suchou.