Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Fungujeme stejně i jako manželé, nevidím na tom nic špatného, držím hlavní výdaje, manžel mi posílá polovinu výplaty, to pokryje komplet hypošku a energie, školku,…až půjdu po druhé RD dovolené
do práce, bude to bonus na rychlejší splácení hypo, dodělání na domě, jedno auto budem potřebovat vyměnit, na delší cesty…
@Anonymní píše: Více
Všechno na jednu hromadu a z toho to platit.
@Cenarius píše: Více
Mame to stejne a meli jsme to tak i pred svatbou.
Jedna hromada a z toho se hospodaří. Manželé nejsme.
Příspěvek upraven 10.10.24 v 23:12
Mame kazdy svuj ucet, pak jeden spolecny, k tomu spolecnemu ma kazdy svoji kartu, na nakupy a tak. Na spolecny kazdy mesic posleme stejnou castku, ponevadz mame podobne platy, vsechny platby jedou z toho spolecneho, plus se tam i neco setri.
Máme každý svůj účet a jeden společný..máme domluvené kolik každý pošle a z toho se platí jídlo a rodinné veci …bydlení řeším já a na to mi přítel posílá polovinu na můj účet a zbytek je každého věc
Máme to stejně už 20 let, ať jsme manželé nebo ne. Účty máme každý svý a máme rozdělené, co kdo platí, tak nějak se to časem utřepalo. Když jsem byla na RD, tak manžel převzal většinu „mých“ plateb, po návratu do práce jsem si je zase vzala zpět. Udělejte si to tak, jak vám oběma bude vyhovovat ![]()
Platí vše hromadně. Není moje a naše. Ze začátku partner vybral peníze a já řešila vše kartou. Co bylo potřeba posílat na účet, posílala jsem teď. Po čase jsme měli účet společný a vesměs vše platím já, ať mám kontrolu, že se na nic nezapomnělo ![]()
Když jsme partneři, není moje a jeho ![]()
Máme jeden společný účet, ze kterého odchází vše (nájem, internet, zálohy na elektřinu atd.). Každý k němu má svou kartu a platí se z toho nákupy, společné večeře, kultura, dovolené atd. Posíláme na něj oba stejnou částku, i když přítel vydělává o něco víc - až budu na mateřské, tak se to určitě změní. Navíc já mám zase jiné benefity (např. služební auto). Když jsou nějaké větší výdaje, účet jednorázově dokrmíme.
Plus k tomu máme každý svoje účty, spoření a investování. Z toho si platíme svoje oblečení, koníčky, zábavu s přáteli, obědy v práci a tak dále.
Chlap se tomuto uspořádání nejdřív bránil, že nechce společný účet a že bude každý platit něco. Stála jsem si ale za svým a teď jsme nadmíru spokojení oba ![]()
Jeden společný účet ze kterého se platí vše, co se týká rodiny a pak máme několik různých účtů na spoření, investice a pod. ale i ty jsou společné - nehrajeme si na moje vs. tvoje.
Sice jsme tedy manzele, ale mame jeden spolecny ucet, na ktery jdou vsechny mesicni prijmy. Z toho se pak zaplati povinne mesicni platby (energie, sporeni, investice, pojisteni…) a se zbytkem se hospodari.
Ale my meli spolecne penize uz pred svatbou. Ve vaznem vztahu mi prijde neprakticke mit dlouhodobe moje/tvoje/spolecne penize (az na vyjimky jako darek pro druheho atd., ale to nikdy nejsou hlavni polozky rozpoctu).
Ahoj holky jak si rozdělujete účty s partnery? (Neptám se na manželé tam to funguje jinak asi)
Jak vše rozdělit? Nájem, jídlo, úklid..jak to mate?