Plíseň v pračce

Anonymní
1.10.10 17:03

Plíseň v pračce

Ahoj maminy,

mohla by mi některá z vás poradit zaručený recept jak se zabvit plísně v pračce?Mám vrchem plňenou Indesit-5let starou.Dělá se mi hodně i takový ten vodní šlem ne těsnící gumě :cry: Stále to otírám,pračka je otevřená aby větrala…

Předem díky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1587
1.10.10 17:07

Tak to znám… Furt to myju, jinak netuším, jak se toho zbavit, zkoušela jsem lecos. Možná by pomohl ocet+horká voda a projet pračku, ale bráním se tomu (zatím). Rady beru taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
1.10.10 17:18

viděla jsem v televizi v jednom pořadu, jak takovou pračku vyčistit, nemám vyzkoušeno.
Každopádně nasypali do prázdné pračky krystalickou sodu, dá se koupit v drogerii, stojí pytlík okolo 20,– a pračku zapli na 90 stupňů, v další fázi po dokončení programu nalili do pračky ocet a znovu zapli pračku a nechali doběhnout program do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
1.10.10 17:22

Holky já měla také vrchem plněnou myslím candy to byla 4roky stará.Plíseň jsem z ní zaboha nemohla dostat zkoušela jsem i ten ocet,pořád ji měla otevřenou co šlo hadičky jsem projela tekoucí vodou a nic :-( .Pak jsem vyčistila ten filtr a byl docela klid jenže za cca dva měsíce na to mi začalo zapáchat již vyprané prádlo takovou zatuchlinou tak sem řekla dost vzteky do ní kopla a dala jsem ji tátovi na rozebrání a koupila jsem novou a je klid :). Fakt je že jak ji táta rozebral zjistil že všude v těch hadičkách jsou smotky vlny a taková šeď vyplulo to toho humůsku snad půl kýble :)

• Citovat
  • Upravit
415
1.10.10 18:59

Dasavr, i to jsem vyzkoušela, ale efekt nic. taky jsem to projela savem nahorko, a to mělo nějaký účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
1.10.10 19:16

Já bych na to asi zkusila horkou vodu s octem, já dávám do každého praní ocet a ještě jsem zápach nebo plíseň v pračce neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.10.10 22:42

Já se jí nezbavila, vzala jsem to i Savem proti plísni, pustila jsem pračku naprázdno s litrem klasického Sava, něco zmizelo, ale něco je tam pořád… A to právě na té těsnící gumě zespoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
13.1.16 15:37

Já s plísní v hodně staré pračce bojovala dlouho, až jsem se naštvala a použila na to to, čím myju myčku - používám od finishe takovou lahvičku, co se dá do myčky a pustí nejteplejší program. To prostě hodím do bubnu a pustím na 90. Sice to dost bouchá a když pračka ždíme, musím na ní sedět, protože jak je prázdná, tak chodí, brzdy nebrzdy :mrgreen: Ale jednou za 3-4 měsíce se to vydržet dá a pak mám pračku jak novou - aspoň zevnitř teda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí