Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mam vinikající lék tady Nechci dělat reklamu ale to jediný mi kdy pomohlo. Jsou v balení dvě „šťourátka do uší“ uprostřed se rozlomí a ta tekutina se rozleje do té vaty. Následně přiložíš postupně na všechny afty asi na 3 sekundy (opravdu to stačí) Nikdy sem nemusela aplikaci opakovat, afty to „Spálilo“ a měla jsem klid ![]()
Já nedám dopustit na propolisové kapky. Buď si to nakapu přímo do pusy a nebo naředím trochou vody a vyplachuju.
Mě na afty i bolest v krku pomáhá tantum verde… třeba pomůže i tobě ![]()
Vzdycky jsem to solila, je to trochu drastarna, ale na afty moc netrpim a dalo se to. Pak jsem dostala trochu vodicky Skinsept mucosa a je super, nepali, je to desinfekce ze spitalu primo urcena na sliznice. Muze se pouzit i pro deti,.davala jsem ho male, kdyz se kousla a hned se to zatahlo a vyhojilo. Da se pry koupit ve zdr. potrebach.
Trpěla jsem na afty celé dětství, teď už zřídka. Pořád mi dr. něčím hubu patlali, doporučovali, a afty se pořád dělaly. Přestaly se mi dělat až jak jsme nasadila a jedla denně nebo aspoň obden multivitamíny. od té doby mám celkem klid. Prostě je to nedostatek vitamínů sk. B. Ať jsme jhedla cokoliv, nikdy jsem to z potravin nedokázala do sebe tolik dostat. Hodně pomohly multivitamíny jako Calibrum, Mamavit, apod. Pokud vitamíny beru pravidelně, tak aft nemám třeba i rok. Akorát teď mám nějaké jiné multivitamíny, beru je pravidelně a afty s emi udělaly 2.
@Anonymní píše:
Ahoj, nějak už mi dochází nápady co s afty. Už asi deset dní jich mam plnou pusu. Minulý týden jsem jich měla kolem dvaceti, nějaký se mi zahojí a hned si mi místo něj udělaj další dva. Zkoušela jsem repík, šalvěj, různé mastičky z lékarny a nic nepomáhá. Nemáte nějakou dobrou radu?
Ahoj, nam se u deti osvedcilo podavat par dni vitamin B, volne prodejny, treba tady http://www.lekarna.cz/…oxin-tbl-30/. Za dva dny vyrazna uleva…
Doporučuji cannadent http://www.shop-cannaderm.cz/…rm-Cannadent
Syn 3 roky má pusinu plnou aftů, má trochu teplotu a je samozřejmě strašně plačtivý, nevím, jestli s tím jít k lékaři? Nebo jenom nějaká samoléčba doma?
Ahoj, za mě propolis kapky nebo sprej a nebo ještě Neocide gel, ten můžou i novorozenci a nebarví, nepálí ![]()
@Jessie8951 Moc děkuji za tip. Já mám právě vyzkoušený Aloclair gel i na sobě, taky super. Mně jde spíš o to šílené množství, a jestli to může být něco jiného než afty, jestli je lepší aby ho viděl doktor nebo je to zbytečné?
Ahoj, nějak už mi dochází nápady co s afty. Už asi deset dní jich mam plnou pusu. Minulý týden jsem jich měla kolem dvaceti, nějaký se mi zahojí a hned si mi místo něj udělaj další dva. Zkoušela jsem repík, šalvěj, různé mastičky z lékarny a nic nepomáhá. Nemáte nějakou dobrou radu?