Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chtěly jsem se optat, kteří lékaři mohou udělat odběry na chlamydie a borelie? Pokud PL odmítá… a případně, kde se dají nechat udělat na vlastní žádost a jaká je cena? Děkuji
@Amy88 někdy to jde přímo v nemocnici kde se dělají odběry (odběrová ambulance), zkus se poptat am - bylo by to jako samoplátce. Ale myslím, že když Dr. řekneš, že si to uhradíš, tak ti vyhoví a bude to snažší, než to někde v nemocnici hledat.
Zkus zavolat přímo do odběrové laboratoře. Měli by ti tam říct, zda vyžadují žádanku od lékaře a případně, jaká je cena testu pro samoplátce.
Mě na to kdysi posílal revmatolog, když mě bolely klouby v prstech. Ale myslím, že by to mělo jít i bez doktora.
Ahojda… pokud mate laborator v okoli, staci si tam zajit ci zavolat a poptat se. cena borelii a chlamydii je radove v tisicikorunach.
Chlamydie (mají více typů, záleží, co Ti je) každá kolem 500 a borelioza až 1700 Kč. A ano, každá větší laboratoř, která je má v repertoáru, Ti to jako samoplátci udělá.
www.prevedig.cz/…ie/.../CeníkPREVEDIG_2011.pdf
Příspěvek upraven 08.02.16 v 17:41
Jj v okolí máme laboratoř. PL nechce a nechce, může mi napsat doporučení nebo udělat kardiolog? docházím k němu a řeším zadýchávání a pocit nedostatku vzduchu s rozmazávaným viděním a ještě mám hučením v uších, bolest zad a noh. kdysi jsem měla pneumonie, tak mám opět podezření
@Amy88 Kdekdo, toto není omezeno odborností. Jen tím, jak se s kým dá domluvit.
Příspěvek upraven 08.02.16 v 17:42
Na chlamydie mi je dělal gynekolog
ale ne na moje přání ale kvůli zánětu, takže já teda neporadím
a přeju brzké uzdravení ![]()
Na další kontrolu jdu 7.2., myslíte, že pokud bych se s kardioložkou domluvila, a ona mě na odběry objednala, že ten měsíc čekání má velký význam v případě onemocnění? Nebo si mám v pondělí zavolat do nějaké té laborky?
@Amy88 proč měsíc čekání? U nás to dělají do 3 - 4 dní, maximum 10.
@danyk protože až 7. 2. jdu na tu kontrolu a to je za 19 dní no a než mi to udělá…a bude výsledek..?
Aha, tak to už chápu. Já myslela, že Ti někde řekli, že ty testy trvají tak dlouho. Já mám zkušenost jenom s chlamydiema pneumoniae při zánětech plic a ty teda nejsou nic moc. Na druhou stranum kolikrát se vykultivovali a lidi vypadali zdravě.
@danyk
No mě lékař právě řekl, že i kdybych je zase měla a nezpůsobovalo to horečky není třeba to řešit, ale já si dost dobře pamatuju, že jsem tenkrát horečky neměla, jen strašný kašel a bolest kyčle a je to už 12 let a před 4 lety mi dělal testy a nebyly to chlamky, ale zlatý stafylokok… ale já už si se sebou nějak nevím rady a tohle nebo ta borelioza není vyšetřená a to je pro mě velký strašák.
Teda jestli bych je měla, tak jsem sice ráda, že mi nedělají problémy, ale rozhodně bych se jich chtěla zbavit a to velmi účinně. Jako… mít je přeci není normální. Určitě bych je chtěla přeléčit antibiotiky.
Příspěvek upraven 08.02.16 v 17:43
@danyk
No taky jsem toho názoru, některé doktory prostě nechápu…