Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Hezký večer! ![]()
Zajímalo by mne, zda je tu aktuálně nějaká maminka, která má dítko staré 26 měsíců a více ještě plně na plenách… Ať už znovu, nebo ještě.
Pojďme diskutovat, poradit si a podpořit se v boji s plenkou! ![]()
Pevně doufám, že ještě nejsme úplné a maximální ostudy.
![]()
@anairda pro mě už to není aktuální, ale rozhodně nejste žádné ostudy
starší byl totální sabotér, naučil se až měsíc před 3 narozeninami ![]()
@anairda Tak osobně znám dítko, které odložilo denní plenu, když mu bylo 3 roky a 3 měsíce
Takže klíííd
Já mám tedy 21 měsíční celodenně na plenách, i když dopoledne jí jí vezmu a až do spaní nedám. Čurá do tepláků, čekám, že jí to dojde, zkoušeli jsme všechno ![]()
Můj syn, krásně si říkal, ale jak jsem přinesla domů druhého prcka, tak postupně během dvou měsíců přestal si říkat úplně. Teď teda když se ho zeptám, tak se někdy vyčůrá do nočníků, ale sám si neřekne. Vím, jsem ostuda a je to moje chyba ![]()
Tak my máme 22 měsíců a plně na plenách, jako na nočník sedne, ale to je tak všechno. 6e má hovínko, řekne až když ho má v plínce ![]()
Dcera ma 2,5 roku, pres den doma bez plen, sama rika nebo si i dojde na nocnik. Ale pouze na malou, bobin jde stale jeste do kalhot. Venku obcas jeste nejaka nehoda, hlavne v zapalu hry. Poledni spani taky bez pleny. Ale vubec nevim, jak ji zbavit plen v noci, dost pije a nechce se caje zbavit. ![]()
Já mám, podle mě to ostuda není. Prostě k tomu jen dozraje dýl. U nás už bylo několik nadějně vypadajících pokusů, ale pokaždé se to nějak podělalo. Před létem nemocnice, koncem léta průjem k zubům, teď angina a opět průjem. Zítra začínám další pokus, tak jsem moc zvědavá…
@krtek7489
A kolikrát ti do těch tepláků za to odpoledne načůrá? Já měla jednou rekord, za hodinu počůrané asi patery.
Bohužel nevlastním dětský butik, takže pak tu plínu vždycky vrátím.
21 měsíců mi ještě přijde v pohodě, ale těch našich skoro 27m, no už se trochu stydím.
@anairda neboj, on na to přijde. Já už byla taky zoufalá. Hlavně ty otázky furt, jestli chodí na nočník atd. Teď jsme třetí týden bez plen na den. přísla sama, že chce curat. Je jí 22m.
Ahoj, syn narozen 22.9.2012.Plně na plenkach, občas se zadaří, ake jinak totální bojkot
Tak šup sem s radama…
Našemu dráčeti je 25 měsíců a s plínou půjde asi i do školy… ![]()
Malýmu je 26 měsíců za dva dna a je plně na plínách. Posazuju ho před/po spaní na nočník, teď začíná místo nočníku sedět na záchodě, ale neřekne si…neřeším ![]()
@cvrcek 1906 píše:
Dcera ma 2,5 roku, pres den doma bez plen, sama rika nebo si i dojde na nocnik. Ale pouze na malou, bobin jde stale jeste do kalhot. Venku obcas jeste nejaka nehoda, hlavne v zapalu hry. Poledni spani taky bez pleny. Ale vubec nevim, jak ji zbavit plen v noci, dost pije a nechce se caje zbavit.
Ty jo i tohle bych považovala za úspěch a byla šťastná, ale to u nás vůbec nehrozí, třeba odpolední spánek, dám suchou plínu a za dvě hodiny ji má prostě nacucanou. Mě přijde, že čurá snad po 20minutách, jak ve spánku tak normálně když nespí.
Mladší má 2 a třičtvrtě roku, a je na plínách. už asi měsíc nebo dva je ve fázi, že chápe že bude čurat, doma si občas řekne, že chce čurat, ať je nahý, nebo oblečený, tak jde na záchod, a vyčurá se, ale to je tak 50 procent případů, v dalších 50 se počurá, nebo udělá louži. venku si neříká. a kakání zatím buď nechápe, nebo nechce, jsem ho nechala bez plíny jednou, v době kdy jsem očekávala bobo, no a uklízela jsem celou pos. ranou ložnici ![]()