Plochá hlavička u miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.2.19 15:37
@Anonymní píše:
@lolink teď 4,5 měsíce. Začíná se více hýbat. Ale spat mi chce jen na zádech :nevim:

Dcerka to měla prakticky úplně stejně. Taky jsem zvažovala helmicku, nakonec jsme do ní nešli a hlava se srovnala. Dneska je jí 7 a hlavičku má úplně v pořádku. Ono to trvá než hlava doroste. Být tebou tak koupím polštářek co dávají pod hlavu nedonošeným miminkům aby se jim právě hlavička neslehla a uvidíš že to bude dobré.

• Citovat
  • Upravit
776
8.2.19 15:40

Náš syn to měl dost podobné, helmičku jsme nedávali. Naše dětská se k tomu vyjádřila, že to existuje, ale přijde jí to naprosto zbytečné, pokud není nějaký opravdu šílený tvar hlavy. Takže jsme nedávali a srovnalo se to myslím pěkně.

Příspěvek upraven 08.02.19 v 15:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
8.2.19 15:40

Pamatuji si živě situaci, kdy jsem byla na preventivní prohlídce se synem, kterému bylo neco mezi třemi a čtyřmi měsíci. Malý měl plochou hlavičku a paní doktorka se na me Divala skrz prsty. Vynadala mi, ze za to muzu já, ze už mu to zůstane. Je to kluk a jak bude chudák vypadat. Ze to musíme nutne řešit s odborníkem, protože jinak je vlastně znetvoreny. No, jako máma plna hormonu jsem to obrecela, ze jsem mu ublizila. Teď je malymu 14 měsíců a při procitani teto diskuze malyho hladim po hlavičce a ma ji nadherne kulatouckou. :srdce: jinou než vlastní zkusenost nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.2.19 15:41
@Anonymní píše:
@Mala.ještěrka ne úplně s tímto tvarem :) ale neměl po porodu hlavicku kulatou. Takhle mu to úplně splasklo až kvůli tomu, ze rad leží na zádech.. mám strach hlavně kvůli tomu pohybu. Já nevím, tak do toho nejspíš nepujdeme. Maximálně bude muset nosit delší vlasy :nevim: nebo ja nevím ..

Ono je to mnohdy dané i geneticky. Kámoška to hodně řešila u syna, kluk hlavu tak zvláštně placatou a pak jsem se podívala na jeho otce z profilu :lol: žádná helmicka by to nezachranila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
8.2.19 15:43

Náš kluk helmičku měl, od 4. měsíce ji nosil cca 13 týdnů. Hlavu měl placatou opravdu hodně, zlepšilo se mu to dost, ale pořád tam trošku sleženinu má. Ale už nic hrozného. Občas mu nesedí čepice nebo tak :-). Já bych do helmičky šla znovu. Ono to totiž není jen o tom, že má někdo placatou hlavu, ale někdy to trošku posune i obličej. Jako kdo neměl děcko s placatou hlavou doma, tak si často ani nevšimne, ale já to u dětí vidím většinou hned…A ty děcka na tu helmu většinou reagují velmi dobře, navíc teď nejsou vedra, takže si myslím, že to bude úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
8.2.19 15:44

Nemám moc zkušenosti, ale byla jsem s kamarádkou na vyšetření hlavičky, ohledně helmičky.
Vyšetření bylo rychlé a kontroly nejspíš pak taky. Každopádně za těch pár měsíců, se to opravdu zlepšilo a prcek už měl pěknou hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.19 15:46
@Lily-en píše:
Pamatuji si živě situaci, kdy jsem byla na preventivní prohlídce se synem, kterému bylo neco mezi třemi a čtyřmi měsíci. Malý měl plochou hlavičku a paní doktorka se na me Divala skrz prsty. Vynadala mi, ze za to muzu já, ze už mu to zůstane. Je to kluk a jak bude chudák vypadat. Ze to musíme nutne řešit s odborníkem, protože jinak je vlastně znetvoreny. No, jako máma plna hormonu jsem to obrecela, ze jsem mu ublizila. Teď je malymu 14 měsíců a při procitani teto diskuze malyho hladim po hlavičce a ma ji nadherne kulatouckou. :srdce: jinou než vlastní zkusenost nemam.
to je krásný komentář :srdce: achjo, jež by to tak bylo i nas! Ja už kvůli tomu nám takový stres. Naše dr. je ale skvělá, tak si říkám, ze kdyby to byl problém větší, tak by to snad řešila :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.19 15:48

Holky děkuji všem moc za tipy, rady, zkušenosti :srdce: jste zlaté. Ono je to stále tak 50:50, ale zda se mi, ze spíše se to zlepší ˇ, ze převládá ten názor

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.19 15:49

@Anny2148 já to z té fotky nemůžu poznat ani srovnat. Už jsem asi tak zaujata tou naši hlavičkou :think: ale vás syn to na pěkné, kdyby to tak nakonec měl i můj, tak bych byla šťastná

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.19 15:51
@Anonymní píše:
Dcerka to měla prakticky úplně stejně. Taky jsem zvažovala helmicku, nakonec jsme do ní nešli a hlava se srovnala. Dneska je jí 7 a hlavičku má úplně v pořádku. Ono to trvá než hlava doroste. Být tebou tak koupím polštářek co dávají pod hlavu nedonošeným miminkům aby se jim právě hlavička neslehla a uvidíš že to bude dobré.

Zkusím kouknout po tom polštářku, děkuji za tip :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.19 15:52

Náš syn měl také hlavičku placatější na jedné straně, upřednostňoval tuto stranu na ležení. Chodili jsme na neurologii, syn je předčasně narozený. Pan doktor nám dal různé rady, jak syna podkládat pod hlavou, jakým směrem dát jeho postýlku vzhledem k oknu, aby měl tendenci mít hlavičku rovně, také nějaká cvičení. Po tom, co se začal sám otáčet na bříško, se to hodně srovnalo, syn zaujímal během spaní různé polohy, ne jenom tu jednu. Co třeba zkusit navštívit neurologa? Třeba by věděl i o jiných možnostech, jak tvar hlavičky napravit. Navíc bych řekla, že to podle vašich fotek není tak hrozné, když to porovnám s naším synem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.19 15:53

Nemáte zkušenost s těmi polštářky? Našla jsem Candide a Babymoov. Je to ono? A který je lepší? Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
lolink
8.2.19 15:53

Sla bych do toho polstarku. Stoji asi 300. Na mne koukali po sestimedeli na gynde, jak je sisaty, detska to vubec neresila. Rekla, ze jde o to, co bude mit v hlave a tim to haslo :mrgreen:. Memu jsou temer 4 mesice a verim, ze se to srovna samo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.19 15:57
@Anonymní píše:
Náš syn měl také hlavičku placatější na jedné straně, upřednostňoval tuto stranu na ležení. Chodili jsme na neurologii, syn je předčasně narozený. Pan doktor nám dal různé rady, jak syna podkládat pod hlavou, jakým směrem dát jeho postýlku vzhledem k oknu, aby měl tendenci mít hlavičku rovně, také nějaká cvičení. Po tom, co se začal sám otáčet na bříško, se to hodně srovnalo, syn zaujímal během spaní různé polohy, ne jenom tu jednu. Co třeba zkusit navštívit neurologa? Třeba by věděl i o jiných možnostech, jak tvar hlavičky napravit. Navíc bych řekla, že to podle vašich fotek není tak hrozné, když to porovnám s naším synem.

Malý nepreferuje stranu, chce stále ležet na zádech. Nesnáší ležet na boku :( to je největší problém. Snad jsem to dobře zachytila, on se vrti strašně. Tady je ještě při cvičení, tady mi to přijde úplně hrozny úhel.

• Citovat
  • Upravit
776
8.2.19 15:57
@terien
@Anonymní píše:
@Anny2148 já to z té fotky nemůžu poznat ani srovnat. Už jsem asi tak zaujata tou naši hlavičkou :think: ale vás syn to na pěkné, kdyby to tak nakonec měl i můj, tak bych byla šťastná

Podle mě je to stejné jako u vás. Prostě téměř zároveň s krkem. Určitě se to srovná, nebála bych se toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí