Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děti s downovým syndromem toto dělají, mají jazyk větší. Ale to by doktoři poznali již v porodnici, takže tenhle důvod to nebude. Zmínila bych to v poradně
Syn to delal taky, normalne jsem mu ho malickem dala zpatky. At nevypada jak tydýt
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, moc prosim o radu. Mame 2 mesicni holcicku a uz od porodu ma jazycek vystrceny trosku ven, spicku. Kdyz je rozrusena vyplazuje ho celkem casto. Jakoby se ji jazycek nevesel do pusinky. Moc prosim o vase zkusenosti.
je pravda, že toto dělávají děti s DS, já to dítě prý dělala taky, proto mě poslali na vyšetření na DS, a nic
. Prostě to asi nemá důvod, dělá to jen tak ![]()
Mladší taky, postupně jak roste, tak se to upravuje. Má ještě spodní čelist předsunutou. Vyšetření ani na ORL ani na zubním neukázaly žádný problém, teď je to lepší a lepší, ale tak do roku a půl to vypadalo fakt divně.
Dělaly to obě mé děti, třeba i ve spánku ho měly trošku venku (zaplať pánbů za dudlík)
S postupem času to zmizelo a jsou to úplně normální zdravé děti ![]()
Dcera, sice nedonošená, ale měla to jako mimčo taky.. Teď v 6 letech je to chytrá zdravá holka s extrémně dlouhým jazykem - dosáhne si na špičku nosu..
@Králičice píše:
Dcera, sice nedonošená, ale měla to jako mimčo taky.. Teď v 6 letech je to chytrá zdravá holka s extrémně dlouhým jazykem - dosáhne si na špičku nosu..
Fakt? Já myslela, že to umí jenom moje dcera.
@ivašot. píše:
Fakt? Já myslela, že to umí jenom moje dcera.
já to umím taky
pry je to dědičné, tak uvidíme, která z mých holek to zvládne.
@Králičice
Heč, já to umím taky. ![]()
Musím to vyzkoušet u svého dítěte, co taky vystrkuje jazyk.
Holky, po porodu totiz samy stres litame vsude po doktorech pridavam fotky. Ve spanku ma nekdy jazycek uplne schovany ale vetsinou kouka kus jazyka mezi rty a pres den ho casto aktivne vyplazuje ven hlavne kdyz ma prdy nebo je rozrusena. Ale nekdy jen tak vytahne pulku jazyka ven. Jsou ji 2 mesice a narodila se driv o 3 tydny. Bere maltofer na anemii a ma trochu pupecni kylu.
Ahoj maminky, moc prosim o radu. Mame 2 mesicni holcicku a uz od porodu ma jazycek vystrceny trosku ven, spicku. Kdyz je rozrusena vyplazuje ho celkem casto. Jakoby se ji jazycek nevesel do pusinky. Moc prosim o vase zkusenosti.