Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
přesně nevím, myslím tak kolem půlroka a s prvními zoubky už to určitě nedělali
Ale hlavně je to jedno, je to vyloženě jen estetická záležitost, tak neměj strach. Mě to tehdy vysvětlovala pediatrička, že některé děti se prostě rodí s velkým jazýčkem, který se do pusiny pořádně nevejde. Dutina ústní pak roste, ale jazyk už moc ne.
U nás to bylo takhle až do nedávna. Teď mu budou skoro tři a občas, když se zamyslí, tak to dělá furt. Ale jinak už má tu tlamičku zavřenou.
Moje má rok a dělá to taky, jediná chvilka má jazyk, tam kde má být, je když si narve do pusy palec
. Oba její dědečkové to při nějakým větším soustředění dělají i teď. ![]()
@Janina81 píše:
Mladší taky, postupně jak roste, tak se to upravuje. Má ještě spodní čelist předsunutou. Vyšetření ani na ORL ani na zubním neukázaly žádný problém, teď je to lepší a lepší, ale tak do roku a půl to vypadalo fakt divně.
@Janina81 Takze je to tim, ze maji vetsi jazycek a jak maji jeste spodni celist predsunutou tak proto? A ted jste na tom jak prosim?
@unuděná píše:
Dělaly to obě mé děti, třeba i ve spánku ho měly trošku venku (zaplať pánbů za dudlík)S postupem času to zmizelo a jsou to úplně normální zdravé děti
Mockrat dekuju a kdy to zmizelo?
@xtrnj202 píše:
Mockrat dekuju a kdy to zmizelo?
a proc furt chces,aby to zmizelo??vzdyt je to roztomile,nicemu to nevadi ![]()
@unuděná Protoze nas doktori kvuli tomu honi na ruzna vysetreni a moc se o malou bojim.
@xtrnj202 nevim jestli vetsi jazycek,nebo malou pusinku
no do roka cca, uz si nepamatuji ![]()
@xtrnj202 píše:
@unuděná Protoze nas doktori kvuli tomu honi na ruzna vysetreni a moc se o malou bojim.
a vysvetlili proc?me to prijde jako nesmysl,ale pokud je tam nejak pridruzeny problem,o kterem jsi nepsala,tak tezko soudit
.Navic teda k cemu ti pomuzou nazory ostatnich ohledne toho,kdy to „zmizelo“,kdyz je nikdo nikam nehodnil a nikdo z toho nic nevyvozoval?
@unuděná zadne pridruzene problemy holcicka nema. Jde o to, ze detsky lekari jsou ruzne peclivi a ja mam hodne peclivou doktorku. Nekdo automaticky nekam pro jistotu posila a nekdo ne.
Prosimtě uklidni se. Přesně kvůli těmto diskusím mě obrazně řečeno vynadali v porodnici. Pamatuji si, že náš to dělal taky. I přes den měl jazyk vyplázlej. Nevím přesně, kdy ho to přešlo, ale do roka určitě, možná i dřív. Klid prosimte
@vejilka píše:
Prosimtě uklidni se. Přesně kvůli těmto diskusím mě obrazně řečeno vynadali v porodnici. Pamatuji si, že náš to dělal taky. I přes den měl jazyk vyplázlej. Nevím přesně, kdy ho to přešlo, ale do roka určitě, možná i dřív. Klid prosimte
Moc dekuju
@unuděná a kdy se to prosim srovnalo?