Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Sledovat teplotu a srážet jí až od 38,5 bez odečtu. Mit doma Nurofen a Paralen pro takto malé děti. Měřit teplotu několikrat za den. Pokud dítě nebude pít a nebude mít počůrané pleny déle jak cca 6hodin, kontaktovat lékaře.
Po odečtu? Kolik jí je? Kdyby to bylo po odečtu 0,5st tak na pohotovost. Čípky na srazeni teploty jsou váhove až od 3mes nebo 5ti kilo.
U takhle malého dítěte se musí už při 38st do špitálu…! U starších kojenců a dětí se jezdí až po 3dnech.
No jestli je to novorozenec tzn do 1 měsíce věku, tak s nim raději jdi na pohotovost, jestli starší, čili kojenec, tak záleží na věku…
Takže má 37.4. To je normální teplota u takhle malého miminka. Když necháš dcerku chvilku rozbalenou, tak ji teplota pravděpodobně klesne ![]()
Klid, ve dvou mesicich namerena teplota 37,9 v zadecku bez odectu je naprosto vpphode. Kdyz by vystoupala na 38,5 dej nurofen. Kdyz by teplota neklesla po leku, pak bych jela na pohotovost.
Novorozenec je do 6 týdnů věku, ty máš doma 2 měsícniho už kojence … Jinak ale myslím do 3 měsíců věku je vážná horečka takže od 38,5 bez odečtu bych jela na pohotovost, jinak čekat, a ten zástup ti na to řekl co??
Dobrý den, chci se zeptat malá má teplotu v zadečku 37,9. Občas trochu kašle ale lékař má dovolenou a jeho zástup mi řekl že nejdřív v pátek mám s ni jet na pohotovost?
Jsem prvorodička takže nevím děkuji