Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Vždy jsem byla pouze čitatelkou, ale dnes jsem se musela registrovat, protože potřebuji nějaké informace a do starších diskuzí jsem psala, ale bez odpovědi.
Syn 2,5roku má ploché nohy a už od včerejška googlím a zajištuji, že 100 lidí 100 názorů a tak bych chtěla vědět jaké zkušenosti mají zdejší maminky.
Nemáte nějaké rady, nebo zkušenosti, co se Vám jako nejvíce osvědčilo, dle fyzioterapeuta není vhodné jakkoliv nohy podepírat (různé stélky do bot atp.) jsou prý kontraproduktivní a více ublíží než pomohou.
Co chválil nejvíce, tak jsou tejpy a chození na boso, aby se noha tvarovala sama. Doporučil mně i nějakou novinku, ale že se s ní ještě naživo nesetkal, ale má doporučení od kolegy, tak jsem dnes udělala objednávku a jsem popravdě moc zvědavá co to přijde za zázračné ponožky na ploché nohy.
Ale mluvil o tom dost zapáleně, že je u toho super, že to má dítě na noze celý den jako tejpy, ale nemusí se chodit na přelepování, což mně vyhovuje, jelikož máme čerstvě miminko a je to pro mně takto jednodušší, ale cvičení atp. se i díky tomuto nevyhneme.
Kdyby jste kdokoliv tady mohl poradit, tak budu velmi ráda. Děkuji
Nemám osobní zkušenost, ale zaujala mě ortopedická podlaha. Zkus si vygooglit.
@Janča6 píše: Více
děkuji za nápad a to je přesně to, proč jsem se chtěla zeptat, tohle by mě nenapadlo, že může existovat.
Určitě nejlepší na vytvoření klenby je chodit na boso, cvičit rehabilitační cviky, na doma ortopedické puzzle například… Syn chodí od 5 let na ortopedii, tam nám doktorka napsala vložky do bot na míru, ale ty nenosí, protože jsou hrozně vysoké a ani se v nich nevešel do bot
Takže pouze cvičíme dle rad fyzioterapeutky, nějaký posun za ten půlrok je, ale asi to bude běh na dlouhou trať… Je fajn, že to řešíte už takhle brzo, nás pediatrička poslala dost pozdě, už jsme to mohli mít lepší.
@dickys píše: Více
Je to přesně jak píšete, byla jsem varovaná abych určitě nepoužívala nějaké vložky, že nejvíce funguje, chůze na boso aby se klenba správně namáhal, vložka má prý opačný efekt, cviky + jak jsem psala, tak mně byly doporučeny ponožky, že je u nic výhoda, že jsou na nohách celý den a dítě nijak neomezují (i bych poslala odkaz, ať si můžete udělat představu, ale nechci být hned první den zablokovaná). A sama ještě nevím, co přijde, ale dávám tomu jakousi naději. Doktora máme již staršího a on na ty novinky moc není, ale jeho mladší kolega je toho prý velký fanoušek.
@dezdemoona Můžete mi prosím poslat odkaz na ty ponožky do zprávy? Děkuji. Že se dá plochá noha tejpovat jsem se dozvěděla až teď, koukala jsem na video a vypadá to zajímavě.
@dezdemoona Můžu také poprosit o odkaz na ty ponožky? Dcera měla/má ploché nohy po úrazu, kdy delší dobu musela jen ležet. Pak rehabilitovala, dostala vložky do bot a do bačkor do školky. Ty v botách nosila, ale už jsou jí malé. Ty v bačkorách nenosila, hrozně ji tlačily. Hodně chodí naboso. Má to mnohem lepší, ale stejně bych ty ponožky možná zkusila.
@Janča6 píše: Více
Tak nevím, jak to poslat, tak zkusím oklikou, na google jsem napsala „ponozky na ploche nohy“ a byl to hned první odkaz, taky jsem si název nepamatovala, ponožky vypadají jako „normální ponožky“, co jsem našla na jiných webech, tak už bylo pro dítě nepoužitelné.
Dost jsem si i na stránkách početla a je to tam vše, jak zde již zaznělo, nic násilím a má to mít i preventivní účinky, ale nerada bych to zde nějak chválila, dnes jsem dělala objednávku a zítra to teprve přijde.
@dickys píše: Více
Nevím, jak citovat pouze jméno, tak jsem to musela udělat takto, nad tímto příspěvkem je postup, jak ponožky najít.
@dezdemoona píše: Více
Pokud chces pouze jmeno, a ne prispevek, tak tukni na Zminit.
A soukromou zpravu muzes poslat treba tuknutim na modrou obalku vedle nicku nad prispevkem (vedle profilove fotky). Aha, pardon, tohle plati pro mobil. Na pocitaci je ta modra obalka v pravem hornim rohu profilove fotky.
Ale v pohode, uz nemusis psat soukrome ![]()
Vložky jsou pro dospěle, kdy už je potreba to podpořit i jinak. Cca do 12 let je to o chození na boso, cvičení s masaznim míčkem, cvičení na bosonohem chodnicku (ordopedicke čtverce). Doporučit muzu max nějakou fyzio přes dětské nohy. My byli ve Veltrusech od Spokonozky.
Dcera nosí Barefoot boty, chodí bosa, má ortopedické chodníky a různý balanční prvky, kladinu…sportuje
Moc děkuji za rady, si teď přidu jako neschopná, ale už to všechno začínám chápat.
Už to mám v Zboxu, tak jdu pro to:)
@Anonymní píše: Více
Tak to taky zkusím, ono budu asi super, když bude mít speciální ponožky a i boty.
A když vidím, že jsi napsala značku, tak se asi taky nemusím bát, kupovala jsem to na stránkách spravnypostoj.cz