Plod neroste 9+2 tt

9
4.6.26 19:55

Plod neroste 9+2 tt

Ahoj holky, máte někdo zkušenost s tím, když gynekolog řekne, že miminko neroste? Jsem v 9+2 tt a dnes jsem měla první poradnu. Po vyšetření ultrazvukem mi pan doktor řekl, že miminko nevyrostlo. Je to starší ročník, takový ten doktor, co nic moc pořádně nevysvětlí (uvažuji, že bych ho měla změnit, protože mi ten styl komunikace nevyhovuje). Neřekl mi ale o kolik ten plod vyrostl nebo nevyrostl, nezmínil nic o srdečním tepu. (Je to moje první těhotenství, nevěděla jsem na co se ptát.) A zmínil něco v tom smyslu, že to těhotenství bylo už na začátku „slabé“. Na začátku mi ale nic takového neřekl, jen předepsal utrogestan. Poslal mě dnes na odběr a zítra ráno k němu mám jít znova. Máte někdo podobnou zkušenost? Znamená to definitivní konec těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6510
4.6.26 19:59

Kdyby neviděl v tomhle týdnu srdeční akci, tak by tě neposílal na krev ani znova na kontrolu.
Také záleží, jaké má vybavení. Takhle na začátku se stačí o milimetr ukliknout…

Nevím tedy, co chce kontrolovat hned druhý den… :nevim:
Pravděpodobně se bude teď řídit HCG v krvi - jestli odpovídá týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
4.6.26 22:43

Pokud jsi byla na prvni kontrole, s cim to tedy provnaval? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.6.26 22:52
@LucieKLuc píše: Více

Byla to první poradna, ještě jsem tam byla předtím v 6tt, kdy pouze potvrdil těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
4.6.26 22:53

Podstatné je, jestli vyrostlo jenom málo mimo tabulky nebo vůbec. Pokud je srdeční akce, to prvé není až taková katastrofa, na ultrazvuku je to milimetr sem, milimetr tam… Mně jednou za dva týdny vyrostlo „papírově“ o jeden a za další dva týdny najednou o tři. Pokud by ale nerostlo vůbec, je to blbě, no. Orientačně 1 mm za den, 1 cm za týden… hCG je dost nevypovídající, v tomhle týdnu už se řídí ultrazvukem.
Nechápu jenom - nějaký minulý ultrazvuk už tedy byl?
Nicméně pokud nemáš údaje, kdy a jak velké to bylo, jestli srdeční akce… jenom tu vaříme z vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
4.6.26 22:56

Jinak ten rozdíl za tři týdny bys měla vidět ty sama pouhým okem. V 6.tt to obvykle bývá černý flek a při troše štěstí v něm i bílý flek max. 5 mm, prostě skvrnka s bijícím srdíčkem, když má člověk kliku, často ještě není. O tři týdny později už vidíš embryo 2-3 cm s počínajícíma pahýlkama, pamatuju, jak už jsem viděla, jak se tam mele, no a srdíčko bliká jak o závod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzulezabka
5.6.26 07:17

Těhotenství může být mladší, šla bych tam až tak ve 12. týdnu a nenechala se stresovat. Tímto jsem si prošla ve 3. Těhotenství a dcera už oslaví 16. narozeniny. A to mě hnali na potrat a já to odmítla s tím, že počkáme.

• Citovat
  • Upravit
23128
5.6.26 07:50

A nemáš foto z utz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11183
5.6.26 07:53
@Zuzulezabka píše: Více

To propasne screening a odbery na nej.

Ted uz je jedno, kdy byla ovulace, protoze tam jsou 2 ultrazvuky, ktere jsou smerodatnejsi.
Nezbyva nez pockat na krev a pripadne dalsi kontrola za tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.6.26 14:22

Z krve prý hormony v pořádku, prý ještě počkáme několik dní, ale nemám si dělat naděje. Když jsem se zeptala na srdeční tep, tak ho prý neviděl, prý je to moc malé. Fotky mi žádné neukázal, ani mi při vyšetření neukázal monitor. Mám přijít zase v úterý a prý se rozhodne. Už jsem se nějak „smířila“ s tím, že to je asi špatné a oplakala to. Ale pak vidím na fórech různé případy, kdy už pacientky hnali na revizi a nakonec to dopadlo dobře, tak nevím, co si myslet. To čekání je teda hrozný. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15280
5.6.26 15:09

Jestli neviděl srdeční akci. Tak to není prosperující těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
5.6.26 19:37
@elis525 píše: Více

Pokud neni srdicko, tak to dobre neni :(
:hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6510
6.6.26 08:38
@elis525 píše: Více

Jakože ten plod je malý na to aby viděl srdeční akci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
6.6.26 15:20

Tři týdny od potvrzení těhotenství (obzvlášť, pokud už by bylo něco na ultrazvuku), by srdíčko být mělo. Kdyby to byl první ultrazvuk, dá se to svádět na pozdní ovulaci, ale za tři týdny musí být opravdu zcela zřetelný posun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.6.26 10:42
@Markéta188 píše: Více

ano, takhle to řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...