Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, chtěla bych se zeptat jestli je normální ze ve 12 tydnu jeste nemam viditelné bříško?
Na mě u prvního těhotenství nebylo nic vidět ještě ani ve 20. tt. To jsem ještě měla nějaké břišní svaly. 🙃 Za to u třetího těhotenství jsem ještě ani nevěděla, že jsem těhotná, a břicho už se začalo zvětšovat.
Normální. Mě se ptali ještě v 6 měsíci jestli jsme opravdu těhotná.
Jasně, že je to normální a dokonce i v několikátém těhotenství, ale hmatat děloha už by měla jít nějaký čas krásně, i to, jak se dost rychle zvětšuje, to je něco úžasného, ovšem zatím jen vleže (v úplných začátcích nejlépe s plným močákem), protože když si člověk stoupne, stále se úplně celá schová v pánvi, tak jediné co, tak rostoucí děloha může čím dál víc vytlačovat o dost měkčí okolní orgány, ale ty dokáží podržet slušně svaly, takže pokud ty jsou v pohodě, tak ten třeba o trochu širší pas pozná jen sama žena, hlavně ve chvíli, kdy si bude chtít obléci kalhoty, které nepruží a dříve sedly jak ulité ![]()
Určitě v pořádku, asi jsi hubenounka.
Já ani ne a v 5.m jsem vypadala na porod ![]()
Mě v 17 tt většina lidí řekla že to buď vidět není nebo to vypadá že jsem jen hodně najedená ![]()