Plod neroste 9+2 tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
7.6.26 10:44

Myslíte, že má smysl zajít ještě pro jistotu k jinému gynekologovi s kvalitnějším ultrazvukem? Nebo už se mám radši smířit s tím, že je konec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15283
7.6.26 11:44

Záleží, jestli může být těhotenství mladší. Kdy jsi měla poprvé pozitivní test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6514
7.6.26 12:35
@elis525 píše: Více

MM…. To vypadá spíše na zamlklé těhotenství, jestli se růst zastavil.
Nicméně pokud by si šla na revizi, tak dělají ještě kontrolní utz v nemocnici.
Pokud by si chtěla spíše zvolit léky, pak bych si nechala pro jistotu udělat ještě utz jinde.

Ale je to lékař, asi by měl poznat kdy už to není ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.6.26 18:53
@karkarka píše: Více

4. května

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15283
7.6.26 18:56

To by mělo mít embryo cca 2 cm a jasnou srdeční akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3538
7.6.26 19:21

Myslím, že by tě stejně ještě poslal před revizí na kontrolní UTZ do nemocnice nebo zařízení, kde to provádějí. Měla jsem to podobně - v 6. týdnu potvrzené těhotenství, v 8. podezření na neprosperující a teprve v 10. jsem byla poslána do nemocnice, kde před výkonem provedli další poslední UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.6.26 19:51

Moc díky všem za odpovědi! :srdce: Aspoň jsem ráda, že vím, že nemá cenu si dělat plané naděje. A v případě revize to pak probíhá jak? Dostanu pár dní nemocenskou? Vím, že se musí dodržovat šestinedělí atd., ale není mi jasný, jak dlouho je potom člověk doma. Úplně si nedovedu představit, že bych měla hned pár dní po zákroku nastoupit do práce jakoby nic. Hlavně z hlediska psychiky. Vůbec vlastně nemám představu, co mě teď čeká. O tom, jestli se to bude řešit práškem nebo revizí rozhoduje doktor nebo si mohu vybrat? Máte s tím zkušenosti? Moje tělo se zatím vůbec nechová, jakoby se chystalo k přirozenému potratu. Pořád mám všechny příznaky těhotenství a žádné viditelné komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
7.6.26 20:41

Předpokládám, že pokud je embryo maličké a bez srdeční akce, dá ti vybrat, práškem by to takhle v začátku mělo jít. Jak dlouho být doma záleží i na charekteru práce, pokud bys někde tahala těžké bedny, po týdnu tě do práce nejspíš nepoženou, pokud seděla v kanceláři, tak klidně. Já byla ten druhý případ, zůstala jsem týden doma a pak už potřebovala vypadnout mezi lidi a ne se doma užírat nespravedlností světa… Obvykle to po takhle časném potratu bývá 1-2 týdny.
A jo, je to bohužel dost běžné, že tělo dál produkuje těhotenské hormony, i když embryo neprosperuje, takže navenek jsou cítit všecky příznaky, klidně i pár dní po revizi, než hormony poklesnou. Drž se a přeji, ať to případně dopadně lépe! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3538
7.6.26 21:07

Obecně je lepší vrátit se do běžného života co nejdříve. Já to prodělala v r. 2016, měla jsem doma 8-měsíční dítě, o které jsem se normálně začala okamžitě zase starat. Měla jsem klasickou revizi dělohy, kdy mě moje gynekoložka z ambulance poslala na gyn-porodní oddělení naší nemocnice. Udělali kontrolní UTZ, že se plod opravdu nevyvíjí, k zákroku jsem měla přijít konkrétní ráno nalačno, přijali mě na lůžko někdy mezi 7.00 a 8.00. Během dopoledne mi podali premedikaci, po poledni na mě přišla řada, odvezli mě na lůžku na operační sál. Uspali, tak 20 minut trval výkon, krátce na to jsem se začala probírat, odvezli mě na pokoj, nechali odpočinout nějaké 2 hodiny, klasická pooperační péče - měření tlaku atd. A odpoledne mě propustili, manžel pro mě mohl přijet. dostala jsem doporučení, jak o sebe pečovat, po „šestinedělí“ na kontrolu ke své gynekoložce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.6.26 00:48

Díky za rady. Určitě se nechci jen válet doma a užírat, chápu, že život jde dál. Jen mam obavu, jak to v práci zvládnu, protoze jsem průvodkyně a pracuji s velkýma skupinama turistů. Znamená to nejen pohyb venku, ale hlavne spoustu pozitivní energie a úsměvů, který ze sebe musím nepretržitě vydávat klidně i nekolik hodin v kuse, kdy jsem středem pozornosti. Třeba to zvladnu líp než si myslím, ale přeci jen to bylo vymodlený první dítě o který jsme se snažili dlouho (mam endometriozu, ktera to komplikuje)… takže nevím, jak rychle se s tím dokážu vyrovnat a co se mnou udelají hormony. Kdybych pracovala nekde v kanclu kde se cítím safe a mam tam kolem sebe fajn lidi, které znám, asi bych se toho tak nebála. Snad to vsechno dopadne v rámci možností ok a taky se v budoucnu dočkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
9.6.26 00:42

Já kdysi taky průvodcovala a přijde mi to naopak, před tím anonymním davem člověk nemusí dělt až takový vopičky, protože už je nikdy neuvidí. Plus je to frmol, sledovat spoustu věcí, hodně mluvit, myšlenky sto směrama, je to hodně aktivní, takže člověk tu hlavu naplno zaměstná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.6.26 17:03

Tak uz je to definitivní. Vsem dekuju za podporu. Pry to pujde chemickou cestou, tak se mi hodne ulevilo. Taky mi v nemocnici vysvetlili co me ceka a to me dost uklidnilo. Ja jsem si to predstavovala jako hroznou porazku s hektolitrama krve, ale pry me neceka nic takhle hrozného. Tak treba tahle diskuze pomuze stejne nezkusenym holkam jako ja, aby byly vic v klidu (v ramci moznosti), kdyz je potka podobna situace. I kdyz by bylo krasne, kdyby to memusel zazivat nikdo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23132
10.6.26 05:41

@elis525 taky jsem si tím prošla, drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie