Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Moc prosím o pomoc. Mam v bytě ploštice, začalo to v září, myslela jsem, ze je to z. balkonu jak jsem větrala přes léto že to nalétlo do bytu, protože jsem u balkonových dveří v rozmezí asi týdnu našla 4-5 ploštic. Ty jsem vyhodila ven a od té doby otvírala jen okno v ložnici a na krátkou chvíli. Ted od listopadu jsem pro změnu našla v koupelně na žaluziích 2 ploštíce a 1 na pracce na ručníku( ne v jeden den, průběhu asi 14dni jsem je nacházela) a ted v lednu, jsem včera ležela a na notebooku vedle me si chodila po klávesnici a aby toho nebylo málo tak včera ten stejný den akorát, ze večer v obývacím pokoji z ničeho nic se objevila před televizi, takový nálet odnikud nechápu. Co mam dělat prosím, připadá mi to jako invaze, mam zavolat deratizátora? Díky za odpověď 😞 😞
No to sice ano ale v takovém množství? Vím, že jsou neškodní ale opravdu to není příjemný. Stěhovala jsem se třikrát a nikde jinde jsem to nezažila jen v tomhle bytě kde teď bydlím. Kdyby to bylo jednou za čas, že nějakou objevím, tak budiž ale tohle je masakr.
Takže deratizátor je zbytečný?
@Marie2642 píše: Více
Bydlíme v domě už přes 20 let a v podobném množství se ploštice začaly vyskytovat až před rokem. Takže usuzuju, že jsou ty mrchy smradlavý přemnožený. A jinak se prostě stahují na podzim do tepla
Tak se jim v teploučku líbí-já bych hmyzem, ale ani stromem, trávou, ptáčkem… být nechtěl. Ploštici, která se k nám domů nacpe vyhodím ven jednou, podruhé ji zabalím do papírové utěrky a mnutím rukou poprosím, aby to už vícekrát neudělala.
Jo, mě se letos v bytě také dost objevují. Ale máme je ve zvýšené míře i na balkoně, usazují se často na kočičí síti. A já jsem podezřívala naší potvoru chlupatou, že mi je pouští nebo nosí domů ona.
bydlíme tu devět let a letos je to takto poprvé. Fakt bych se z tohoto druhu hmyzu nehroutila. Prostě je vezmi a vyhoď
Jsou přemnožení. Psali o tom nedávno i článek.
A množství co jsi objevila mě nepřijde dramatické.
Mě by děsilo třeba 20 najednou. ![]()
A víc než ploštice by mě děsil deratizator.
Vylézají v noci když je tma zkuste výstřik bytu platí se to jsou tři zákroky
@Nikola Zahradníková píše: Více
Ale tady už bylo napsáno, že to nejsou štěnice!?
To, co popisuješ, mi jako vyložená invaze nepřijde. My jsme jeden rok takto měli doma beruny. Ale po desítkách. Prostě jsem je vyhazovala. Na jaře samy zmizely.