Ploštice v bytě, co s tím?

5
11.1.26 03:40

Ploštice v bytě

Moc prosím o pomoc. Mam v bytě ploštice, začalo to v září, myslela jsem, ze je to z. balkonu jak jsem větrala přes léto že to nalétlo do bytu, protože jsem u balkonových dveří v rozmezí asi týdnu našla 4-5 ploštic. Ty jsem vyhodila ven a od té doby otvírala jen okno v ložnici a na krátkou chvíli. Ted od listopadu jsem pro změnu našla v koupelně na žaluziích 2 ploštíce a 1 na pracce na ručníku( ne v jeden den, průběhu asi 14dni jsem je nacházela) a ted v lednu, jsem včera ležela a na notebooku vedle me si chodila po klávesnici a aby toho nebylo málo tak včera ten stejný den akorát, ze večer v obývacím pokoji z ničeho nic se objevila před televizi, takový nálet odnikud nechápu. Co mam dělat prosím, připadá mi to jako invaze, mam zavolat deratizátora? Díky za odpověď 😞 😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20901
11.1.26 06:21

Spálit byt i s celým domem projistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.1.26 08:40

Opravdu? Nemyslím štěnice ale ploštice co smrdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.1.26 08:40

😂 😞 😞 😞 😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13759
11.1.26 09:30

To je normální, ten hmyz se stahuje do domů na zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.1.26 09:36

No to sice ano ale v takovém množství? Vím, že jsou neškodní ale opravdu to není příjemný. Stěhovala jsem se třikrát a nikde jinde jsem to nezažila jen v tomhle bytě kde teď bydlím. Kdyby to bylo jednou za čas, že nějakou objevím, tak budiž ale tohle je masakr.
Takže deratizátor je zbytečný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15423
11.1.26 10:03
@Marie2642 píše: Více

Bydlíme v domě už přes 20 let a v podobném množství se ploštice začaly vyskytovat až před rokem. Takže usuzuju, že jsou ty mrchy smradlavý přemnožený. A jinak se prostě stahují na podzim do tepla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
11.1.26 10:16

Tak se jim v teploučku líbí-já bych hmyzem, ale ani stromem, trávou, ptáčkem… být nechtěl. Ploštici, která se k nám domů nacpe vyhodím ven jednou, podruhé ji zabalím do papírové utěrky a mnutím rukou poprosím, aby to už vícekrát neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
747
11.1.26 11:43

Na jaře odejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21622
11.1.26 16:17

Jo, mě se letos v bytě také dost objevují. Ale máme je ve zvýšené míře i na balkoně, usazují se často na kočičí síti. A já jsem podezřívala naší potvoru chlupatou, že mi je pouští nebo nosí domů ona. :mrgreen: bydlíme tu devět let a letos je to takto poprvé. Fakt bych se z tohoto druhu hmyzu nehroutila. Prostě je vezmi a vyhoď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
11.1.26 16:22

Jsou přemnožení. Psali o tom nedávno i článek.
A množství co jsi objevila mě nepřijde dramatické.
Mě by děsilo třeba 20 najednou. :mrgreen:

A víc než ploštice by mě děsil deratizator.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.26 16:53

Vylézají v noci když je tma zkuste výstřik bytu platí se to jsou tři zákroky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.26 16:54

V létě budou vylízat ještě víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
11.1.26 16:55
@Nikola Zahradníková píše: Více

Ale tady už bylo napsáno, že to nejsou štěnice!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
11.1.26 18:30

To, co popisuješ, mi jako vyložená invaze nepřijde. My jsme jeden rok takto měli doma beruny. Ale po desítkách. Prostě jsem je vyhazovala. Na jaře samy zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný