Plot před dům

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5696
26.1.18 06:56

Plot před dům

Ahoj všem, zrekonstruovali jsme moderně kostku ze 70. let a letos chceme dělat plot před dům. Jedná se o dvojdomek, soused má vepředu vysoký plot a budeme rozdělovat vysokým plotem z tmavě šedých tvárnic (jaké má vepředu) i naše pozemky. Jenže my nechceme uzavřít dům pohledům zvenčí, dům je pěkně zrekonstruovaný, fasáda je cihlově hnědo červená, lodžie má zábradlí ze skla, další doplňky budou tmavě šedé či cihlové a objevuje se na domě hodně nerez. Já jsem zahradnice, každý rok mi tam kvetou tulipány, růže, prostě je to květinový ráj u kterého se třeba cyklisté nebo turisté často zastaví a obdivují. V domě máme použitý stejný obkladový kámen, jako je na obrázku, akorát nevím, čím ho vyplnit, hodně se mi líbí tady to řešení s nerezem, vím, že to bude darda, ale zase to neděláme na 2 roky. Co myslíte, viděly jste někdy něco takového třeba v kombinaci s nerezem? Jinak předzahrádka je dlouhá i široká 15 metrů, takže se jedná o celkem velkou plochu. Zahradu za domem o ploše cca 700m2 budeme mít pohledům uzavřenou, takže soukromí bude dost. Pořád se neumím rozhodnout, co by bylo nejlepší, nebo jaké ploty se komu líbí, nebo mají. Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30909
26.1.18 07:00

@Zabatko Ke sklu bych drevo nedavala, dala bych tam takove ty vyplne z kovu. Take to bude darda, ale pujde do k tomu lepe nez drevo. Moc nerozumim tomu, jaky nerez myslis ty. Jako ze to, co je na fotce drevene, by bylo z nerezu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.1.18 07:23
@Cuddy píše:
@Zabatko Ke sklu bych drevo nedavala, dala bych tam takove ty vyplne z kovu. Take to bude darda, ale pujde do k tomu lepe nez drevo. Moc nerozumim tomu, jaky nerez myslis ty. Jako ze to, co je na fotce drevene, by bylo z nerezu?

To na fotce právě nerez je, asi to tak nevypadá :-), ale je to staženo ze stránek firmy, která dělá nerezové ploty. Spíš tak nějak jestli je to vůbec dobrý nápad, nebo jestli se to lidem líbí, osobně jsem nic takového nikdy neviděla. Úplně nesnáším ta betonová monstra jak se skládají na sebe, má to teď v dědině každý a je to hrozně nehezké. Dřevo dávat nebudeme, bude tam dost přírodního v předzahrádce v podobě stromků atd :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30909
26.1.18 07:28

@Zabatko Aha, videla jsem to jako svetle drevo. Uprimne, nerez na plotech nevidam. Kdyz chce nekdo pruhledny plot, tak vidam volit kovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
26.1.18 07:30

Mně osobně se líbí ploty od uměleckých kovářů. Jsou originální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.1.18 07:32
@Cuddy píše:
@Zabatko Aha, videla jsem to jako svetle drevo. Uprimne, nerez na plotech nevidam. Kdyz chce nekdo pruhledny plot, tak vidam volit kovany.

No právě, ono to asi taky nebude nejlevnější, tak uvidíme. Přikládám ještě fotku obou domů, vlevo je vidět kousek sousedovy zdi, která půjde i po celé délce obou domů vprostřed. Ten plot vepředu co máme tak už je „vyžilý“, rozpadá se a ani se moc nehodí do celkového konceptu už teď. Stojí tam přes 40 let :-). Celkově budeme předzahrádku předělávat, určitě ponechám růže, ty jsou úžasné a dobře tady jdou, už jsem si to celé navrhla i s osázením, tak se na to hrozně těším :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.1.18 07:33
@Lucie008 píše:
Mně osobně se líbí ploty od uměleckých kovářů. Jsou originální.

To určitě jo, ale to by se nám tam nehodilo. Viděla jsem podobné fakt pěkné ploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
26.1.18 07:39
@Zabatko píše:
To určitě jo, ale to by se nám tam nehodilo. Viděla jsem podobné fakt pěkné ploty.

Fotka byla jen ilustrační, pro představu. Vyrobí, co budete chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.1.18 07:40
@Lucie008 píše:
Fotka byla jen ilustrační, pro představu. Vyrobí, co budete chtít.

To já vím, přesto si nejsem jistá, jestli se bude úplně jiný materiál hodit. Googlím a hledám různé ploty a ten s nerezem mi padl do oka nejvíc tím, že nerez se u nás promítá na více prvcích, jak venku, tak doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30909
26.1.18 07:53

@Zabatko Dum je moc pekne opraveny, mozna bych zvolila z toho nerezu neco takoveho : http://www.stylovebalkony.cz/…nove-sedlice Bude to vzdusnejsi nez ten uvodni plot na obrazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55919
26.1.18 07:57

Ja mam plot od kovare, zadna velkovyroba. Postupne ho v ulici obslehlo nekolik lidi:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.1.18 08:01
@Cuddy píše:
@Zabatko Dum je moc pekne opraveny, mozna bych zvolila z toho nerezu neco takoveho : http://www.stylovebalkony.cz/…nove-sedlice Bude to vzdusnejsi nez ten uvodni plot na obrazku.

Jo, tento obrázek jsem taky už někde viděla :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30809
26.1.18 08:27

@Zabatko možná by se to dalo udělat i hliníkové. třeba by to nebylo tak drahé jako nerez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
26.1.18 09:10

Máte to krásné, určitě si vybereš něco co bude pasovat. Je vidět, že na to máš oko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
26.1.18 09:28

Takovýhle typ nerezového plotu bych dala k modernímu domu s plochou střechou, takové ty kostky, co jsou teď moderní.

Ke klasičtějšímu bych dala kovaný plot.

Nevíme, jak tvůj dům vypadá, tak nemůžeme soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí