Plyn od E.ON

13141
16.7.12 13:16

Plyn od E.ON

Máme elektriku od E.ONu a plyn od RWE. Nechceme žádné ty malé poskytovatele, prostě jim nevěříme. Ale v TN proběhlo, že RWE je nejdražší dodavetel plynu. Přemýšlíme tedy o přechodu k E.ONu. Zajímá mě, jestli někdo, kdo tomu rozumí by mi tohle tedy doporučil, popřípadě tam nabízejí ještě nějaké zafixování tarifu.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1505
16.7.12 14:06

Ahoj, my máme plyn od E.on … ale používám jen plynový sporák-plotýnky, trouba el… takže platím paušálně/měsíčně 170kč… původně 150, ale jak jsem na RD, tak vařím furt. a já zase slyšela, že E.on je nejdražší :nevim: ale těm malým taky nevěřím a myslím, že je to prašť, jak uhoď jestli E.on nebo RWE :think:
zkus se kouknout na jejich stránky, napiš tam dotaz a oni ti rádi odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.7.12 15:01

K EONU jsem s plynem přešla před 3 mi měsíci, tento týden čekám na smlouvu, RWE mě doslova šokovalo, jak ceny stále navyšuje. :zed: Bavila jsem s nezávislou poradkyní, ta mi přechod schálila, jak to bude uvidím až po ročním zůčtování :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
16.7.12 15:18

Máme rodiný barák, plynem topíme a vaříme na něm. Takže úspora by se určitě hodně projevila. Už takhle šetříme jako blázni a každá tisícovka vrácená při ročním zůčtování je dobrá, že. Loňské zůčtování (bývá v listopadu) jsme zaplatili 29 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.7.12 13:01

Takže upřesním informace, po rozhovoru s operátorem a přesným výpočtem ceny podle odběru:
U RWE za roční spotřebu plynu se mi vyšplhaly zálohy na 2460 kč / měs s tím, abych nedoplácela, ale bylo to šul nul
U E-on za stejnou spotřebu mi bude stačit 1800/měs.
Rozdíl, což? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
17.7.12 13:36

@berry4 ty jo, to je fakt rozdíl 8o My máme zálohu 3600,–. Už jenom při představě, že by se platilo třeba 3000,– by skákal manžel radostí do stropu - režie platí on.
Oni nám teda z těch 3600,– vracejí, ale bojíme se to snížit, nechceme doplácet.
Večer vyhrabu vyúčtování a půjdu teda do toho, dík. A ještě si tam přidám ségřinu TescoClubCard, ta bude mít radost

Abych to upřesnila, režie jsou psané na mě, ale platí je manžel. Domluvili jsme se tak, že když budu doma, budu to moc líp řešit než on, když je furt v práci.
Tak proto musím změnu udělat já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.7.12 14:06

@omites klidně si zavolej na bezplatnou linku 840111333,vydrž ty šílenosti, co jsou na každý bezplatný lince a až se proklikáš na operátora, zeptej se sama. Ve vyučtování má roční spotřebu plynu v m3,tu když uvedeš, ti spočítají ihned, kolik by jsi u nich platila zálohy měsíčně. Já mám jen byt a úsporu vidíš sama, za barák to bude určitě víc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yo
187
3.10.12 06:39

@omites pokud trváte na smlouvě na dobu neurčitou, měli by vám ji poskytnout. Jinak si pohlídejte vždy listopad, to tak mění EoN ceny. Je tomu tak i letos a od listopadu platí nové ceny plynu. Jinak taky zastávám konzervativní názor. V této kalkulačce plynu jsem našel nejlevnějšího dodavatele, kterého vůbec neznám. Pak jsem si v různých diskuzi přečetl kde co. Ono.. lidé se rádi podělí s těma negativníma věcma tak ti dodavatelé mohou být vcelku slušní, ale nevím jestli zrovna elektřinu a plyn kvůli stovce za rok takhle hrotit, i když ty služby myslím v případě úpadku zajišťuje dodavatel poslední instance. No a teď se toho vyrojil pytel a elektřinu či plynu „dodává“ kde kdo. I kyselá okurka, která umí obchodovat na trhu to může koneckonců zajišťovat, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
GiFu
5.10.12 09:30

RWE nebo E-on

Zrovna řeším to samé. Jsem u obojího a chci sjednocení. RWE mi nabízí slevy na plyn i elektřinu s úpisem na dva roky a E-on lacinější plyn než RWE, ale elektřinu bez slev. A teď babo raď :oops: :think:. Osobně si myslím, že to vyjde na stejno, ale kdo poradí co je opravdu výhodné. Lákají oba dobře. Holky jsou za to placený :)

• Citovat
  • Upravit
13141
5.10.12 09:36

Mě tady včera přesvědčovla i od Bohemia Energy, ale na to jim kašlu, těm nevěřím už vůbec…
No tak teď mi to vychází u Eonu asi tak o 10 tisíc míň. A příští rok si budu muset zase pohlídat a popřípadě přejít zase jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yo
187
6.10.12 11:01

@omites EoN od 1.11 mírně podražuje. Vychází to cca 20 Kč na MWh takže nic tragického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
31.1.13 16:51

Zdravím…nejlepší vyjde si dát E k RWE, plyn k E.ONU…na plynu ušetříte tisíce, na elektřině stovky…pracoval jsem pro obě firmy, tak tomu trošku rozumím…kdyby jste měla nějaký dotaz, napište mi na email a já rád poradím…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yo
187
10.2.13 17:40

Takových radcu tu bylo ;) za chvíli se ukáže někdo kdo kope pro jiny tým ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nenetei
25.8.13 14:46

RWE je na plyn nejdražší, E.ON zase na elektriku. Řešením je přehodit plyn k e.onu a elektriku k RWE. Sjednocovat to není moudré. Jednou zaplatíš později a už se ti to promítne jak na ZP tak na ELE.

• Citovat
  • Upravit
13141
25.8.13 18:51
@Nenetei píše:
RWE je na plyn nejdražší, E.ON zase na elektriku. Řešením je přehodit plyn k e.onu a elektriku k RWE. Sjednocovat to není moudré. Jednou zaplatíš později a už se ti to promítne jak na ZP tak na ELE.

nechápu proč bych měla platit později?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný