Plynová kamna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
32
26.5.21 15:23

Plynová kamna

Zdravím všechny.

Nevím kde se presne zeptat, ale přestěhovali jsme se do bytu, kde máme plynová kamna Gama 4000. Po hodinové snaze jsme je zapálili (je tu docela zima), ale co mi dělá starosti, že nevidím plamínek. Teplo z nich jde, ale ten plamínek mi dělá starosti. Nemáte s tím prosím někdo zkušenost? :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aquarius79
26.5.21 16:11

Já s plynem nemám žádné zkušenosti, takže první co bych udělal, že bych si pozval revizáka, ať zkontroluje, že vše je tak, jak má být (přeci jen je to plyn) a při té příležitosti bych se ho ptal na obsluhu.

• Citovat
  • Upravit
21491
26.5.21 16:13

@Sky28 tady máš návod: http://www.plynoservis.info/…amat4000.pdf možná se tam dočteš víc. A také bych neriskovala a objednala revizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
26.5.21 16:51

Zepředu vpravo je z lesklého plechu zrcátko. Kudy je plamínek vidět, je na obrázku 14. Proč to nešlo zapálit? Nešel tam plyn nebo to házelo jisku jinam? Přírubou okolo zrcátka je k zapalovací elektrodě přístup. Musí být čistá. Zavřením kohoutu na vstupu vyzkoušejte bezpečnostní pojistku. Musí cvaknout a po otevření kohoutu nesmí propouštět plyn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
26.5.21 17:03
@JTom píše:
Zepředu vpravo je z lesklého plechu zrcátko. Kudy je plamínek vidět, je na obrázku 14. Proč to nešlo zapálit? Nešel tam plyn nebo to házelo jisku jinam? Přírubou okolo zrcátka je k zapalovací elektrodě přístup. Musí být @JTom
Dekuji za odpověď. Po důkladném zkoumání jsem nakonec objevila zrcátko ze shora skrze mřížku. Ze strany nic nevidim. A je tam vidět, jak tam bliká oheň. Ony šli zapálit hned (jen my nevěděli jak). Já mám z plynu celkem respekt a vím, že tam musí být vidět ten plamínek. Ale každopádně moc díky ☺️️
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13727
26.5.21 21:53

@Sky28 tak pokud hřejou, tak tam nějaký oheň někde být musí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
28.5.21 14:13

Někdy bývá takový „schovaný“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie