Plynový kotel - kde je problém
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Plynový kotel - kde je problém
Jsme v bytě, kde máme plynový kotel Protherm. Když se spustí a začne hřát, tak jsou všechna topení teplá tak, jak je nastaveno. Ale uteče asi hodina nebo dvě a najednou jsou některá topení jen trochu teplá a jen třeba horní část, někdy i jen vlažné. Tak já třeba běhám do pokojíčku, kde to dám ze 3 na 2,abych to mohla dát v obýváku naplno, aby tam šla teplá voda, aby nebyla zima v obýváku. Zkrátka nehřeje, jak má. Ale nevím, jeslti mi s tímto poradí plynař nebo je problém v topení s vodou, tak snad topenář? Nikdy se nám to tu pořádně nevyhřeje. Největší sílu to má při spuštění, když chvíli kotel běží, pak stále kotel jde, ale nevyhřívá. A samozřejmě jsem měla i všechna topení na plno, růžně jsem zkoušla regulovat ve všech místnostech, ale toto není. Možné. Revizi máme rok, co rok a stejně to nefunguje, jak má na tu výhřevnost
Poradí někdo, prosím, co s tím??? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Odvzdusni radiátory, pak doplň vodu do systému a pote budes mit všechny radiátory stejne tepke ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odvzdusněno máme, to jsem zapomněla napsat. To bylo první, co vždy po létě děláme, když startujeme kotel. Tím to není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Handa86 to není chyba kotle, ale chyba v topení. Asi bych hledala chybu v nastaveni termostatu. Tak jak to popisuješ, jde do radiátorů po nějaké době jen omezené množství teplé vody a to bývá nastavením prostorového termostatu nebo termohlavic na radiátorech.
Pak už mě napadá jenom závada na termostatu v kotli, ale to by nehřál kotel vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Handa86
Kotle jsou ruzne dimenzovany, zjistete si, zda je jeho vykon vhodny, pro Vasi metraz bytu. Dalsi, co to ovlivnuje, je termostat, vs. Termostaticke hlavice-mate ho? Pak je zasadni natlakovani a jiz zminene odvzdusneni. Pokud jste, napr. V panelaku a topne trubky jsou propojene s ostatnimi byty, mohou postupne odvzdusnovavat ti pod Vami a Vy to pak musite udelat znovu. Pokud urcata cast radiatoru hreje a urcita ne, nevypada to na problem s kotlem, ale opravdu s radiatory a vodou v systemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Handa86 ahoj,mam stejny typ kotle, nevim, odkud jsi. trapime se s nim nekolik let. skoro zadny opravar ho neumi opravovat, a to ani ti vyskoleni pro protherm. obrat se primo na vyrobce, pomohli mi az oni, maji vlastniho techniks, ten ti poradi po telefonu a doporuci opravare z theho okoli, ktery opravdu rozumi tomuto typu!!!pozor,99% opravaru, ktere jsme volali, si s nim nevedelo rady, poradili mi az u vyrobce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
p.s.muze to byt i v topeni, ale zacala bych plynarem viz vys.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natálka26 je rok po revizi
. protherm je opravdu pro fajnsmekry, je hodne citlivy na cokoliv, resili jsme problem nekolik let.jak rikam, obrat se na vyrobce, maji servisni centrum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je úplně jedno že je po revizi, myslíš, že se nepráší přes rok nebo co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Handa86 zkusila bych znovu odvzdušnit, může tam být ještě nějaká bublina, my z něj vypouštíme vždy hodně vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K82 tlak je v pořádku také. To manžel už kolikrát kontroloval. V papírech jsem našla, že je výkon 25,5 kW a byt máme velký 70 m. Jsme tu 4 roky a po původní majitelé ho tu měli ten kotel již 6 let, takže už je desetiletý, ale jinak kotel je nejspíš v pořádku. Já to vidím spíš na problém také teda asi s tím topením a asi i s vodou, ale vůbec tomu nerozumím, takže určitě budemem muset zavolat nějakého spešl technika na tento kotel, zda si s tím poradí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit