Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám malého syna a nedávno jsem se přistěhovala do Plzně. Moc to tu neznám, tak se chci optat, zda nevíte o nějaké dobré soukromé školce? nevzali nás do státní ![]()
Věnovala jsem výběru školek docela hodně času a jako nejlepší jsem „vyhodnotila“ Klíček v ul. Boženy Němcové - není to rozhodně jen hlídání dětí jako řada jiných soukromých školek, mám z ní moc dobrý pocit. Dcera tam bude chodit od září.
Koukni na http://www.skolka-klicek.cz/
Ještě mi nepřišla špatná Královská školička na Doubravce. A hodně jsme taky zvažovali Waldorfskou MŠ v Božkově.
Děkuji za info
… Nemáte zkušenosti s těmito školkami(Drobeček,Doudlevecká a Zlatá)??(Já hledám školku poblíž domova,abych nakonec víc neprojezdila než dala za školné)
Drobeček se mi nezdála úplně špatná, ale nebyla jsem tam osobně.
Ty 2 další jsou úplně nový, takže žádná zkušenost a navíc na stránkách nemají vůbec vzdělávací plán!
Ahojte,
my jsme potřebovali dát našeho Tomíka do školky na měsíc a zvolili jsme si školku Drobeček tedy ta byla obdsazena, tak jejich druhou pobočku Easy start v Brojově ulici na Slovanech a bylo to skvělé. Tomík si rychle zvykl, paní učitelky včetně ředitelky jsou moc milé. Dětí tam je asi kolem čtrnácti a tak mají ke každému z dětí individuální přístup. Navíc školka je přístupná v dosahu MHD a i cenově se drží v té nižší kategorii. Nabízejí angličtinu, pohybový program, zahrádku, kvalitní jídlo a je s nimi výborná domluva. My jsme byli nadšeni. Doporučujeme i ostatním maminkám. Náš Tom tam byl vážně spokojený.
Děkuji za info… byli jsme se koukat ve Zlaté školce a bylo to tam moc příjemné a pěkné.Příjemná paní ředitelka aj paní učitelka.Za školkou mají zahradu a obří louku.Syn se okamžitě zapojil do kolektivu a ani nechtěl jít domů.Příští týden se jdeme podívat do dalších 2 školek.
Jasné. Chce to okouknout. Děti jsou přizpůsobivé a zvyknou si snáž než my, velcí. My volili školku i kvůli přístupnosti a kvůli financím. Tomíkovi ještě nejsou tři. A třeba v Královské školičce, tuším, je za to, že mu nejsou tři nějaký příplatek a mohlo by to vyjít na 12 tis. Tady to vyšlo na 7 tis. za měsíc, což je taky velký rozdíl.
Jak jsme tam přišli tak tam bylo cca.10 dětí.Bylo až dojemné, jak se ty starší staraly o ty mladší.Když jsme tam přišly,tak hnedka v takové malé šatně (paní ředitelka říkala že se tam ale buduje větší.Že dříve byla šatna dole ale že tam děti nechtěly chodit takžeto přemístily zatím sem než se dodělá ta větší šatna) malého uchvátil papírový krokodýl a mě jeden chlapeček který přišel k nám a chytnul malého za ruku a řekl ,,Pojď jsi semnou hrát".Malej se okamžitě zapojil a začal si hrát s ostatníma.Školné je celkem slušné na to že je to soukromá školka 5,500,– na měsíc (co si budeme povídat i těch 5,5 tis.je dost ale pořát dobrý
).První dojem byl velmi dobrý.Tak jsem celkem zvědavá jaké to bude v těch dalších školkách.Doufám že stejně dobré ![]()
Tak pak dej určitě vědět.
My od ledna nastoupíme pravděpodobně do státní školky. Jsem zvědavá, jak se tam Tomimu bude líbit. Potřebuje děti kolem sebe, má je rád a hlavně se od nich učí rychleji než ode mě doma. Tak dobrou noc
Tak to máte dobré že vás vzali do státní školky.Přeji vám ať se tam malému líbí…určitě dám vědět až se rozhodneme kam malého dát.
Tak opravdu všem moc děkuji ale nakonec se nám nabídla babička,že bude hlídat ale jinak se mě ze všech školek asi nejvíce líbila Zlatá školka. Opravdu mohu všem doporučit ![]()
Já bych jen upřesnila, že dětí je ve školce v Drobečkovi pouze 10 - u předškoláčků max. 12. Více se zapojovat do diskuze bohužel nemůžu, jelikož jsem v této školce zainteresovaná a mohla bych vás ovlivňovat ![]()
Ahoj všem, obnovuji tuhle diskuzi. Sháním pro dcerku (3,5 roku) soukromou školku v Plzni, kde je malý počet dětí a především hodné paní učitelky, které svou práci dělají s láskou. Malá je hodně citlivá a plachá a záleží mi na tom, aby tam chodila ráda. Kdo máte podobně citlivé dítě a máte aktuální dobrou zkušenost s nějakou školkou, můžete se prosím podělit do komentáře? Děkuji moc. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.