Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dotaz pro ty co znají PMS a mají hormonální tělísko - pomohlo vám? Po prvním porodu jsem měla hrozné pms, fyzicky i psychicky ze mě byla na par dni v mesici troska, nyní jsem po druhem porodu a bojim se co zas bude. Můj gyndar mi doporučil tělísko a tak se ptám jestli to na pms doopravdy některé pomohlo? Další dítě neplánuji…
@What88 já bych řekla že tělísko nemá na PMS vůbec žádný vliv.
PMS mi zmizela jenom když jsem brala klasické prášky - ale to bylo před dětma. Teď s tělískem sice nemám žádné bolesti (ani žádnou MS) ale chutě mám, hormony bouří, vzteklá jsem…
Ono fakt záleží jak to na koho funguje.
Podle mne je to nepredvidatelne. Ja mela MS v pohode, slaba, trocha boleni bricha, kolkrat me to prekvapilo, protoze zadne PMS. Ted mam tesne po Mirene. MS pretrvava (zatim 3×, pry mam pockat), krvacim vic!!, bricho boli, a jeste jsem protivna. No zatim zadna vyhra… ![]()
@LilyJane nemáš MS a stejně máš pravidelně v měsíci hormonální bouři? Achjo
@Lenka_Hal Po Mireně znamená čerstvě zavedenou? Já četla že ty začátky s ni nic moc
Do klasicky antikoncepce se mi moc nechce… ale zas dalších 20let s pravidelnou PMS nedám a žádný čaje, bachovky ani vitaminy pro ženy na mě nefunguje…
@What88 Já mám mirenu a ta vypouští hormony, které by měly omezit tvorbu sliznice v děloze. Ale vaječníky a všechno okolo funguje tak jak normálně.
Takže je normální že u mireny nemáš MS (ale není to pravidlem, jsou ženské co ji mají i tak) ale hormony jedou stejně.
Já už teda nemám ty šílené bolesti, kvůli kterým jsem žrala ibalginy a pod. Ale to proto že není MS. Jinak hormony běsní pořád stejně.