Tělísko a sex?

Anonymní
9.12.21 21:12

Tělísko a sex?

Zdravím všechny!
Nechala jsem si teď na konci listopadu nechat zavést hormonální tělísko. Zaváděla mi ho až poslední možný den - tj. 3.den po MS.
Moje otázka zní, jestli je potřeba teď při sexu ještě nějaká další ochrana, nebo je to už chráněný + je nějak poznat, že se mi to tělísko hnulo?
Je mi 17, zachvilku 18 a nerada bych byla těhotná.
Tak se chci ujistit.
 Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1902
9.12.21 21:33

Gynekolog tě nepoučil? Mě řekl týden počkat. A po tuším měsíci jsem byla na kontrolním utz jestli se usadilo a je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.12.21 22:17
@Anonymní píše:
Zdravím všechny!
Nechala jsem si teď na konci listopadu nechat zavést hormonální tělísko. Zaváděla mi ho až poslední možný den - tj. 3.den po MS.
Moje otázka zní, jestli je potřeba teď při sexu ještě nějaká další ochrana, nebo je to už chráněný + je nějak poznat, že se mi to tělísko hnulo?
Je mi 17, zachvilku 18 a nerada bych byla těhotná.
Tak se chci ujistit.
Děkuju

V 17ti ti doktor doporučil tělísko? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.12.21 22:18

@iamlenka jo, řekla, abych týden počkala, což jsem počkala, nekrvácim nic, jen někdy bolesti v podbřišku, ale nevím, jestli teda mám na sex bez kondomu čekat do doby po kontrole nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
9.12.21 22:49

@Nina0016 mě teda řekl, že chrání hned. Ale ať radši týden počkám než si to sedne. A stejně mě ro docela bolelo tak jsem měla klidový režim. Myslím, že už v klidu můžeš bez. Ale záleží to na tobě 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.12.21 22:54

@iamlenka děkuju! Jojo, řikala, ať počkám týden než si to sedne a týden ať se pouze sprchuju, ale bohužel jsem asi nepostřehla, jak to je s ochranou po tom týdnu, teoreticky teď to budou týdny 2..
Děkuju za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
10.12.21 00:50

Nitroděložní tělísko chrání ihned po zavedení, dokonce se do 5 dnů používá jako spolehlivá dodatečná ochrana místo Postinoru. Ovšem některým ženám se děloha snaží tělísko vypudit, posune je a poto ochrana nefunguje. Toto se nejčastěji stává v prvním měsíci, proto se po tuto dobu doporučuje preventivně používat ještě další ochranu. Pokud tedy budeš používat kondom nebo se s partnerem domluvíš na přerušované souloži, je to vhodné, ale není to nezbytné. Otěhotnění se bát nemusíš, je to spolehlivá ochrana, která na rozdíl od pilulek nevyžaduje každodenní pozornost a sex si můžeš dopřávat naplno a bez zábran. Větší nebezpečí je, že Ti tělísko může dělat potíže jako některým jiným děvčatům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.12.21 07:54

@Lemrucha děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
12.12.21 09:21
@Umík píše:
V 17ti ti doktor doporučil tělísko? 8o

Jo, ted je to pry uz jine nez kdysi. Ze to nijak plodnost neovlivni, ze to staci vytahnout a snazit se o mimco. Jedina „nevyhoda“ je, ze tim teliskem si predplatis 5 let ochrany tudiz pokud ho nechas vyjmout driv, prijdes"o investovane" penize. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.12.21 14:47

Krvácení po sexu + zabolení

Přidám se do diskuse - já mám tělísko hormonální cca měsíc a skoro celou dobu lehce krvácím, ale…vždycky při sexu mě v břiše píchá (takže musíme opatrně), ale potom se vždy celkem dost rozkrvácím…aktuálně jsem zase s krvácením…jasnou krví. Měla jste některé takový problém? Bohužel přes svátky budu muset asi na gynekoložku dost počkat…vlákna nahmatám, tak nevím, v čem bude problém. Díky za každý názor :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
22.12.21 15:07

@mimal Bolest v pořádku není, stejně tak jasné krvácení po měsíci :think: Určitě si zajdi na gyndu, jestli je vše OK. A raději bych na tělísko v tvém případě nespoléhala a zajistila se i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.12.21 16:27

@baracudas tušila jsem to, ale nepotěšilo mě to…na pohotovosti mi nechtějí tělísko ani řešit, že když nemám trvalé bolesti, že to je ok a mám si počkat na mou gynekoložku, že mi ho i pak může vyreklamovat…ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí