Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn má 4 roky a na imunologii mu zjistili snížené množství protilátek proti pneumokokům, takže ho dr naočkovala Prevenarem 13. Ještě nám doporučila druhou dávku za dva měsíce, prý že bude větší účinnost. Ale mě se to zdá zbytečné. Očkovali jste někdo dvě dávky?
Řídila bych se pokynem výrobce.
Jinak dítě nad 2 roky ybch očkovala tou vakcínou na 23 kmenů a ne jen na 13
Pneumo 23 se to jmenuje či tak nějak
Jinak vakcína sice zajišťuje imunitu proti očkovaným kmenům, ale i výrobce uvádí, že zvyšuje náchylnost na nakažení ostatními kmeny, takže pokud se setkáte s kmenem, který nebyl ve vakcíně obsažen, hcytnete ho snáz ![]()
@SvatkaM píše:
Pneumo 23 nám dr ani nenabídla.
tak to ani moc nečekám, pokud chci já nějakou extra vakcínu, tak si ji musím sama vyhledat, zaplatit, donýst do ordinace a ještě zaplatím za aplikaci ![]()
Jen je dobré vědět, že to existuje a pokud bys chtěla dítěti ještě něco píchnout, tak mi přijde logičtější píchat 23 kmenů a ne jen 13, když už na to věk má
Gladys- jen se chci prosím tě zeptat, co jsi očkovala nad rámec povinného očkování u dětiček? Tím myslím právě Prevenar 13 nebo rotaviry atd.
@kotýsek u prvorozeného synflorix, vystresla mě reklama
Pak už nic, MMR nemá ani jeden. Zvažuju žloutenkové očko. Nejmladší má skoro 7m a ještě nemánic, v lednici má připravený pediacel místo hexy ![]()
Děkuji, to ani nevím, co to je ten Pediacel ))))
Já jsem podepisovala, že budeme chtít časem Prevenar 13 a tet vubec nevím, jestli dělám dobře, jsem jakásik nalomená ![]()
![]()
@kotýsek píše:
Děkuji, to ani nevím, co to je ten Pediacel ))))
Já jsem podepisovala, že budeme chtít časem Prevenar 13 a tet vubec nevím, jestli dělám dobře, jsem jakásik nalomená
Jak podepisovala, že budete chtít
? To je jen doporučená vakcína, tam se snad nic nepodepisuje
??
Právě že podepisovala-naše mudra rozdává takové papíry a podepisuji, že bud souhlasím a nebo nesouhlasím s danou vakcínou. Dává to podepisovat u všeho, co je nad rámec povinného očka.