Pneumokok v nose

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
23.3.09 07:03

no já ho měla sama, když bylo B cca mezi rokem a čtvrt a rokem a půl. Obvoďačka mi řekla, že by mě poslala na punkce, aby se mi ulevilo (měla jsem hrozný bolesti, oteklou tvář, bolelo mě oko, ucho, smrkání au au,navíc tekly - pokud vůbec jsem něco ven dostala,zelené humusy, prostě hrůza), ale neměla jsem hlídání na malou, tak mi napsala ATB, že mam inhalovat, kapat do nosu na střídačku míchané kapky a Pinosol a snažit se a kdyby se to nezlepšilo nebo to prostě bylo neúnosné, mám druhý den přijít, že mě pošle na ORL. No zvládla jsem to doma, ale upřímně - v noci jsem myslela, že už to nevydržim a pojedu dobrovolně. Sice mě všichni zrazovali, že to je blééé, ale zas by se mi dřív ulevilo…

No a teď jsem ho měla v lednu a to jsme podchytily včas díky tomu, že jsme na ORL jeli s mladší, té píchali ucho, mudra zkoukla mě (doma se nám honila fuj rýma a kašel), tak mi napsala ATB a mi to večer začalo…

No moc jsem nepomohla, bo teda s punkcí zkušenost nemam, u dítěte nevim, jak bych se zachovala, záleží, jak to je asi rozjeté, ale Bára m iteď trošku se smrkáním zlobí a mít to dost rozjeté…ale je to měsíc zpátky, kdy dostala ATB na zánět průdušek a i dutiny měla chycené :roll: (jsme taková bezva rodinka )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
28.3.09 15:44

No já bych řekla, pneumokok ve výtěru a horečka k tomu, to je jasně na ATB…
K CRP - kdysi jsem četla (možná tady?), že i CRP se někdy dá zvládnout bez ATB, tak je to těžké.

Syn měl jednu dobu stále zelený stroupek pod nosem, i když mu jinak rýma netekla. Nechala jsem mu udělat výtěr. Měl tam pneumokoka, tak dostal ATB. Už druhý den tam stroupek nebyl, tak jsem jásala, že nám to určitě tak rychle zabralo díky pneumokokovému očkování, že lépe reaguje na léčbu. Jenže za další 2 dny, ještě před dobráním ATB, ho tam měl zase (ten zelený zaschlý stroupek).
Teď nedávno jsem četla, že může být pneumokok v těle, i když se ve výtěru neobjeví, tak babo raď…

Asi bych řekla, počkat ty 3 dny. Jestli horečky neustoupí, jedná se zřejmě o bakteriální infekci a ATB budou na místě… Jinak s tím, co vím a co jsem tu napsala, bych řekla, že paní doktorka je docela zkušená 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
29.3.09 11:04

Ahoj tak jsme to snad rozchodili bez antibiotik Vali už je dobrá nemá ani rýmu.Jestli se to ještě nevrádí tak měla dr pravdu.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.9.09 14:22

Ahoj holky malé dělaly v pondělí vytěry z krku a z nosu,dneska jsem si měla volat na výsledky a v krku negativní a z nosu tam ještě nejsou.Znamená to,že když to tak trvá,že tam něco musí mít?Trpí na rýmy,ale spíš takyvý ty zadní

• Citovat
  • Upravit
6545
25.9.09 14:45

no pokud to posílali do jedné laborky, tak bych řekla, že tam spíš něco bude. Ale za 5 dnů jsme měli většinou výsledek i při pozitivním nálezu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta S.
8.2.10 21:11

Pneumokok

Ahoj, my máme pneumokoka již po druhé. Malé je teď 8 měsíců. Taky jsme měli dlouhou rýmu a výtěr ukázal, že tam je zase pneumokok. Jak poprvé tak i nyní je bez teplot a dostala znovu ATB. My stopro půjdeme na očkování proti pneumokokovi a máme před sebou 3.Hexu,tak nám dr. doporučil antibiotika na přeléčení. Moc tomu nerozumím, zvláště, když máte teploty, tak bych také zajela na pohotovost. Držím palečky.

• Citovat
  • Upravit
3525
2.4.10 14:20

tak třeba zaktualizování tématu někomu pomůže…jako mě když jsem hledala info..

Tak u nás je to podobné malá 14 dní bojovala s rýmou, vždy měla dva dny teploty, pak 3-4 dny bez teplot, pak zase teplota jeden den, pak zase pár dní bez teplot..tak jsem s ní zašla k dr. tak ta nám dala atb. Augmentin DUO, že by to mohl být zánět dutin, tak jsem ještě s malou zašla na ORL, tam ji udělali výtěr z nosu, nasadit atb. doporučili ale spíše z důvodu že jsem těhu a mám každou chvíli porodit…tak aby se hned nenakazilo mimi…
No po poradě s tetou lékárnící a dalších konzultacích s jejími známými lékaři, nám doporučili ATB nedávat, že je ten Augmentin DUO širokospektré atb. a že spousty dětí má po tom dlouho průjmy nebo vyrážky, tak jsme atb nedali, s tím že počkáme na výsledky výtěrů (ty byly až za 5 dní). Mezitím jsem malé kapala do nosu jen ty v lékárně udělané kapičky (taky s atb), dávala sinupret a držela ji doma v klidu a ona už od pondělka nemá teploty a její nálada je taky mnohonásobně lepší, no dneska už tu lítá.
Volala jsem si dnes na výsledky těch výtěrů na ORL a měla tam pneumokoka, ale dr říkala, že ten Augmentin by na to stejně nebyl, takže dobře že jsme ty atb nedali, a že když je ted bez teplot tak jsme to asi zvládli přeléčit jen těmi nosními kapkami. Kdyby se ji to vrátilo rýma teploty, tak máme přijít a dostaneme ATB co by byly přímo na pneumokoka a pokud bude OK tak za mesíc máme zajít na kontrolní výtěr z nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
28.4.12 09:18

Ahojky, chtela bych se zeptat jestli mate zkusenost s nakazlivosti pneumokoka. Syn mel ve sterech v nose zjisteneho pneumokoka, mel rymu cca mesic a vracela se a pak mu to sedlo na prudusky.Zajima me, zda jsme ho od nej mohli i my chytnout, nebo se tohle neresi?Nevim prave zda jit k dr. na stery. Mam strach at si ho doma nepredavame,ale zas nechci zbytecne plasit.Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
28.4.12 09:37

Tak je to bakterie, tkze mohli, on to taky mohl chytit od vas. Pokud uz je v poradku tak bych to neresila, ale kdyby se vam to melo porad opakovat a ve vyterech by byl porad pneumokok, nechala bych vysetrit i sebe a manzela, at se kdyztak prelecite vsichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
28.4.12 11:27

Dcera ma pneumokoka taky v nose, je zrejme prenasec, protoze ho tam mela porad, co sme chodili na kontroly, doktorka potom rekla, ze kdyz ji nic neni, tak to resit nebude, ze holt nekdo ho ma porad a nic mu neni. Mladsi dcera se nenakazila, sebe a manzela sem vysetrit nenechavala, zadne potize nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
28.4.12 12:53

Tak starší holka to kdysi přitáhla bůh ví odkaď ve 2,5 letech. No a její tříměsíční ségra to chytla taky. Měly ho obě v nose a dostaly z toho zápal plic a zánět středního ucha. Byla jsem s oběma najednou týden v nemocnici. Mazec. Ta starší pneumokoka chytla ještě dvakrát (mladší už nikdy), vždycky se to projevovalo šíleným nočním kašlem. Po přeočkování Prevenarem byl klid. My s manželem jsme to nechytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
28.4.12 13:24

Syn má taky pneumokoka v nose, je přenašeč. Ze začátku se to řešilo, dokonce dostával píchací penicilín, ale po dalších stěrech tam byl opět. Teď se to neřeší. My s manželem jsme čistí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švecová Drahomíra
8.1.13 13:04

léčba

NENÍ POSTUP LÉKAŘKY SPRÁVNÝ. PŘELÉČUJE SE ANTIB. NENECHTE SE ODBÍT, NEBO PŘESTUPTE K JINÉ LÉKAŘCE. VNUK TO MÁ TAKY OD ZAČÁTKU PROSINCE,27.UDĚLALA DCERA U LÉKAŘKY SCÉNU A HNED SE DĚLALO VYŠETŘENÍ. DNES SE DOZVĚDĚLA VÝSLEDEK, ŽE HO MÁ V NOSE.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.20 10:18

Ahoj, dcera má skoro dva měsíce kašel a sem tam rýmu, jinak bez teplot. Doktorka udělala minulý týden konečně výtěr a dnes nám oznámila že dcera má pneumokoka v nose. Přitom je očkováná Prevenarem13. Už se někomu stalo že i přes očkování chytil pneumokoka?

• Citovat
  • Upravit
7228
24.8.20 11:26
@Anonymní píše:
Ahoj, dcera má skoro dva měsíce kašel a sem tam rýmu, jinak bez teplot. Doktorka udělala minulý týden konečně výtěr a dnes nám oznámila že dcera má pneumokoka v nose. Přitom je očkováná Prevenarem13. Už se někomu stalo že i přes očkování chytil pneumokoka?

Ano syn měl, ono je víc druhů pneumokoků, tak asi chytla nějakého jiného než je v těch 13 skupinách Prevenaru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí