Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neboj se zajít k psychologovi nebo k terapeutovi. myslím, že to, co prožíváš, je běžné, je to určitá fáze toho, jak se se zákrokem vyrovnat.
Vyhledej odborníka. Je jedno zda psychologa nebo jiného terapeuta, můžeš zkusit i kineziologii. Máš postinterupční syndrom a samotné se ti s tím bude vyrovnávat těžko. Je jedno jestli bylo dítě chtěné nebo ne, postihuje to hodně žen. Mě to takhle trápilo víc než rok a dneska vím, že zbytečně. Neboj se říct někomu o pomoc. Tvůj gynekolog bude určitě vědět o psychologovi, který se na tyto stavy specializuje. Držím palce!
No já myslím, že to máš ještě hodně čerstvé a časem třeba za 1-2 měsíce to budeš vnímat lépe. Když by ne, tak potom ten psycholog.
Dobry, den jsem tu prvne a chtela bych poradit v srpnu jsme byla na interrupci uz to bude pet tydnu a mestrulace neprisla kdy mam ocekavat dekuji za odpoved. ![]()
Dobrý den,20.9 jsem byla na nterupci týden po te jsem měla nechraneny sex. Ale tenhle měsíc jsem to dostala 19.10 což je tak akorad a měla ji normálně. Myslíte ze je možné otehotneini? Pokud mám menstruaci normálně..
@Endyssek píše:
Dobrý den,20.9 jsem byla na nterupci týden po te jsem měla nechraneny sex. Ale tenhle měsíc jsem to dostala 19.10 což je tak akorad a měla ji normálně. Myslíte ze je možné otehotneini? Pokud mám menstruaci normálně..
Ano, pokud jsi mela nechraneny styk, tak je vzdy moznost otehotneni. To se uci deti na zakladni skole. Kdyz nechces dite, tak se chran. ![]()
@Endyssek píše:
tak především bys po zákroku měla dodržovat šestinedělí, byla jsi těhotná
Že jsi na štíru s hygienou je blbý, že znovu riskuješ těhotenství je horší.
Vzlhedem k tomu, že jsi nováček, doufám že jen trolíš ![]()
@Endyssek píše:šestinedělí a antikoncepce ti nic neříká
týden po potratu nechráněný sex? Nikdo v nemocnici nebo u lékaře ti neřekl jak se chovat po potratu? Nebo sis myslela, že ti doktor závidí jakého máš doma samce, tak ti zakázal sex naschvál?
Holčičko, začni myslet, nebo si uženeš problémy!
Těhotná nejsi.
@Doe_Jane Stačilo by po zákroku zašít inkriminovanou dirku a byl by klid…
@Endyssek píše:
Ty už se hlavně nemnož!
Pokud si měla týden po interupci nechráněnný styk tak a tomu není co dodat..
Brzy si vyřeš antikoncepci ![]()
Ahoj holky jdu se asi spíš vypovídat než pro radu. Po porodu druhé holčičky (teď má rok a půl) jsem si nechala dát tělísko - další dítě už nechceme je mi už 37 a na další se prostě necítím. Jsou to ale tři týdny co jsem zjistila, že jsem i přes tělísko otěhotněla. Dr. mi řekl, že určitá šance na udržení těhotenství s tělískem je, ale vzhledem k tomu, že krvácím, je spíše pravděpodobnější, že potratím. Domluvila jsem se tedy s manželem, že půjdu na zákrok. Den před plánovanou interrupcí jsem samovolně potratila. Vlastně ani nevím proč, ale nemůžu se z toho nějak dát dohromady. Pořád si vyčítám, že jsem to miminko nechtěla, úplně se nenávidím za to, jaký jsem sobec a cítím se tak nějak prázdně. Navíc mám po revizi i zdravotní potíže (musela jsem před týdnem znova na zákrok a teď čeká co bude protože mě stále bolí břicho)a tak to na mě všechno padá. Dá se s tím vůbec nějak srovnat??