Menstruační kalíšek - nevím, si rady

Anonymní
31.10.16 11:41

Menstruační kalíšek - nevím si rady

Prosím, kdo máte zkušenosti s menstruačním kalíškem, poraďte. Dnes mi přišel poštou, těšila jsem se, chtěla jsem zkusit ho zavést, ale narazila jsem na problém: nedokážu to. Prostě mám šílený strach si tam něco takového strkat, a ještě větší strach že ho pak nevyndám, už se vidím jak valím k doktorovi, aby to ze mě vyndal :D :( Ani nevím proč jsem do toho šla, chtěla jsem co největší pohodlí při menstruaci, ale teď jak to mám doma, přepadá mě panika. Je cítit, když máte kalíšek zavedený? A může se stát, že nepůjde vyndat? Co pak? A jaký je to pocit, když ho vyndáváte, není to nepříjemné ten podtlak? Pomoc, hrozně se bojím! :( :( :( Prosím nesmějte se mi :lol: Potřebuji možná jen psychickou podporu od někoho zkušeného. Manžel mi na klidu moc nepřidá a nikoho jiného ve svém okolí nemám, kdo by mě jakkoliv podpořil či poradil, žádná z mých kamarádek kalíšek nepoužívá. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
31.10.16 11:43
  1. nezkoušej to mimo menstruaci

Jinak taky jsem se vyděsila, když jsem ho prvně uviděla. Ale kalíšek nijak necítím, vyndat jde v pohodě (při nemáš dole bezednou studnu ;)) A nevyndavá se s podtlakem, při vyndavání se lehce stiskne a tím se podtlak uvolní, takže nic nebolí.

• Citovat
  • Upravit
2693
31.10.16 11:45

Ahoj. Určitě se neboj. Kalíšek jde stoprocentně vyndat, jen ti to třeba nepůjde hned, ale důležité je zachovat klid. Mě se to pak nejlépe trénovalo ve sprše a vždy se mi jej podařilo vyndat. A určitě i aplikaci zvládneš, vypadá velký, ale když jej zmáčkneš, tak jej v pohodě zavedeš a on už se pak sám upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
31.10.16 11:46

Ja neporadim dlouhe roky nad nim stale jen uvazuji.

Ale myslim, ze nezbude nez to zkusit. Radeji kdyz jsi sama doma, kdyz mas v manzovi rejpala :) Podtlak podle me neprijemny nebude, jen to musis spravne zavest.. A zrusit podtlak a vyndat to jde jako na cemkoliv jinem, proste musis dostatecne odtahnout stenu kalisku od posevni steny a podtlak se zrusi a ty to vyndas, urco ti s tim nebude muset pomahat gyndr.. To spis se ti nepovede ten podtlak udelat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
31.10.16 11:46

A tampony používáš?

Poradím - zavři se v koupelně, vyval před zrcadlem a prozkoumej se. Prstama, ať víš, jak dole vypadáš, kam až dosáhneš. Zkus si zavést kalíšek před tím zrcadlem, opravdu, nemělo by to být nepříjemné. Použij lubrikant, kdyby to šlo ztuha.

Mě se párkrát stalo, že za tu špičku vytáhnout podtlakem nešel (nebolí to, ani ten podtlak necítíš, špíš to tak trochu pne, jak kalíšek vytahuješ), stačilo jen prstem trochu uvolnit okraj.

Půjde to. ;-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.16 11:54

@lucenka Menstruace mi včera zkončila, chtěla jsem to jen zkusit, proč ne mimo menstruaci?

@Padme93 Tampony nepoužívám, rodila jsem už 4× takže mi tam tudy prošly už mnohem větší věci :lol: A stejně mě kalíšek děsí :lol:

Děkuji všem za rady, normálně jste mě i trošku uklidnily. Pokusím se zachovat klid.

• Citovat
  • Upravit
1805
31.10.16 12:13

Já ho používala, je to výborná věc, neboj se toho a zkus. Při vyndavání okraj trochu zmáčkneš a podtlak se uvolní, není to nic nepříjemného.

Teď teda kojím a jsem už dlouho bez MS, tak je to ještě lepší :lol: Ale kalíšek je bezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
31.10.16 12:18

Taky jsem vyvalila oči, když jsem ho dostala :D
A za cca rok a půl používání můžu říct jen „sbohem tampony a jiné blbiny“.
Určitě zkoušej při menstruaci - bez ní můžeš dávat kalíšek „nasucho“ a může tě to bolet a tlačit. S vyndaváním jsem problém neměla od začátku, jen to fakt chce uvolnit podtlak před vyndaváním (kamarádka si ho takhle rvala dva dny přes tlak a hrooozně se divila, že jí to bolí jak krá** :roll: :mrgreen: )

Je to jen o zvyku a o grifu a o tom to vyzkoušet, každé se třeba zavádí kalíšek lépe v jiné poloze. Najdi si videa na netu, je jich tam dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.10.16 12:19
@Anonymní píše:
@lucenka Menstruace mi včera zkončila, chtěla jsem to jen zkusit, proč ne mimo menstruaci?

@Padme93 Tampony nepoužívám, rodila jsem už 4× takže mi tam tudy prošly už mnohem větší věci :lol: A stejně mě kalíšek děsí :lol:

Děkuji všem za rady, normálně jste mě i trošku uklidnily. Pokusím se zachovat klid.

mimo menstruaci bys to zkoušela na sucho (tedy pokud nechceš používat lubrikant) a mohlo by tě to bolet a hned na začátku odradit.

• Citovat
  • Upravit
Padme93
31.10.16 12:21

@lucenka Ale vagina přece není suchá, je to sliznice a je na ní poševní hlen, stejně jako třeba sliny v ústech. Takže dřít by to nemělo. Proto jsem tam napsala ten lubrikant, kdyby náhodou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.16 12:22

Ahoj, taky jsem ze zacatku mela strach a ted na kalisek nedam dopustit. Poprve jsem zkousela nekolikrat mimo mentruaci, dokud jsem si nebyla jista, ze je to pohodlne a zvladam to kdykoliv. Ze zacatku doporucuji lublikacni gel, pujde to snaz a nerypnes se treba. Pak uz neni potreba.

Ja to delam v podrepu, na zachode nebo s jednou nohou na vane. Kalisek zmacknu a prelozim na pul, zavedu a pustim. On se sam roztahne. Pak jen zkusim okolo prstem, jestli je kulaty, aby nekde neobtekal. Pokud je na krivo, jen ho zmacknu a on se vetsinou vyrovna. Vyndam ho opet tim, ze na bok zastrcim ukazovak, tim zrusim podtlak, chytnu spicku mezi palec a ukazovak a lehce vytahnu. Vubec to neboli. Tampony mi prisly vice neprijemne jak uvnitr, tak manipulace s nimi. O kalisku vubec nevim a nikdy se mi nestalo, ze by me z neho bolelo bricho.

Taky zalezi, co mas za kalisek. Me strasne vadila ta stopka na chytani. Tak jsem zkracovala, az musela jit pryc uplne. Jen jsem to do hladka ustrihla. Pak to bylo ok. Na spicce kalisku mam vroubky, tak se nemusim obavat, ze by nebyl za co vyndat. A kdyby se to nahodou klouzalo nebo ti to neslo vyndat, tak kdyz ne pritel, tak pomuze, a ted se nesmej :mrgreen:, cista/vyvarena lzice. Uz jsem takto tahala jine pomucky, kdyz se mi utrhlo vytahovaci poutko, vazne sranda :lol:

Tak preji hodne stesti. Ja budu brzy rodit, tak jsem zvedava, jak bude kalisek fungovat po porodu.

K.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
31.10.16 12:41
@Padme93 píše:
@lucenka Ale vagina přece není suchá, je to sliznice a je na ní poševní hlen, stejně jako třeba sliny v ústech. Takže dřít by to nemělo. Proto jsem tam napsala ten lubrikant, kdyby náhodou.

tak všude se o kalíšku píše, že by se neměl zkoušet mimo menstruaci. A asi to nepíšou jen tak ze srandy.
Sice na té sliznici nějaký hlen je, ale nebude ho dostatek. To ej vidět i při sexu, když je žena vzrušená a produkuje víc hlenu, tak to jde snáz, než na „sucho“. A stejně to je i s kalíškem.

• Citovat
  • Upravit
520
31.10.16 13:09

Zkošuet, zkoušet, zkoušet. Trpělivost, trpělivost, trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
31.10.16 13:33

Neboj a vyzkousej az s menstruaci, ja mela problem i s tamponem a radeji pouzivala vlozky. Cokoli si tam zavadet byl problem, globule, Utrogestan apod. Kdyz mi prisel kalisek pripadal mi obrovsky a neumela jsem si predstavit jak to tam dam, ale povedlo se. Tak nezoufej a zkousej. Krapet si ho navlhcim a to tam zajede sam. Hlavne si vychytej jak ho slozit. Podle navodu to neslo, tak jsem si nasla svuj zpusob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.16 13:42

Děkuji vám všem za povzbudivá slova. Hned mi je líp :-) Četla jsem právě, že se to má zkoušet mimo menstruaci, abych si to prostě nacvičila a nezmatkovala, až menstruace přijde. Lubrikační gel doma nemám, pokusím se kalíšek alespoň navlhčit a uvidíme. Vím, že to bude chtít trpělivost, pro mě by ani nebyl problém najít si čas a klid a zkoušet, zkoušet, zkoušet. Pro mě je největší problém překonat ten strach. Ale když tady od vás čtu, že to opravdu nebolí a není to tak hrozné jak to vypadá, jsem trošku klidnější a určitě to nevzdám a budu zkoušet dál :) Vím, že je to jen ve mně, že je to ve skutečnosti v pohodě. A až tohle všechno překonám, budu se pak sama sobě smát, proč jsem z toho dělala takovou vědu :D To je mi všechno jasné. Jen to prostě nesmím vzdát hned na začátku, když jsem to ještě ani pořádně nezkusila. Vezmu si všechny vaše rady k srdci, v případě potřeby kouknu do této diskuze a věřím, že to zvládnu. Nebo se o to alespoň pokusím. Manžel mě už taky uklidnil - prý ať si z toho nic nedělám, že on si taky nakoupil už spoustu zbytečností, na které se nakonec jen dívá :D Ale takhle dopadnout nechci. Už mě nebaví používat vložky. Mám dostatečnou motivaci k tomu, abych to dokázala. Ještě jednou všem děkuji, jdu to zase zkoušet :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa