Po jaké době nový pas

31672
9.2.14 19:50

po jaké době nový pas

Ahoj, dovolená nás sice čeká až za dlouho, ale už teď nad jednou věcí přemýšlím. dětský pas prý platí normálně 5 let, nebo do doby, kdy se podoba dítěte výrazně změní. KLuci budou mít v létě+ pasy staré 2 roky, starší tam je focený ve 2,5 letech, mladší v půlroce. vloni jsme na ně normálně letěli, ale letos už se trochu bojím, že by nás třeba nemuseli pustit, že se od půlroka do 2,5 let hodně změní. Co vy, po jaké době budete dělat nové pasy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56334
9.2.14 20:04

Maji biometricke? tak pohoda, my litame na synuv miminacky, z puli roka a je mu 5.
zrovna zitra jdu delat novy, uz mu konci platnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.2.14 20:06
@jkra píše:
Maji biometricke? tak pohoda, my litame na synuv miminacky, z puli roka a je mu 5.
zrovna zitra jdu delat novy, uz mu konci platnost.

nevím, asi jo biometrický..před rokem a půl se už jiný nedělaly nebo jo? :think: fakt vydržel celých 5 let jo? tak to je super. já se právě bála, aby nás třeba nestopli na letišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
9.2.14 20:18
@slavuska1 píše:
nevím, asi jo biometrický..před rokem a půl se už jiný nedělaly nebo jo? :think: fakt vydržel celých 5 let jo? tak to je super. já se právě bála, aby nás třeba nestopli na letišti

Neblazni. proto ma platnost 5 let.ne deset jako dospelacky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.2.14 20:25
@jkra píše:
Neblazni. proto ma platnost 5 let.ne deset jako dospelacky

no já právě slyšela že u těch nejmenších se musí měnit dřív. mě skončil vloni, tak jsem si zařizovala, a když jsme se dostali i k dětským pasům, paní se ptala jestli potřebuju i pro děti, tak jsem řekla že ne, že mají tehdy necelý rok starý..no řekla že to je na mém uvážení, kdy nechám udělat nový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
9.2.14 20:27

No ale mám pocit, ze si musí byt podobný. Takže aby to nebylo na jakého úředníka narazis :nevim: ja ted nechávala dělat malé v měsíci a v devíti měsících chci letět do SAE a uz mám pomalu strach. Tam se děla ještě vízum a dává se fotka a i s tou dělají dost problém, aby byla aktualni. Takže ja taky nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
9.2.14 20:27
@slavuska1 píše:
no já právě slyšela že u těch nejmenších se musí měnit dřív. mě skončil vloni, tak jsem si zařizovala, a když jsme se dostali i k dětským pasům, paní se ptala jestli potřebuju i pro děti, tak jsem řekla že ne, že mají tehdy necelý rok starý..no řekla že to je na mém uvážení, kdy nechám udělat nový

Ale ne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
9.2.14 20:34

Kámošku se letým klukem s pasem ze 3 měsíc z letiště vyrazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
9.2.14 20:39

Fotka musí odpovídat skutečnosti. Pokud pojedes autem, tak bych to nerěšila, pokud letadlem, nechala bych udělat novy, pokud jedete po EU stačí občanka, ta stoji jen 50 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.2.14 20:41

Ano fotka musí odpovídat..je to jako u nas..i fotka na řidičáku nebo OP musí odpovídat, když se radikálně ostříháš, nebo nosíš brýle, nebo necháš narust mega vous, prostě tě musí cajt nebo uředník podle fota poznat - stejně tak dítě.
Takže pokud letíš - tak bych změnila..na letišti bývají prudiči.

• Citovat
  • Upravit
7414
9.2.14 20:47

Kluk ma prvni pas delany ve trech mesicich. Ted je mu 17 mesicu, uvazovali jsme, ze nekam poletime, takze jsme pas nechali delat novy, protoze kluk si na te fotce uz vubec podobny neni. Myslim, ze ta usetrena stovka za pripadne stresy nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.2.14 20:57
@Lama Lama píše:
Kámošku se letým klukem s pasem ze 3 měsíc z letiště vyrazili.

s kolika že letým? asi ti to vypadlo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
9.2.14 20:58

4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.2.14 20:58
@smurfka píše:
Ano fotka musí odpovídat..je to jako u nas..i fotka na řidičáku nebo OP musí odpovídat, když se radikálně ostříháš, nebo nosíš brýle, nebo necháš narust mega vous, prostě tě musí cajt nebo uředník podle fota poznat - stejně tak dítě.
Takže pokud letíš - tak bych změnila..na letišti bývají prudiči.

jj, poletíme, tak ais nechám radši udělat novej. syn je tam fakt takový malušenký miminko..podobný si myslím je, ale můj názor v tomhle moc objektivní není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
9.2.14 21:21

Nechávala jsem dělat ve 3 měsících, pak cca v roce, teď na léto budu dělat zase - bude mu 2,5… Jezdíme často autem a jak jezdíme přes noc, tak jsme často „na ráně“ a staví nás. Nikdy nic neříkali, ale bojím se. Také jsem dostala upozornění, že je na mém uvážení jak často budu měnit, ale i nezasvěcená osoba musí dítě poznat.
Když jsem z dlouhých zrzavých vlasů šla na blond ježka a letěla na Nový Zéland, tak mi bylo velmi jasně doporučeno změnit fotku 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí