Po nemoci vychrtlé 8leté dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Co na tu nejkratší fázi zvolit nutridrink?
ten se dává nejen starším (když je třeba, aby přibrali) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kup mu vitamin B, po něm se přibírá, respektive zvyšuje chuť k jídlu. Chce to brát delší dobu, po týdnu zázrak nečekej. Mě když děti přestanou jíst, tak hned nasadím Béčko a pak se to srovná. Jinak Nutridrink je taky dobrej, jen leze trochu do pěněz, ale je lepší v tom, že je to přímo výživa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valkil on i startuje chuť k jídlu - a přesně jak jsi psala, je hodně příchutí, hodně výrobců. Jinak pokud dítě jídlo odmítá, tak těžko nutit - já taky nemůžu kontrolovat kluka - je též v druhé třídě. Nevím, kolik toho sní v jídelně a pod.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vitamin B je dobrej napad, mozna bych si rekla dr. o pichanou B12.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky, já se dnes ráno zděsila.
Syn měl nedávno střevní chřipku, ze které jsem se vzpamatovala právě teď i já. Ale on nikdy nebyl úplně tlustej, ale teď mu normálně lezou kosti, páteř a má takový ty vysedlý kolena a lokty, na kterých sedí ten uzounký proužek svalu stehna a loktu. Fakt koncentrák. Padaj mu kalhoty.
Matka už do mě šila, te´d začne i manžel a co hůř, jsme v rozvodovým řízení, takže mi to sežrat dá.
Syn moc nejí, je hrozně, hrozně mlsnej, ve škole téměř neobědvá, nechci ho nutit, vařím, co mu chutná, jí maso, jí brambory, někdy toho sní hodně, jindy se v tom nimrá, má takový období.
Taky se v poslední době hodně vytáhnul, je to druhák a je mi hlavou nad prsa, je sice nejmenší ze třídy, ale zas v poměru ke mě si myslím, že podměrečný není.S tou chřipkou jsme byli u doktorky a nic neříkala, a to ho svlékla. Tak snad to není na sociálku, ale fakt jsem se dnes ráno vyděsila.
Do toho mívá občas migrény, takže třeba den nejí, to mi zas vyčítá matka, že bych měla ty neprojedený dny mu nějak nahradit, ale ona si myslí leda sladkostma…jenže ty mu tak zabijou chuť k jídlu, že už jsem fakt zoufalá, když ho tím matka nakrmí a pak dělá scény u jídla, že NIC nejí. Bodejť ne, když má zalepenej žaludek.
dávám mu Multisanostol a nenapadá mě nic víc, čekám, že po tom začne nějak nezřízeně jíst.
Dneska ho nacpu ovesnou kaší, ale chtěla bych od vás nějaké tipy na kalorická, ale zdravá jídla, po kterých se PŘIBÍRÁ!!!
dÍKY
NiKi… radši anonymně, páč to je výlev hodný matky v blázinci
Mně takto vychrtla dcera v jedenácti. Ani jí nešla odebrat krev. Dělaly na tom tři sestry tak dlouho, až dcera omdlela. Snědla tehdy jen půl rohlíku za čtyři dny… Nechala jsem ji. Jenom fakt musela pít. Hrozila nemocnice. Nenutila jsem ji. Poddalo se to. Časem snědla dva rohlíky, dětské piškoty, suché brambory, vařené maso atd. Vitamin B jsem dávala. Nutridrink je možná dobrý, ale ona by ho nepila. To přibíráni je pozvolné, moc rychle to nejde.
- Citovat
- Upravit
Z pozice matky podobného syna.
Vitamin B jsme zkoušeli, když byl malý, moc se nerozjedl.
Po „zaručeně“ výživných jídlech většinou zhubl;-).
Asi to má dané, být takové konstituce.
Výhoda, i v deseti letech ho unesu - má 26kg
.
Nicméně změnili jsme pediatra, stačí mi, že děti „hlídá“ - jestli prospívají a rostou a podpoří mne. Bývalému lékaři nevadilo, že syn spadl z 80percentilu na 20.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, Nutridrink on by nepil…
Multisanostol je o béčkách, takže doufám v to. Snad se to poddá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co ho třeba zapojit do vaření, míchání, pečení, napsat spolu jídelníček co by jedl a po obědě když ho sní tak může nějakou sladkou mňamku? nějak ho namotivovat
v matce bys měla mít ale podporu neměla by jít proti tobě. není to sranda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Místo nutridrinku doporučuju Nutrilac, je českej, levnější a líp chutná (subjektivně)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusil bych Nutrolin B, určitě má po té chřipce pocuchaná střeva a třeba se mu živiny hůř vstřebávají. Taky bych začala dávat rybí tuk a jod, mám vzrůstem malé dítě, pod tabulkou
a to dáváme na doporučení endokrinologa, možná by to mělo vliv i na svalovou hmotu. Jinak obecně se doporučuje bílkovina, takže Nutridrink je velmi dobrá volba.
Taky bych mu začala podávat obiloviny (pokud by jedl) třeba pohanku, bulgur a pod. Uzdravují střeva a dodávají spoustu živin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem taky „rozjidala“ dceru Nutrolinem B - jsou to probiotika s beckem. A je to sladkej sirup
jinak ja jsme vzhledem k veku chybejici ziviny doplnovala hlavne sunarem - jeste ve 4 letech nemela problem dat dve flasky denne. Holt kdyz se nenajedla, dostala um. Nepil by to syn? Jsou i ochucena
l
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nutrolin jsme kdysi měli a to jsem nějak vyhazovala, páč to nikdo nejedl..
ten má tak fajnovej nos, že by jeden padnul!
Ale přivedly jste mne na myšlenku, že mu vyjdu vstříc a dostane talíř vařenýho hovězího a syrové zeleniny. Jeho nejoblíbenější kombinace.
V šílených chvílích mám dojem, že samovolně nevím proč jede na dělený stravě či co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusím obnovit diskusi. Syn mi po nemoci, která se ho nechtěla pustit, teď zhubnul 2 kila. Jelikož i předtím byl velmi hubený, teď vypadá strašně. Mám ho ještě týden doma, poraďte co mu vařit, aby nabral sílu. Jí tak nějak normálně, někdy míň, někdy víc, ale sní maso, zeleninu i ovoce.. Mám mu třeba nakoupit tučné jogurty nebo které potraviny jsou vhodné? Sladkým ho cpát nechci. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus tučné mléko, kakao, hodně vepřového masa, anebo pak ještě rybí olej, nebo takový ten blivajs, který do mě prala babička, když jsem byla malá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já se dnes ráno zděsila.
Syn měl nedávno střevní chřipku, ze které jsem se vzpamatovala právě teď i já. Ale on nikdy nebyl úplně tlustej, ale teď mu normálně lezou kosti, páteř a má takový ty vysedlý kolena a lokty, na kterých sedí ten uzounký proužek svalu stehna a loktu. Fakt koncentrák. Padaj mu kalhoty.
Matka už do mě šila, te´d začne i manžel a co hůř, jsme v rozvodovým řízení, takže mi to sežrat dá.
Syn moc nejí, je hrozně, hrozně mlsnej, ve škole téměř neobědvá, nechci ho nutit, vařím, co mu chutná, jí maso, jí brambory, někdy toho sní hodně, jindy se v tom nimrá, má takový období.
Taky se v poslední době hodně vytáhnul, je to druhák a je mi hlavou nad prsa, je sice nejmenší ze třídy, ale zas v poměru ke mě si myslím, že podměrečný není.
S tou chřipkou jsme byli u doktorky a nic neříkala, a to ho svlékla. Tak snad to není na sociálku, ale fakt jsem se dnes ráno vyděsila.
dávám mu Multisanostol a nenapadá mě nic víc, čekám, že po tom začne nějak nezřízeně jíst.
Do toho mívá občas migrény, takže třeba den nejí, to mi zas vyčítá matka, že bych měla ty neprojedený dny mu nějak nahradit, ale ona si myslí leda sladkostma…jenže ty mu tak zabijou chuť k jídlu, že už jsem fakt zoufalá, když ho tím matka nakrmí a pak dělá scény u jídla, že NIC nejí. Bodejť ne, když má zalepenej žaludek.
Dneska ho nacpu ovesnou kaší, ale chtěla bych od vás nějaké tipy na kalorická, ale zdravá jídla, po kterých se PŘIBÍRÁ!!!
dÍKY
NiKi… radši anonymně, páč to je výlev hodný matky v blázinci