20 měsíců a problémy s jídle, nevím si rady

10
7.3.14 11:31

20 měsíců a problémy s jídlem , nevím si rady ?

Moc vás prodím maminky o radu, muj chlapeček 20 měsíců, nechce jíst vařenou stravu, jen sklenišky a to ještě jen Hipp. Nejí ovoce ani zeleninu, pečivo nic.
Jediný co ještě si vezme je přesnídávka a tvaroháček :-( Jsem už zoufalá, jak nemá vůbec zájem o jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
7.3.14 11:35

To znam, moc neporadim, proste nabizet a zkouset. U nas se osvedcilo varit polevky, rozmackat vsechny kousky, nechat jen ty male, maso propasovat do polevek, a to ditko jedlo. Ovoce, zelenina jinak nou. Obcas jogurt, piskot rohlik. Trvalo to celkem dlouho a jedlik je mizerny dosud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.3.14 11:39

No u nás právě rohlík, piškota, křupka, sušenka vůbec nic nechce ani vyzkoušet. Nabídnu a on otočí hlavou, že nechce a krmí pak tím mě :-( A kolik vám je teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
7.3.14 11:40

Do ruky-kus jablka, okurku, rajče, kousek sýra, rohlík-to nesní?

• Citovat
  • Upravit
10
7.3.14 11:42

Ne nesní :-( buď to zahodí nebo tím krmí mě… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
7.3.14 11:44

A co jinde? Mě doma taky ledacos nechce a u babičky dá cokoliv-klidně svíčkovou se šesti a ani nemrkne, takže už vím, že si na mě vymýšlí:-)

• Citovat
  • Upravit
2120
7.3.14 11:44

A co ho ošidit? uvařit brambory a omastit je tou hipp sjajdou a tak to dělat s většinou uvařenýho jídla, a postupně to „omašťování“ snižovat, dokud to nebude bez toho??? :nevim: my naštěstí s jídlem problémy nemáme(24 m)…asi to bude vypadat jak blivajz ale to jsou i ty skleničky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.3.14 11:47

No když udělám třeba polevku (hustší) tak to trochu namíchám s hipp a jako dá to i když kdyby jste viděla, jak se při tom tváří, kolikrát nevím jestli vrhne nebo ne :-( ale jak je tam míň hipp jak vařenýho, tak ne-e :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110

My jsme byli rok na skleničkách, protože nic jiného mi prostě nesnědl a to jen taky hipp nebo bebivita a nestydím se za to, lepší než aby nejedl vůbec, kolem 2.roku se to samo srovnalo, teď už skleničky nechce ani vidět, jí normálně, málo, ale zkoumá nové chutě přírodního jídla.. samozřejmě i když jí jen skleničky zkoušej nabízet, neboj přejde ho to samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947

@metaxina Jíst pouze u stolu a v pravidelnou dobu. Jez zároveň s ním a to samé. Dej na stůl 2-3 věci, snaž se omezit ty Hipp přesnídávky, co to půjde, nech ho, ať si vybere z toho, co jsi připravila a jíš Ty (miska s polévkou, masozeleninová kaše (nebo klidně i v celku a uvidíš, třeba se chytne), syrová zelenina nebo ovoce jako dezert). Dovol mu jíst samostatně. Nedej na sobě znát, že Tě to nějak moc zajímá, jestli jí, nebo ne. Neboj, vyhladoví a vezme si, v tomhle věku to zkoušeli oba moji synové, jeden to vydržel den, druhý dokonce dva- pak si vzal s námi pečenou kýtu s knedlíkem a zelím- a bylo hotovo.. Když začne zlobit, seber mu jídlo a pošli ho od stolu. Nedávej mu u jídla hračky, ani nenech dívat na TV- prostě u stolu se jí. Snaž se vším, co děláš, navodit dojem, že normální jídlo má v podstatě za odměnu, pomáhá to víc, než si myslíš :-).Mezi jídly mu nic nedávej- sladkosti, sušenky, křupky- ani náhodou. Choďte hodně ven na čerstvý vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
7.3.14 11:48

Nesni ti ani vyvar, polivku, bramborovou kasi, ci tak? 8o…zkus mu jidla trochu solit…nebo nejakou sunku, obcas parek…my koupili actifryi a kdyz uz nic jineho, tak dostane kureci stehno a hranolky…

• Citovat
  • Upravit
10
7.3.14 11:54

Andrejko díky, já se za to také nestydím, ale už mě to leze na nervy… jidla mu samo zkouším pokaždé něco uvařit a nabídnout, ale bída :-(
agáto, je to takový nejedlík že mezi ani nic jiného nemá, nechce. Jsem ráda, když se nají 4 krát denně :-( Jí jen šunku, občas vývar se zeleninou a masem, UM mléko, jogurty, přesnídávky a tvaroháček… tot vše :-( Vše mixuju, jen hipp skleničku dá nemixovanou, ale přidávám trochu vody. Suchou stravu nedá, nadavuje se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
7.3.14 11:58

@metaxina A krmíš nebo papá sám, no papá nepapá asi. Zkus pyridoxin za prvé, zvyšuje chuť k jídlu a uklidňuje. Taky radím malinko osolit. Jestli ti hodně pije tak omezit trochu pití protože pak nemusí mít zájem o jídlo když se nabryndá. Nedávej mu sušenky apod. Pokud si nevezme jídlo od tebe, měl by ho mít na očích, já jim dám na stůl a když chtějí nabídnou si sami, většinou to spapaj. Taky mi zabírá když si je vezmu k sobě, oni očumují co je na kuchyňský lince a já jim zatím šoupnu něco do pusy, ochutnají, zjistí že to je dobrý, tak si s nima sednu a už papaj v pohodě. U nás se teda střídaj období kdy mi papaj krásně a kdy zase nemaj jakoby čas, tak to je pak problém první sousto nebo lžička. Ale to krmení ve stoje zabírá, pak je šoupnu do židle nebo jdeme ke stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.3.14 11:59

@metaxina a jí klasika skleničky nebo ty jejich menu v plastovém srdíčku?
Nají se sám, nebo krmíš? Jíte vždycky společně?
A co takhle třeba mléčný koktejl? Aby si zvykal na jiné chutě. Pak bych zkusila omáčky - rajskou s těstovinama (pokud nemá rád kousky, tak s písmenkama) a mletým masem, baby svíčkovou, koprovku s bramborami a vejcem, aby to nebylo suché, když to nemá rád. U nás ještě hodně pomáhalo, že syn krmil osla (oblíbená hračka) a já syna.

• Citovat
  • Upravit
160
7.3.14 12:11

Je už docela veliký aby jedl už i větší kousky. Mám 18měs. a nemixuju už nic. Vařim pro všechny to stejný a jí pěkně. Zajímalo by mě jestli to začlo až ted? nebo jestli to trvá od malička že si vybírá co bude a co ne. Odmalička jsem postupně přidávala další a další jídla a tak jsem zjistila co mu chutná a co ne, je to teda veliký jedlík, ale určitě se v jídelníčku najde něco co bude mít rád a je pravda že nejvíc ty děti utáhneš na polívky. To je takový základ. Dochucuješ mu jídlo něčim? Aby to mělo nějakou chuť? Já teda nesolim hodně, ale u nás má jídlo chuť, mě zase malí nechtěl od malička ty příkrmy bez chuti, i mě z toho bylo zle. :) Nezbývá než zkoušet. Příjde mi že jste někde udělali chybu. my jsme od 4 měsíců dávali postupně příkrmy - domácí. a postupně si zvykal na další a další jídlo, teď už sní vše a super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí