Po operaci a bez peněz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Po operaci a bez peněz
Ahoj holky, mam takový dotaz, který se týka mojí mamky. V listopadu podstoupila operaci, přesněji hysterektomii, tudíž nastoupila na nemocenskou ale to je asi jasné
Ale po operaci se vyskytly nějaké komplikace a na nemocenské je až do teď. K 31.12.2014 ji končila dohoda v práci, a dnes byla na sociálce zkusit zažádat o nějaké sociální dávky, ale… Paní na sociálce na ni začala chrlit plno věcí, že její syn nemá v RL otce a alimenty jsou také příjem a ze to začnou řešit, jelikož to jsou také peníze, poté ji řekla ze má ukončit nemocenskou a jít si sednou na úřad práce, jelikož ji do výpisu chybí jeden měsíc. A dali ji další štos papíru, který má vyplnit. No a ve finále ji ta úřednice na sociálce doslova seřvala, jelikož zjišťovala s kým žije ve společené domácnosti a mamka řekla že sice že synem, ale ten žije v ČB, kde studuje a závodí za jeden klub, a nějak z mamky vypadlo že tam jet musel jelikož je ve státní reprezentaci. A na to paní odvětila že si mamka vlastně nemá na co stěžovat, právě kvůli toho že má syna v té reprezentaci a tudíž nemá na nic nárok. A proto bych chtěla vědět, jestli jste některá nebyla ve stejné nebo podobné situaci a pokud ano, jaké jste pobiraly dávky? Moc děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syna v reprezentaci nemám, ale asi má syn jako reprezentant slušný příjem a je jeho povinností jako člena domácnosti se o matku postarat a bylo by od něj sprosté kdyby to neudělal, jinak já po nehodě jsem doma už přes 3 roky, témě rok a půl, nebo dokonce déle, jsem nedostala ani korunu - také mi skončila smlouva v práci cca 2 měsíce po úrazu, žila jsem ze svých úspor a zcela jsem se vyčerpala, kdybych tehdy věděla to co dnes, tak už n ikdy bych to neudělala, padly do toho VEŠKERÉ úspory, pak už mi nezbylo než žádat ÚP o podporu, beru ji, ale není to žádná sláva, opravu musí doložit úplně všechno včetně nájemní smlouvy nebo výpisu z katastru, veškeré příjmy za poslední 3 měsíce, veškeré doklady o platbách nájmu za poslední 3 měsíce, energie, výživné - to že nemá otce v RL berou jako že se dobrovolně vzdala příjmu - to je fakt a je to jen její chyba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PM94 Já spíš nechápu, pokud je na neschopence, tak je na ní přece bez ohledu na to, že ji skončila smlouva, tedy bude brát dále nemocenskou.
Pak si může zkusit požádat o příspěvek na bydlení, ale pokud má nějaké příjmy i syn, tak se tam budou počítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@S.Ivanka Ano syna sice v reprezentaci má, ale on za to nedostává ani korunu, to jsem zapoměla dopsat. Oni jako reprezentace platí jen cestu, ubytovaní a startovné na těch závodech. A navíc syn není ani plnoletý… A dala jí plno papíru aby je do příště vyplnila. Je sice fakt, že chybu udělala v tom, že nenapsala otce bráchy do RL, ale měla k tomu svoje osobní důvody… A myslím si že nakonec jí nezbyde nic jiného než nemocenskou ukončit a najít si aspoň nějakou práci, ve které vydrží aspoň pár hodin na nohou. A je fakt že paní na sociálce se moc netvářila na to že má mamka svůj byt, který spadá do družstva. A dokonce po ní chcou i techničáky a papíry od auta, aby se přesvědčily, že auto je skutečně nepojízdné :-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 její jedinný příjem je momentálně jen ta nemocenská, zapoměla jsem dopsat, že bratr je v reprezentaci, ale on osobně peníze nedostává a je nezletilý… jako reprezentace platí, jen cestu, ubytování a startovné na závodech
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud žije mamka se synem v jedné domácnosti a on se má finančně dobře, tak maminka opravdu nemá na nic nárok. Posuzuje se plat celé domácnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PM94 No, tak v tom případě ji ten příspěvek na bydlení měl vyjít, tam se alimenty neřeší, ani veškerý majetek, takže s tím by neměl být problém, plus přídavky na dítě by ji taky vyjít měly. Ty další dávky, ke kterým dostala tu hromadu papírů, jsou dávky hmotné nouze a tam je opravdu prázdný RL syna problém, protože bylo její rozhodnutí se peněz od otce vzdát a tedy se stát (celkem logicky) cuká to vlastně platit za něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotýsek Jenže on nedostává zaplaceno a je nezletilý.. on sam má brigádu aby si mohl zaplatil internát ve škole a obědy a cesty domů do Ostravy :-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No chybu udělala u otce a chybu udělala i když řekla že je v reprezentaci, ale ještě jsem neviděla reprezentanta bez příjmu - ale to je jedno, vyplnila jsem osobně tolik papírů. že jsem si připadala jako spisovatelka, a je to zcela běžná věc, musí vyplnit za oba, jinak já zůstala takto po operacích (4×) také zcela bez pomoci jiných, jo a ještě řekne že má auto…jasně že budou chtít veškeré papíry, musela by být hooodně nemocná, popř. invalidní aby měla povoleno automobil vlastnit v jejím případě bude lepší když jej „prodá“ třeba tobě za cca 5 tis na náhradní díly a nemusí nosit žádný techničák…jestli chce dávky v HN tak nic jiného nezbyde
chápu že bere jen nemocenskou - já ji neměla, pracovala jsem jako DPČ a i když jsem měla hodin jako ostatní co měli HPP, tak mi nemocenská nevyšla, ona je totiž u DPČ pouze pokud ten měsíc co marodíte máte ž vyděláno min 2 tis, nebo alespoň tak to bylo, mě bohužel auto srazilo 3 v měsíci…a přes rok jsem hrdě od státu nic nechtěla
Příspěvek upraven 12.01.15 v 17:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak každý si myslí že HN je bůhví kolik peněz a jak super se z toho nežije- kdybych neměla dceru, první rok bych nepřežila a ai bych zůstala v LDN… dostala jsem o 2 tis měsíčně méně než dělal jen můj nájem vč. služeb, teď se synem společně dělá HN + PnB + DnB o 2 tis více než kompletní měsíční platby, takže já + syn VŠ máme na měsíc na veškeré jídlo 2 tisíce - to je HN!! Takže nečekej žádné superpříjmy. Oni totiž jsou opravdu jen tak tak na přežití…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@S.Ivanka Tak s tím vším ona počítá a tak nějak je s tím i smířená, jí pokud zaplatí vše co potřebuje z nemocenské, tak jí prakticky ani na jídlo nezbude ani koruna, takhle jí to vychází pokud by neměla své úspory tak by neměla ani korunu. S přítelem jí sice taky pomáháme a měly jsme jí cca měsíc a půl nastěhovanou doma, aby jsme jí to usnadnily, ale taky nemůžeme pomáhat moc, jelikož čekáme miminko a každá koruna je pro nás k dobru. Ale jinak děkuji za názory a rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PM94 Jo a o ten příspěvek na bydlení se dá žádat 3 měsíce zpětně, takže tím by získala i něco „navíc“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Jo tak o ten si žádat bude, ale neví jak je to s tím že byt je její, ale je to bytové družstvo, paní na sociálce už se jí k tomu nevyjádřila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit