Po rýmě do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
52
5.6.23 04:39

Po rýmě do školky

Ahoj holky, nastoupila jsem po první RD do nové práce a jsem ve zkušebce. Zajimalo by mě, v jakém stavu dáváte dítko do školky po nemoci. Ja s malou k Mudr. naštěstí nikdy moc nemusela, prodelavala jen lehčí nachlazeni, tím je to ted pro me nové.
Teklo ji 2 dny z nosu, bílé nudle. Poté dva dny si obcas za den zakaslala a zasmrkala. Bez teplot. Dnes je pondělí a jeste trochu kašle, z tech nudlí. Ve školce máme ceduli, že dítko tam nesmí ani s bilou nudli a ani s žádným kaslem. Ale malá už jen prostě dokaslava. Nikdy jsem ji nemocnou do školky nedala a čekala az se plně uzdraví, ale ted jak chodím do práce, se mi to trochu komplikuje. Spíš me zajímá, jak se na to třeba tváří pediatři, když tam přijdete a ditku vlastně téměř nic neni, jen pokaslava a vy chcete OČR, protože Vám ho takto do školky nevezmou. Dělají to normálně, i když ditku ve finále skoro nic není?
Jsem ve zkušebce a nemůžu s ní být hned doma, máme babičky ale ty nejsou plně hlídací. Manžel uz vubec z práce nemůže. Dáva se OČR třeba jen na jeden den nebo dva?
Dekuju za zkušenosti. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30910
5.6.23 05:23

Ano, dají, protože ditku tak nějak něco je. Naopak kdybys chtěla posvětit, že mu tak nějak nic není a do školky může, bude prikyvovat do té doby, než to po něm budeš chtít potvrdit písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
5.6.23 07:10

Normálně bych ji dala do skolky. Ted je všude strašného pilu. Ja třeba alergik nejsem, ale kycham, smrkam…

• Citovat
  • Upravit
3792
5.6.23 07:13

Manžel u práce nemůže? Tak to si neměl dělat dítě :zed: prostě bude muset :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danka48
5.6.23 07:25
@..vrabik.. píše:
Ahoj holky, nastoupila jsem po první RD do nové práce a jsem ve zkušebce. Zajimalo by mě, v jakém stavu dáváte dítko do školky po nemoci. Ja s malou k Mudr. naštěstí nikdy moc nemusela, prodelavala jen lehčí nachlazeni, tím je to ted pro me nové.
Teklo ji 2 dny z nosu, bílé nudle. Poté dva dny si obcas za den zakaslala a zasmrkala. Bez teplot. Dnes je pondělí a jeste trochu kašle, z tech nudlí. Ve školce máme ceduli, že dítko tam nesmí ani s bilou nudli a ani s žádným kaslem. Ale malá už jen prostě dokaslava. Nikdy jsem ji nemocnou do školky nedala a čekala az se plně uzdraví, ale ted jak chodím do práce, se mi to trochu komplikuje. Spíš me zajímá, jak se na to třeba tváří pediatři, když tam přijdete a ditku vlastně téměř nic neni, jen pokaslava a vy chcete OČR, protože Vám ho takto do školky nevezmou. Dělají to normálně, i když ditku ve finále skoro nic není?
Jsem ve zkušebce a nemůžu s ní být hned doma, máme babičky ale ty nejsou plně hlídací. Manžel uz vubec z práce nemůže. Dáva se OČR třeba jen na jeden den nebo dva?
Dekuju za zkušenosti. :srdce:

Jj, ať jde do školky, přibalit kapesníčky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.23 07:30
@Sisika9 píše:
Manžel u práce nemůže? Tak to si neměl dělat dítě :zed: prostě bude muset :cert:

Mam ráda tohle rychle odsouzení situace, aniž bys znala jakékoliv další informace.

U nás se to například. finančně absolutně nevyplatí, aby šel na OČR manžel. Vždy jsem já. Jinak se stará o děti koc pěkně, věnuje se jim. Nechápu, proč by si někdo neměl pořizovat deti jen protože mu práce neumožňuje jít na OČR!

• Citovat
  • Upravit
3792
5.6.23 08:11
@Anonymní píše:
Mam ráda tohle rychle odsouzení situace, aniž bys znala jakékoliv další informace.U nás se to například. finančně absolutně nevyplatí, aby šel na OČR manžel. Vždy jsem já. Jinak se stará o děti koc pěkně, věnuje se jim. Nechápu, proč by si někdo neměl pořizovat deti jen protože mu práce neumožňuje jít na OČR!

Vyjde vám líp, že ty nebudeš mít žádnou práci, než aby on pár dní nešel? A co pak tvůj mizerný důchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
5.6.23 08:59

Já bych tohle ani neřešila a dítě by do školky chodilo celou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
5.6.23 09:27
@Šmoulice píše:
Já bych tohle ani neřešila a dítě by do školky chodilo celou dobu.

Jj, ty máme nejradši, s každou rýmou, dostává malá zánět středního ucha a musí být 14 dní doma. Děkuju, takovým bezohledným maminkám. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
5.6.23 09:37
@Tonka83 píše:
Jj, ty máme nejradši, s každou rýmou, dostává malá zánět středního ucha a musí být 14 dní doma. Děkuju, takovým bezohledným maminkám. :potlesk:

Na mě ohled taky nikdo nebere. Já ho neberu na ostatní. ;)
A kdybych měla řešit každé vodové zasmrkání, nebo odkašlání, tak by dítě poslední rok žilo zavřené pouze doma.
Takže neřeším. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9642
5.6.23 09:44
@Tonka83 píše:
Jj, ty máme nejradši, s každou rýmou, dostává malá zánět středního ucha a musí být 14 dní doma. Děkuju, takovým bezohledným maminkám. :potlesk:

Většina nemocí je infekčních ještě před vypuknutím příznaků, takže ani to, že děcko momentálně nekašle nebo nemá rýmu neznamená, že nešíří infekci. Takže ten hysterický požadavek každé „pšíknutí“ separovat je k ničemu. Vic se mi osvědčilo řešit mizernou imunitu svého dítěte než ty cizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
5.6.23 09:49
@Jahru píše:
Většina nemocí je infekčních ještě před vypuknutím příznaků, takže ani to, že děcko momentálně nekašle nebo nemá rýmu neznamená, že nešíří infekci. Takže ten hysterický požadavek každé „pšíknutí“ separovat je k ničemu. Vic se mi osvědčilo řešit mizernou imunitu svého dítěte než ty cizí.

Jak jsi tu mizernou imunitu řešila? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
5.6.23 09:50
@Tonka83 píše:

Tak máme být o hladu, a bez práce vid? Zajdi s deckem na orl, ať mu zkouknou mandle. Není normální aby mělo s každou rymou zanet středního ucha. ;)

• Citovat
  • Upravit
9642
5.6.23 10:00
@Šmoulice píše:
Jak jsi tu mizernou imunitu řešila? ;)

Alergologie/imunologie, otužování, lázně, strava, pohyb na čerstvém vzduchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
5.6.23 10:03

Imunitu řešíme, na ORL docházíme, s neohleduplnymi rodiči, co si nejsou schopni najít lepší práci, nemá cenu diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí