Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím poraďte. Syn byl doteď úplně v pohodě a najednou, když jsme šli ven si začal stěžovat že ho bolí ucho. Nechtěl si už hrát, lehl si do postele a kňourá. Asi ho to opravdu bolí a zvažuji pohotovost.
Je možné, že se zánět středního ucha projeví takto strašně rychle? Prosím moc o rady, nemám s tím zkušenosti. Dala jsem paralen, aby ho to trochu přešlo, ale jsem rozhodnutá dát i tu pohotovost.
Díky moc, jsem z toho vystrašená ![]()
Ano, byva to nekdy hodne rychle. Prostriknete poradne nos nosnim sprejem - napr olynth, nasivin a dejte analgetika, pokud to nezabere, tak pak jedte na pohotovost.
Je to rychle. V unoru mi zacala takhle mala, dala jsem nurofen, ucho vykapala peroxidem a kdyz jsem videla, kolik leze hnisu. Tak jsem jela na pohotovost, jeste v cekarne mi rikala, ze to boli trochu no a v ordinaci uz pichali ucho. Usi jsou zradny, jak mile slysim mami boli me ucho, mam bobky
.
@Gabiiinka píše:
Ahoj holky,prosím poraďte. Syn byl doteď úplně v pohodě a najednou, když jsme šli ven si začal stěžovat že ho bolí ucho. Nechtěl si už hrát, lehl si do postele a kňourá. Asi ho to opravdu bolí a zvažuji pohotovost.
Je možné, že se zánět středního ucha projeví takto strašně rychle? Prosím moc o rady, nemám s tím zkušenosti. Dala jsem paralen, aby ho to trochu přešlo, ale jsem rozhodnutá dát i tu pohotovost.
Díky moc, jsem z toho vystrašená
Nic do ucha nekapejte, nezahřívejte…může to být i zevní zvukovod, pokud je hnis v uchu…zajeďte na pohotovost, čím dříve, tím lépe.
Já měla uši loni, oboustranný zánět a chtěla jsem si to taky léčit sama…no :-) ![]()
Jestli je to zánět, tak chladit a ne zahřívat. Malý testík- jak reaguje při lehkém doteku na ucho- boltec? Nebo absolutně nepatrné zatahání za lalůček? Zánět zvukovodu/ středního ucha bolí opravdu výrazně.
Jinak tohle se má číst už v čekárně.
Příspěvek upraven 04.06.23 v 12:21
No, právě, že teď se to zdá lepší, dala jsem Olynth a paralen a prý ho to už nebolí. Ani při dotyku. Tak to mi ale řeknete, co to bylo? Vypadal tak půl hodiny úplně na umření ![]()
Jestli si uz nestezuje, prohlidni ucho jestli neco nevyteklo, ale jinak bych jela dal v nurofenu, olynth a fenistil kapky a uvidite
@Gabiiinka píše:
No, právě, že teď se to zdá lepší, dala jsem Olynth a paralen a prý ho to už nebolí. Ani při dotyku. Tak to mi ale řeknete, co to bylo? Vypadal tak půl hodiny úplně na umření
Běžte k doktorovi… ![]()
Ale- jestli tam má zánět a ty analgetika dobře bojují s bolestí, podle mě to není optimální situace. Může se to rozjet „nepozorovaně“. Lepší na poho teď, než ve 03:27.