Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Po vysazení HA mi ms nedocházela temer vubec, tak jsem chodila taky na vyvolávačky. Ale na druhou stranu, když budeš trpělivá, a nebudeš chodit nikam, tak se tělo nakonec srovná samo a nebo ti dr. nasadí Duphaston nebo Utrogestan na druhou fázi cyklu po dobrání by jsi měla dostat ms.
Já jsem to po vyvolávačce vždy dostala,ale další měsíc to bylo znovu takže se mi cyklus nesrovnal.Ani po porodu,ale už nechodím na vyvolávačky nechávám tomu volný průběh sice mam cyklus klidně i 56 dní,ale pak to stejně dostanu ![]()
Ahoj,
tak ja jsem na tom stejne jak sexyfraga jako by psala o me…
Po vysazeni HA jsem MS nedostavala,chodila na vyvolavacky,potom do 10dni MS prisla,ale dalsi mesic znovu a potom zase,atd…az jsem takhle jednou prisla a i pres dlouhe cykly a MS vyvolanou jsem byla tehotna ![]()
Jenze po porodu to same,kojila jsem 9mesicu,ale uz to bude rok,co nekojim a MS mam nepravidelnou,cykly tak po 50-70dnech
taky na to prdim,HA neberu a zadne hormony nechci…
Problemy nemam,jen by byl asi zase problem,kdybych chtela otehotnet
Niky tak to já mam přesně jako ty.Před otěhotněním jsem MS měla vyvolávanou práškami nemohla jsem otěhotnět pak jsem otěhotněla a doufala,že se tělo zmátoří a ono nic.Předtím jsem měla PCO syndrom naštěstí další mimčo neplánujeme tak mi to ani tak nevadí a HA už nechci ani vidět kvůli ní jsem měla problémy s otěhotněním.Taky to neřeším jen si občas udělám test zda nejsem těhu,když to dlouho nedostanu.Začínala jsem na délce cyklu 41 dnů a teď to bylo 56 dnů.
Ja mela vyvolavacku, nebrala nikdy HA a pak se ms srovnala na 3 cykly, a pak jsem mela dalsi vyvolavacku a do 2 cyklu otehotnela
Takže když budu mít nepravidelný cyklus tak se mi nepodaří otěhotnět? Já HA vysadila už v lednu.
No ono ,když máš nepravidelný cyklus tak to většinou má nějakou příčinu,proč to tak je můžeš otěhotnět,ale je to méně pravděpodobné.Je lepší si zajít k dr. a nechat se vyšetřit a zjistit zda dochází k ovulaci.
Annonymni
samozdrejme otehotnet muzes,mozne je vsechno i pres HA otehotnet muzes…
Jestli jsi HA vysadila v lednu a dnes je rijen a mas porad rozhazeny cyklus a MS nepravidelnou-jen po vyvolani zasla bych k Dr. a chtela lecbu,nebo vysetreni,proste aby se uz zacalo neco dit.Kdo vi,jaka je pricina proc MS nemas tak jak bys mela.Urcite bych ncekala doma,to bys mohla cekat cely zivot,viz.ja ![]()
pokud chces miminko,tak buudes nejspis muset brat nejake prasky na srovnani cyklu,je dulezite aby Dr. zjistil,jestli mas ovulaci,pokud ne a mas anovulacni cykly,je temer nemozne otehotnet.
Ale neboj,se vsim jde neco delat.
Ja jsem vysadila Ha v breznu,otehotnela jsem koncem cervna,MS nikde a nikde,TT negativni,tak zase na vyvolavacku a to mi Dr rekl,ze podle UTZ jsem 4tydny tehotna a testy jsem mela negativni ale opravdu to tak bylo…
Ja jsem meho Dr uhanela uz po 3mesicich marneho snazeni,at semnou neco dela,ze takhle nebudu tehotna ani za 10let
mam fajn Dr. a slibil mi,ze pokud pristi mesic to same nasadil by mi prasky na srovnani,nejspis neco jako psala sexyfraga…nastesti to nebylo potreba…
sexyfraga
mam to uplne stejne,HA jsem brala 7let,ani pred tim jsem nemela MS pravidelnou,stejne jako ted.Tehotna jsem byla nejspis zazrakem po 3.5mesicich od vysazeni…
Hormony nechci,HA taky ne,dalsi miminko urcite neplanujeme,ale casem bych druhe chtela,tak za 5-6let,uvidime…
Jinak az pujdu na gyndu,reknu Dr.jak to je a uvidime,co z nej vypadne…
Niky my jsme se snažili o mimčo 1,5 roku byla jsem na IUI pak na IVF a nic nevyšlo měla jsem PCO snydrom a nedocházelo u mě k ovulaci jedině po lécích a injekcích a to nevydařeném cyklus IVF jsem otěhotněla přirozeně jak mi narušili vaječníky při odběru tak jsem měla další měsíc samovolnou ovulaci a ono to vyšlo ![]()
Ahoj anonymni, pridavam se k holkam, i pres nepravidelny cyklus se da otehotnet, ale asi bych s tim nesedela doma a sla k lekari.
Ja mam taky PCO, MS jsem mela sama od sebe jednou do roka, nejak mi bylo hned jasne, ze samo to uplne nepujde. HA jsem vysadila pred rokem, od te doby jsem na utrogestanu, ktery mi aspon vyvolaval MS, clostilobegyt na me, nejspis diky PCO, nezabral. Podle utz. jsem nikdy ani nemela ovulaci.
V CARu mi na rovinu rekli, at se pripravim na dlouhy proces, pokud chci otehotnet. Obrecela jsem to. Pak jsem se v cervnu rozesla s dlouhodobym pritelem, strasne jsem se zamilovala a mimino samozrejme na chvili prestala planovat. Utrogestan jsem brala porad, pry je lepsi v tehle pripadech aspon navodit cyklus. No a ted jsem nahodou zjistila, ze jsem ve 4. tydnu.
Doktorka mi na to rekla, ze je to maly zazrak. Asi to jedno moje vajicko za rok zrovna narazilo na urodnou pudu.
Jo, jeste bych dodala, za zacatku jsem byla na trech vyvolavackach. Cekala jsem treba 60 dnu a nic. Testy jsem si prestala delat, na vyvolani se dava vetsinou aglutin, ktery se ale picha i po IVF na udrzeni tehotenstvi, takze je to uplne bezrizikove, kdybys byla nahodou tehotna. A odpadne ti zklamani z testu.
Ahoj, minulý týden jsem byla na vyvolání MS jelikož se snažíme o druhé mimi a já měla MS tak jednou za tři měsíce. Druhý až čtvrtý den MS mám přijít na krev, nevíte někdo proč se bere krev v době Ms na co to je? Díky ![]()
Byla jsem na vyvolávačce, po 2týdnech jsem MS dostala, měla bych MS teď dostávat pravidelně? Já se právě bojím abych zase neměla spoždění a nemyslela si že jsem těhu. Děkuju za odpověďi