Pobodání nůžkami - 2.třída, přeháním, když to chci řešit?

1.11.25 06:52

Pobodání nůžkami - 2.třída

Ahoj všichni, potřebuji poradit, jak byste postupovali. 🙏🏼 Syn je v druhé třídě, kde je hodně kluků a celkově se tam dost perou a nemám pocit, že by to někdo řešil nebo tam byl dostačující dozor. Včera přišel syn od tatínka s tím, že mu ve škole spolužák vzal klobouk, on ho čapnul, dal bokem a spolužák ho za štípnul do krku, pak šel do penálu, vyndal nůžky a začal ho bodat do ruky. Chápu, že se kluci perou, a že syn není výjimka, ale tohle mi přijde naprosto přes čáru! 🙈 Celý den mi bylo zle z toho, že kluk v druhé třídě má v hlavě, že do někoho bodat je OK 8o a příště bodne jinam, vezme si něco ještě ostřejšího nebo cokoliv..🙈 synovo ranky jsem vyfotila a napsala učitelce, ex manžel to řešit nechce 🤷🏻‍♀️ a všichni dělají, že se nic nestalo. A já se ptám přeháním to, když si myslím, že by se to mělo řešit víc? 🙏🏼

Příspěvek upraven 01.11.25 v 10:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8939
1.11.25 07:05

To jsou ty slavné hry. Týden zpět jsem slyšela kolegyni, jak řešila kluky. Jeden druhému říkal, že půjdou na bitku. Jsou to prvňáci. Oni se neumí bavit o ničem jiném, než je bití, vraždění, střílení. Používají slova, která jsou v hrách, jména postav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
1.11.25 07:12
@BarbaraSteff píše: Více

a byla jsi s ním u lékaře? jak moc hluboké to bylo? trvala bych minimálně na řešení s učitelkou, ředitelkou a rodiči žáka. Pokud se ta stopka neudělí zavčas, nedojde mu, jaký problém to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35666
1.11.25 07:15

To bych určitě řešila s ředitelkou, učitelkou a rodiči kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
1.11.25 07:20

Ex to řešit nechce a zakladatelka nemůže vědět, jestli se to řeší ve škole - tvrzení, že „to nikdo neřeší“ je podloženo čím? Nevěřím, že by učitelka neřešila takovou situaci s hříšníkem a jeho rodiči - jen to nebude troubit do světa, vzhledem k tomu, že nesmí nic šířit, a to ani rodičům „postiženého“. Těm max oznámí, že se to řeší.

A ač rozhodně není správné do někoho bodat, tak druhák zcela jistě nemá v penálu ostré nůžky (to tužka bývá nebezpečnější). Dohled samozřejmě ve třídě nebo na chodbě je, to si nikdo nelajzne, zvlášť u třídy prťat, o které se ví, že tam jsou potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.25 07:21

@Keyllah u lékaře jsem nebyla, dostal se ke mě v pátek v 15.30 a sama jsem nevěděla, jak postupovat. Škola mě nijak neinformovala, prý se na to jen podívali a vynadali jim, že se nemají prát. Ani nevím, zda to někdo ošetřil, večer mu to zčervenalo kolem ranky, a teď ještě spinká, tak snad to bude OK. 🙏🏼 Foto přikládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
889
1.11.25 07:25

Kdyby se jen nějak požduchali, tak ještě budiž. Ale takto? Rozhodně řešit ve škole, s rodičema toho kluka co bodal, ať z toho nese následky. Je to otázka času, kdy udělá něco horšího.
Kdyby na ulici někdo na někoho vytáhl nůž nebo nůžky a ohrožoval někoho nebo bodnul, taky by se to řešilo!
Oznámit ve škole, nahlásila bych, že otec to řešit nechtěl, proto zdržení, ale mělo se to řešit hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35666
1.11.25 07:26

Ty jo to je síla, s tím bych šla k doktorovi, to bude možná i na nějaký steh aby mu tam nezůstala velká rána a nezanitilo se to. A v pondělí bych hned naběhla do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.25 07:27

@neumisa tím, že mě nikdo neinformoval a třídní ani nereagovala na zprávu? Třeba jim křivdím a řešit se to bude, ale obecně s nimi mám spíš tu zkušenost, že věci nechávají být, jen aby měli prostor se nasvačit. 🤷🏻‍♀️ Kluci se tam mlátí tak, že jim teče krev z nosu a dozor tam není. Už v první třídě mě překvapilo, že tam jsou sami, co si pamatuji já, tak tam vždy někdo byl.
A o tu tužku mi právě jde - proto píšu :,, vezme něco ostřejšího,,. Nebo někomu vypíchne oko, bodne do zátylku, cokoliv. Jde mi jen o to, zda byste to taky řešili nebo neřešili. 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
1.11.25 07:29

počítám, že dítě bylo v tu dobu v péči otce a ten informován byl.
Děti v 1. - 2. třídě jsou jako zvířátka, řeší spoustu rozporů silou. A ne, prvňáci se bez dozoru opravdu nenechávají. To ti učitelka řekla, že je nebude hlídat, aby se mohla nasvačit? Protože jinak nevíš, jestli nedozorovala třeba z chodby. Krvácení z nosu je záležitost jedné dobře usazené rány, tomu nezabráníš, ani když v té třídě budeš sedět.

Příspěvek upraven 01.11.25 v 07:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939

Ledacos neřeším. Jako matka bych toto řešila. Není v pořádku, že má potřebu někoho atakovat. Minimálně je ve škole metodik. Bohužel málo škol má psychologa.
Nenechat agresi stupňovat, procházet, že je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127

v pondělí bych napsala paní učitelce, ředitelku dala do kopii, a dotázala se jí, jak si představuje další postup a řešení a znovu bych přiložila foto s tím, že trvám na oficiálním řešení školy a počkala bych, co oni na to a podle toho bych řešila dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.25 07:30

@neumisa nebyl. Syn mu to řekl po cestě ze školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
1.11.25 07:31

těch dírek tam má víc a některé vypadají ošklivě…v pondělí bych zašla na kontrolu k lékaři a vše bych mu řekla, aby existoval do budoucna lékařský záznam…a klidně učitelce / ředitelce do zprávy připiš, že jste vyhledali lékařské ošetření a vše zadokumentovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
1.11.25 07:33
@Keyllah píše: Více

ano, s tímto postupem souhlasím. Pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin