Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@BarbaraSteff píše: Více
Že se děti perou je normální, ale vzít nůžky a udělat tohle je už hodně přehnaný. Tohle bych teda řešila.
@BarbaraSteff Řešila bych to s učitelkou a rodiči toho kluka. Je to nepřípustné chování, brát někomu věci a ještě ho bodat nůžkami, co bude příště…
To by mě hodně naštvalo a určitě bych to řešila. To ve třídě nebyl dozor? A očekávala bych, že učitelka o tom bude informovat oba rodiče a hlavně napíše, jak danou situaci bude dál řešit, aby se to neopakovalo.
@neumisa ne, ale byla situace, kdy to řekl učitel, pro kterého syn běžel, když se tam mlátili celá třída - dostal vynadáno ještě on, že je otravuje a on si chce vypít kafe nebo něco takového 🤷🏻♀️ říct to prvňáčkovi mi přijde dost mimo. Takže bych řekla, že postup by měl být jiný, většinou se snažím věřit učitelkám, ale tady mi to přijde přinejmenším zvláštní.
Moc Vám všem děkuji, vzhledem k tomu, že ex ze mě bude asi dělat hysterku a nepodpoří mě, potřebovala jsem se ujistit, že nejsem jediná, komu to nepřijde v pořádku. 🙏🏼
Urcite resit, nejake to postuchovani chapu, ale umyslne bodani nuzkami neni normalni.
Ty rány a zvlášť jedna mi přijde dost nehezká, takže ano, řešila bych to. přijde mi to za hranu nějakého pošťuchování.
Můžu se zeptat, jak se ex stará o syna?
@BarbaraSteff píše: Více
A kdyby ho bodl do obličeje tak by dělal co? Tohle určitě hned v pondělí řeš, a ex atˇsi říká co chce. Jak už jsem psala, děti se perou, to je normální, ale vzít nůžky a začít bodat v pořádku fakt není. Co bude příště?
Zakladatelko, zeptej se na Facebooku, skupinka : Prava deti a rodičů v kontaktu se zdravotnictvím, školstvím a státem. Tam ti poradí lépe. Ale urcite to res. Prvně zápis u lékaře, pak učitel ředitel, když budou bagatelizovat- stížnost na ČŠI, zřizovateli školy, možná i policie a TO. Ale opravdu se porad na této skupince na FB ….jsou tam právníci, a jiné specializované profese.
Toto bych teda resila a velmi razne, pokud ucitel/ka to neresi, sla bych za reditelkou a udelala bych tam teda bugr. Tohle je celkem vazne, co kdyby ho bodl do krku? Minimálně by s temi detmi mel ucitel promluvit a ne delat, ze nic..
@Sany80s cca rok máme střídavou péči týden x týden. Soud mu to dal bez váhání, protože tatínek, co má zájem, z toho jsou na větvi. Komunikace nulová, nemám právo se zajímat. Když je u něj, tak dělá, že neexistuji. A přijde mu to v pořádku. 🤷🏻♀️ Kdybych si u soudu nepožádala, že mi musí dvakrát týdně zavolat, tak o něm nevím nic. Opustila jsem já jeho, takže je tam očividně stále velká křivda. Mě totiž nepřijde v pořádku střídat si dítě a vytvářet mu dva životy a nekomunikovat. Takže vlastně nevím, jak se stará, jen co se tak dozvím od syna nebo si zapomene třeba jeho lahvičku do školy (ano, u něj musí mít jinou, než u mě) a vidím, že pije z nějakého zničeného olupujícího se plastu.
takže představu mám, ale to je tak vše.
@BarbaraSteff
takže nevíš, jestli učitelka nepsala jemu?
víš jen to, co ti řeklo dítě…
@arinecka píše: Více
Příště ho taky může bodnout třeba do oka ![]()
@neumisa ne, to byla první věc, že jsem volala jemu a zvednul mi to a řekl, že mu to syn řekl a že on to řešit nebude. Já se vždy snažím komunikovat, obráceně to nefunguje.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.