Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kvantita není kvalita. Lepší míň a kvalitní, než moc a na houby.
Tak samozřejmě věkem se to rapidně snižuje. Jestli si před 3 roky mela 17 oocytu, nyni 6-7 oocytu je celkem pochopitelné. Ten počet je i jedno, záleží pak na kvalitě. Ja mela pred 6 lety přes 23 oocytu, suma sumarum po 5dnech jsem mela jedno super oplodněné embryo (a z toho mám jednovaječné dvojčata) a pak jsme meli 2. jakoby dobré embryo a nic z toho. Pak po 3 letech jen 18 oocytu a nic z toho nebylo.
O rok později 12 oocytu a nic z toho nebylo
Myšleno žádné děti a oplodnily se a vydrzely do 5.dne jen 2 béčkové embrya. Ten počet není tak důležity, jakožto jak moc je to kvalitní embryo pak, jaky je spermio a pak to štěstí.
Ahoj, mam za sebou 1.ivf, stimulace pergoveris 200, taky malo folikulu (10), amh mam pry v norme, lekarku ta nizka reakce vajecnicku prekvapila, odebrano 9 oocytu, oplodneno 6, 5 vydrzelo do 3.dne, do 5. dne jen 2, jedna pry uplne ok- zavedena blastocysta, druhe nechano do 6. dne a prestoze doslo do exp. blastocysty, tak spatna kvalita a neslo zamrazit. Obrecela jsem to, opravdu jsem nepocitala s tim, ze nebudu mit moznost zadneho KET. No a tyden po ET pozitivni tehotensky test (poprve v zivote), o dalsi tyden pozdeji potvrzeno z krve, zatim hcg moc pekne stoupa a cekam na ultrazvuk k potvrzeni tehotenstvi a snad i srdicka. Prijde mi to jako zazrak, verim, ze to klapne (byt rizika jsou velka). Moc drzim palce
Prosim o anonym.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky,
dnes jsem byla v CARU, jsem sedmý den stimulace s gonalem 175 jednotek a v pátek jdu na odběr. Co mě trápí, že tam paní doktorka viděla jen 6-7 folikulů, tak se bojím, že je to prostě málo.
Jak jste do měly vy?
A podařilo se
Jsem z toho dost přepadlá a chtěla bych aby už byl pátek odběr a co řekne embryolog.
Byla jsem už na jedné stimulaci před 3 lety a to jsem měla 17 oocytů.
Prosím anonym