Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@azaleila píše: Šoupni tam miminku hračku a užívej jarní prázdniny.
Nebo knihu at se edukuje..
@Anonymní píše:
Dobry den, mám poněkud blbou otázku. Je možné že v těhotenství se přes pochvu do dělohy můžou dostat nečistoty nebo kousky něčeho například z vany? Nebo je děloha dost chráněná? Jsem 15tt
Ahoj no je to vážně zvláštní otázka, ale ne nemůžou. Je tam uzavřený děložní čípek, hlenová zátka, miminko je v plodových obalech s plodovou vodou. Ne nic se ti tam dostat nemůže.
Můžeš být v těhotenství náchylnější na různé záněty močového měchýře nebo pochvy. Kvasinkové infekce jsou trochu častější, myslím kvůli jinému Ph? Tohle vysvětlit nedokážu, ale může se to stávat prý častěji, ale do dělohy k miminku to nejde. Takže koupání třeba v bazénu ti může dělat problémy, ale dítě tím neohrozíš.
@lilith1 @azaleila já vím jak to na vás působí, ale takovýhle dotazy jsem už slyšela i zcela na vážno na živo, takže si nemyslím, že si dělá legraci.
@AndělkaJilemnická děkuji za normální odpověď. Manžel pracuje venku s různým materiálem takže když se jde koupat všude kamínky a bordel. Po náročným dni jsem sedla do vany myla se a nevšimla si toho všeho kvůli podložce kterou tam máme. Tak mě napadlo jestli se z těch několika kamínků atd něco nemohlo dostat do pochvy
vím někdy si říkám jestli už nejsem blázen, že mě tohle vůbec napadne. Ale po velké ztrátě je tohle moje druhé vytoužené těhotenství se kterým jsem byla několikrát hospitalizovaná s hematomem a hrozícímu potratu. Takže ano tuhle bláznivou otázku myslím vážně a jen jsem potřebovala uklidnit
@Anonymní píše:
@AndělkaJilemnická děkuji za normální odpověď. Manžel pracuje venku s různým materiálem takže když se jde koupat všude kamínky a bordel. Po náročným dni jsem sedla do vany myla se a nevšimla si toho všeho kvůli podložce kterou tam máme. Tak mě napadlo jestli se z těch několika kamínků atd něco nemohlo dostat do pochvyvím někdy si říkám jestli už nejsem blázen, že mě tohle vůbec napadne. Ale po velké ztrátě je tohle moje druhé vytoužené těhotenství se kterým jsem byla několikrát hospitalizovaná s hematomem a hrozícímu potratu. Takže ano tuhle bláznivou otázku myslím vážně a jen jsem potřebovala uklidnit
já to chápu. Jsem tu víc tichý pozorovatel, než aktivní uživatelka, ale vidím tu paranoiu některých, že vidí „trolla“ za každým příspěvkem. Je to škoda, i když se to asi dá pochopit, některý příspěvky jsou fakt hustý
.
Prostě jsem tě v tom nechtěla nechat. Chápu, že se bojíš. Znám ženskou, co stála v rybníku v parném létě jen po kolena, protože měla přesně tvůj strach, že se tam něco dostane a o dítě přijde. Říkám, kvůli zánětům je asi lepší se spíš sprchovat, ale kvůli tomu co bylo bych nepanikařila. A zase, ty záněty nemá každá. Ženský chodějí v těhotenství normálně plavat. Jiný na to trpí, tak se tomu radši vyhýbají. Jak to ty cítíš.
Dobry den, mám poněkud blbou otázku. Je možné že v těhotenství se přes pochvu do dělohy můžou dostat nečistoty nebo kousky něčeho například z vany? Nebo je děloha dost chráněná? Jsem 15tt