Vynechala som progesteron a zacala som spinit

59
18.2.24 10:45

Vynechala som progesteron a zacala som spinit

Ahojte, lekar mi predvcerom predpisal progesteron. ja s extremne sprosotou a materskou hlavou som uzila este 2 tabletky progesteronu predvcerom, cca o 10tej, potom o 3tej, a na vecer, a dalsi den rano a na obed som uplne zeny, ale ze uplne zabudla a zacala som nahle ruzovo spinit. Som tehotna samozrejme v 7. tyzdni. Hned som si spomenula a hned som si dala cez obed a stav sa stabilizoval uz na vecer. 🤦🏻‍♀️ Ach, mohlo to byt tym? Mam strasne vycitky. 😮‍💨 😮‍💨 😪 😪 😪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14727
18.2.24 11:00

Klid, tohle jednorázové zapomenutí nic nezpůsobí. Teď už to užívej, jak máš a nestresuj se. Navíc růžové zašpinění není žádná hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
18.2.24 11:02
@Janča6 píše:
Klid, tohle jednorázové zapomenutí nic nezpůsobí. Teď už to užívej, jak máš a nestresuj se. Navíc růžové zašpinění není žádná hrůza.

No bolo to cely den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
18.2.24 11:03

Sorry za fotku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
18.2.24 11:05

Já jsem jednou čekala týden, než mi ten Utrogestan konečně předepsali, celou dobu jsem špinila mnohem víc. Pak jsem i krvácela. I v jiných těhotenstvích. A všechna se udržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
18.2.24 11:07
@Janča6 píše:
Já jsem jednou čekala týden, než mi ten Utrogestan konečně předepsali, celou dobu jsem špinila mnohem víc. Pak jsem i krvácela. I v jiných těhotenstvích. A všechna se udržela.

Vazne? Aj si uzivala ascorutin k tomu? Kedy si prestala spinit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
18.2.24 11:45
@Kati11111 píše:
Vazne? Aj si uzivala ascorutin k tomu? Kedy si prestala spinit?

U prvniho tehotenstvi si to nepamatuju. To jsem mozna ani nespinila. Ale ja jsem pres 5 let nemohla otehotnet. Mimo jine proto, ze moje telo netvorilo progesteron. Tehdy jsem mela uzivat Utrogestan kvuli uprave cyklu. Mel mi blokovat ovulaci, brala jsem ho od 11. DC. Jenze ten cyklus jsem ovulovala driv. No a diky Utrogestanu se embryo udrzelo. Mela jsem prestat s uzivanim myslim 28. DC. No a vubec me nenapadlo, ze by se mohlo zadarit. Takze nez jsem si vsimla, ze mam zpozdeni a udelala si test, unhelpful snad tyden. Pak jsem tedy objevila uzivani Utrogestanu. Jestli a jak dlouho jsem spinila, uz nevim.

Druhe tehotenstvi bylo “nejzajimavejsi”. Spineni (silnejsi nez tvoje) zacalo koncem 4. tt dle MS. Ve skutecnosti bylo tyden starsi. Opet me ani nenapadlo, ze bych mohla but tehotna, ale zacaly mi stejne zavrate a bolesti podbrisku, ktere jsem znala jen z tehotenstvi. S tim spinenim jsem jela na pohotovost. Vysmali se mi, ze nemam jezdit pred terminem MS, ze to muze byt biochemicke, Utrogestan mi odmitli napsat. Napsala mi ho az po tydnu moje gynekolozka. Presto jsem spinila cca do 8. nebo 9. tt. Ani Ascorutin nepomohl. Pak klid a od 17. krvaceni. Nekolik navstev gynekologie (pri zesileni krvaceni), pricina vzdy neznama, Ascorutin bez efektu. Krvaceni az do 21. tt, kdyz mi odtekla plodovka. Byla jsem tyden v nemocnici, odtok prestal, plodovka se doplnila, krvaceni od te doby nebylo. Rodila jsem 39 + 0.

Treti tehotenstvi myslim bez krvaceni a bez Utrogestanu.

Ve ctvrtem tehotenstvi v 8. tt silne krvaceni z polypu. Predepsan Utrogestan a Cycklo 3 Fort - ucinnejsi nez Ascorutin. Pak jeste nekdy v polovine tehotestvi spineni cca 2 tydny. Bez Ascorutinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
18.2.24 11:51

Akoze, wau. Musela si byt hodne v strese. A prosim ta. V tehu si uzivala utrogestan aj oralne? Mne to tak kazali uzivat 3×1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.2.24 11:53

@Kati11111 utrogestan zavadej spodem, ma to vetsi ucinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
18.2.24 12:02
@DandátkoP píše:
@Kati11111 utrogestan zavadej spodem, ma to vetsi ucinek.

Mozem aj utrogestan oral? Na krabici je tak napisane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
18.2.24 12:07
@Kati11111 píše:

Muzes. Ale vaginalne je ucinnejsi. A ma mirnejsi vedlejsi ucinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.2.24 12:25
@Kati11111 píše:

Muzes, ale nema to takovej účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
18.2.24 12:44
@DandátkoP píše:
Muzes, ale nema to takovej účinek.

Ako myslis? Ked oral tabletku dam zo spodu? Tak nema radsej vacsi vyznam brat cez usta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
18.2.24 13:06
@Kati11111 píše:
Ako myslis? Ked oral tabletku dam zo spodu? Tak nema radsej vacsi vyznam brat cez usta?

Kdyz ji vezmes oralne, tak ti projde pres travici trakt. Kdyz ji das dolu, tak pusobi presne tam, kde ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
18.2.24 13:06

@Kati11111 jak se jmenuje ten pripravek, ktery uzivas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí