Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Řekla bych, ze tě ma plné zuby. A navíc je doma místo v praci, kde by upustil paru. Taková mala soukromá ponorka.
Což ho tedy neomlouvá, jen bych řekla, ze to je příčina - měl chodit do práce a přijet az když bys byla k porodu.
Chlap u porodu nevim - já ho tam neměla ani jednou, takže pro mne zcela nepodstatný detail - rozhodni proste jak to cítis. Chce tam vůbec byt?
Nemám bezproblémový život, ale jsem tak vděčná, že mě podobné zážitky míjejí.
Manžel je z blížícího se porodu asi taky nervózní, což rozhodně neomlouvá jeho chování. Chová se jak prase, sorry. Takhle spolu partneři se zdravým vztahem nemluví. A na ženskou před porodem tak může mluvit jen buran, který k ní nemá špetku respektu, o lásce nemluvě.
Pravděpodobně ho nebaví být s Vámi celý den doma a takhle se to projevuje.
Mimo tenhle incident se chová normálně? Myslím dlouhodobě.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám týden do porodu s tím, že už prenasim, mám po termínu a teď jsem ve 41.tt
Tak že každým dnem čekám, jestli to přijde.
Včera jsme si šli udělat procházku s dcerkou (21.m) a snažím se chodit, uklízet, a i s manželem vyvolavame sexem. Akorát pro mě už to není takové.
A začínám byt hrozne precitlivela, včera jak jsme byli na te procházce, tak jsem potřebovala ještě nakoupit, tak jsem poprosila manžela, ať mě ještě odveze do krámu, ten ba mě, že mě vezme ještě do Pepca, že jsem tam chtěla, tak mu říkám ze tam nechci ze jedeme jen nakoupit a domu, ze už jsem unavena a ten mě začal hned urážet, ze mě tam odveze, ze jsem úplně deb***i ze tam chci pak tam nechci a ze mě tam proste vezme, tak říkám ze nechci, tak mi řekl ze už na mě s**e a ať už s tím neotravuju. Samozřejmě jsem z nej byla úplně vykolejena a rozbrecel mě. Pak i doma se choval cely den divne, hrál furt hry na mobilu, četl si furt nějaký články atd.. místo toho aby se věnoval dceři. A večer na mě přišly kontrakce a hrozne to bolelo, ale nebylo to ještě na odvoz do nemocnice a on mě urážel ať nedělám herečku jen na mě blbé cumel, vůbec mi nepomáhál a dělal ze mě chudinku. Upřímně nevím co si mám o tomto chování myslet, a úplně mě přešla chuť, aby byl u porodu když se chová takhle. Nevím, co jsem mu tak strašného udělala, ale včerejšek mě opravdu naprdnul a to chování bylo strašný.
Co by jste na mem miste dělali vy? Myslíte, ze to beru vic osobně kvůli hormonum, nebo by vás to i normálně nastvalo? Já jen, abych neudělala pak něco čeho budu litovat, ze nebude třeba manžel u porodu atd.. teď má i dovolenou kvůli tomu, aby mohl i hlídat dceru až budu v nemocnici, tak ze má i klid od práce, nemusí teď nic řešit, ale chová se teda hrozne.
Už jsem z toho všeho opravdu unavena, už to hrozne bolí ke konci a ještě do toho manžel 🤦♀️
Prosím, můžete mi poradit, ať neudělám unáhlené závěry a pak toho nelitovala? Teď nemám asi úplně myšlenky na takové myšlení 🤦♀️
Děkuji
Nechci ti nakládat, ale dočetla jsem k těm hvězdičkám…ty se vážně ptáš, jestli by to kohokoli naštvalo? Já bych teda hlavně v první řadě litovala toho, s kým mám ty děti a ne toho, jak na to budu reagovat. Víc asi nenapíšu nic, protože pro mě je to úplně jiný vesmír.
To se čte hrozně, je mi to moc líto, takhle se nemůže normální chlap chovat k ženě před porodem. Radši bych ho tam nebrala, přeju hodně sil.
Takhle se chlap nema chovat k manzelce nikdy, natoz pred porodem. Naprosto bezne se mi stane, ze neco „potrebuju“ v nejakem kramu, ale kdyz manzel navrhne, ze tam sjedeme, tak se mi treba zrovna nechce. Mit takovou reakci, tak ho kopnu do zadku.
Taky mam tesne pred porodem a manzel je zrovna doma, to, ze mi neni uplne nejlip, bere uplne v pohode - naopak se snazi pomahat, jak muze. Pokud bych vedela, ze pro me manzel nebude stoprocentni podporou, nebo ze by si dovolil kecy typu, ze „toho nadelam“, tak bych ho u porodu nechtela.
Ono těžko říct, jak to opravdu bylo a proč byl třeba naštvaný. Pokud jsi původně chtěla do Pepca a pak zase ne, mohlo ho to nějak naštvat. Pokud je jen doma, asi je taky z toho unavený. Možná je jen nervózní z porodu. Mít asi nervy, nevím, zda bych ho tam chtěla, jinak rodit sama bych nechtěla.
Dej tomu nějaký čas, třeba jen potřebujete oba klid pro sebe a vychladnout ![]()
@Dahlia0409 píše:
Ono těžko říct, jak to opravdu bylo a proč byl třeba naštvaný. Pokud jsi původně chtěla do Pepca a pak zase ne, mohlo ho to nějak naštvat. Pokud je jen doma, asi je taky z toho unavený. Možná je jen nervózní z porodu. Mít asi nervy, nevím, zda bych ho tam chtěla, jinak rodit sama bych nechtěla.Dej tomu nějaký čas, třeba jen potřebujete oba klid pro sebe a vychladnout
Jakože existuje něco, co by takové vyjadřování omlouvalo? Holky, co všechno jste ochotné tolerovat je fakt hodně bizarní.
@hanka.br. píše:
Jakože existuje něco, co by takové vyjadřování omlouvalo? Holky, co všechno jste ochotné tolerovat je fakt hodně bizarní.
Neříkám, že ho to má omlouvat. Ale někdy je prostě ženská třeba v nervech a pak je to jen odraz od chlapa, že třeba ho vytočilo, že nejdřív chtěla do Pepca a pak zase ne, nebo tak. Neříkám, že má být na ni hnusnej. Ale i když jsou to hormony, někdy to vyvolá ženská a chlap se jen brání. Blbě se soudí, když slyšíme jen jednu stranu. To je vše, co jsem tim chtěla říct.
@Dahlia0409 píše:
Neříkám, že ho to má omlouvat. Ale někdy je prostě ženská třeba v nervech a pak je to jen odraz od chlapa, že třeba ho vytočilo, že nejdřív chtěla do Pepca a pak zase ne, nebo tak. Neříkám, že má být na ni hnusnej. Ale i když jsou to hormony, někdy to vyvolá ženská a chlap se jen brání. Blbě se soudí, když slyšíme jen jednu stranu. To je vše, co jsem tim chtěla říct.
No tak pokud si zakladatelka vyloženě nevymyslela, že je podle něj de*ilní a všechna ta další slova, pak tu druhou stranu teda slyšet nepotřebuju.
Je mi lito, ze mate takoveho “ … “ doma… je to sprostak, nakopat do… a k porodu vubec… kdo vi, jak by se choval potom
Tohle je bezne? Ojedinele? Kazdop omluva neexistuje a pro me by “ umrel”
Deti mam 7 ale ten muj se mohl a muze i ted rozkrajet… zaridi, vyridi, koupi, prinese… cokoliv
Pred porodem uplne omezil sluzebky, a byl perman na tel i v prubezich jednani a skoleni
Drzte se🫶
Jeho chovani je hodne pres caru a rozhodne bych ho k porodu nebrala.
Zkusila bych jeste sehnat nejakou dulu nebo kamosku. Jeho fakt ne.
Dobrý den, mám týden do porodu s tím, že už prenasim, mám po termínu a teď jsem ve 41.tt
Tak že každým dnem čekám, jestli to přijde.
Včera jsme si šli udělat procházku s dcerkou (21.m) a snažím se chodit, uklízet, a i s manželem vyvolavame sexem. Akorát pro mě už to není takové.
A začínám byt hrozne precitlivela, včera jak jsme byli na te procházce, tak jsem potřebovala ještě nakoupit, tak jsem poprosila manžela, ať mě ještě odveze do krámu, ten ba mě, že mě vezme ještě do Pepca, že jsem tam chtěla, tak mu říkám ze tam nechci ze jedeme jen nakoupit a domu, ze už jsem unavena a ten mě začal hned urážet, ze mě tam odveze, ze jsem úplně deb***i ze tam chci pak tam nechci a ze mě tam proste vezme, tak říkám ze nechci, tak mi řekl ze už na mě s**e a ať už s tím neotravuju. Samozřejmě jsem z nej byla úplně vykolejena a rozbrecel mě. Pak i doma se choval cely den divne, hrál furt hry na mobilu, četl si furt nějaký články atd.. místo toho aby se věnoval dceři. A večer na mě přišly kontrakce a hrozne to bolelo, ale nebylo to ještě na odvoz do nemocnice a on mě urážel ať nedělám herečku jen na mě blbé cumel, vůbec mi nepomáhál a dělal ze mě chudinku. Upřímně nevím co si mám o tomto chování myslet, a úplně mě přešla chuť, aby byl u porodu když se chová takhle. Nevím, co jsem mu tak strašného udělala, ale včerejšek mě opravdu naprdnul a to chování bylo strašný.
Co by jste na mem miste dělali vy? Myslíte, ze to beru vic osobně kvůli hormonum, nebo by vás to i normálně nastvalo? Já jen, abych neudělala pak něco čeho budu litovat, ze nebude třeba manžel u porodu atd.. teď má i dovolenou kvůli tomu, aby mohl i hlídat dceru až budu v nemocnici, tak ze má i klid od práce, nemusí teď nic řešit, ale chová se teda hrozne.
Už jsem z toho všeho opravdu unavena, už to hrozne bolí ke konci a ještě do toho manžel 🤦♀️
Prosím, můžete mi poradit, ať neudělám unáhlené závěry a pak toho nelitovala? Teď nemám asi úplně myšlenky na takové myšlení 🤦♀️
Děkuji