Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
dnes jsem byla na revizi
6+5 a jsem pořád KO. mám pořád pocit slabosti. je to normální stav?
pocit psychicky,ci fyzicky?nevim jak to myslis…
ja byla na revizi v 10tt na konci minuleho leta,takze chapu co tak asi myslis… ![]()
Fyzicky, psychicky jsem už na dně dlouho
. Ale fyzicky úplně unavená.
Tak spi a odpočívej… Já myslím, že po narkóze to může být
Nepamatuju si, že bych byla nějak extrémně slabá, ale zas že bych mohla skály lámat, to ne. A jestli jsi na tom už dýl špatně psychicky, tak to mohlo na tebe padnout…
když jsi byla dneska na revizi, tka je to úplně normální- revize je zásah do organismu, i ztráta krve, narkóza, žádný med. odpočívej.
pa
har.
jojo,fyzicky se z toho dostanes brzo,ale psychicky se v tom budes nejakou dobu babrat,nehorsi je premyslet nad tim proc se to stalo zrozna tobe,proc to a proc ono…nemysli co bylo,ale jdi dal…
pokud neco bylo spatne,tak bud rada,ze se to vyresilo tak brzo,nez trebas 16tt a pozdejs kdy dite citis…,to mi rikavala kamaradka a je to pravda…
drz se ![]()
Nik, revize je vlastně operace tak proto se člověk necítí dobře. To tě za pár dní přejde, ale psychicky je to daleko horší se s tím vyrovnat.
Ale mě rovnou doktoři říkali, když jsem byla na revizi, že většina potratů v 1. trimestru je kvůli tomu, že je plod špatný a byl by těžce postižený. Buďme rádi, že to za nás příroda vyřešila sama a nemusely jsme to po testech řešit my, zda nechat nebo dát pryč.
jj taky jsem se to snažila tak brát. Já něla ZP v sprnu 2009 na rozhraní 12 a 13.tt, kdy už jsem si začínala myslet, že už bude všechno ok, taky už to na mě bylo vidět, takže pak bylo drbů po dědině
přes noc si mě nechali ve špitále pro jistotu a byla jsem na pokoji sama a z otevřeného okna slyšela z ´patra na demnou plakat novorozeňátka-tak si asi umíte představit, jak mi bylo. Skoro celou noc jsem prořvala a ptala se sama sebe, proč zrovna já, co jsem udělala špatně apod…překvapilo mě, když mi dr. na příjmu říkal, že takhle skončí až 40% těhotenství-tehdy se mi to zdálo neuvěřitelně moc-dokud se nic nestane, tak člověka ani nenapadne, že by to opravdu mohlo být tak časté a že by se vůbec mohlo něco stát. Když otěhotníte, každá z nás tak nějak automaticky bere, že všechno bude jak má. A eď tomu dr. dávám za pravdu a jak tak kolem sebe vidím a slyším, tak to bohužel asi opravdu tak vysoké číslo bude.
Jak píšou holky-je to zásah do organizmu, jedna samotný zákrok, jednak hormonální výkyvy-prostě jsi byla těhotná a najednou nejsi a tělo se snaží vrátit do normálu…vyplač se, bez toho to samozřejmě asi nejde, ale potom se snaž opravdu jít dál. Pokud se v tom budeš babrat, dál se nedostaneš. Jak tu někdo psal-pokud mělo být něco špatně, je lepší, když se to vyřešilo takhle brzy, i když to samozřejmě bolí. Tohle jsem si říkala i já-než mít nějaké postižené a celý život nemocné dítě, které by se jen trápilo a nic z toho života nemělo a my se trápili s ním…asi to tak ta příroda má prostě zařízené. Mojí sestřenici teď umřelo miminko těsně před porodem-to je teprve neštěstí, až měli všechno zařízené v nově postaveném domě, chtěli zařizovat pokojíček…teď je u rodičů a není schopná se do toho domu ani vrátit a manžel jezdí denně sem za ní ![]()
Držím palečky, ať se z toho brzo dostaneš. Mně už to dneska připadá jen jako zlý sen. Ale dost dlouho jsem si říkala, že už bych teď měla roční dítko. Ve stejnou dobu měla termín i jiná holka z dědiny, tak když jsem ji potkávala,tak jsem jí trošku záviděla
a nakonec už mám taky druhé dítko, na které jsem měla termín jen o čtyři dny dřív, než na to, co jsem potratila.
nik11 píše:
Ahoj holky,
dnes jsem byla na revizi6+5 a jsem pořád KO. mám pořád pocit slabosti. je to normální stav?
No, já byla na revizi před 11 dny a slabá jsem se necítila. Ale je možný, že na tebe narkóza působí jinak než na mě… každopádně kdyby ti bylo i dnes slabo, tak radši volej doktorovi… než něco zanedbat a pak si to vyčítat… Hlavu vzhůru a drž se. Bude dobře!
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.