Počká si na plínu :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já bych zkusila tu odměnu, starší prcek se naučill chodit doma oblečenej bez plíny (do té doby jen nahatej
), venku s tím ale taky pořád bojujeme, to samí u spaní, má pořád plínu, ráno ji teda mívá suchou, ale zatím mu ji na spaní a cestování nechávám… ![]()
U nás byl zas hodně dlouho problém, že nechtěl čůrat jinam než do nočníku, takže venku se prostě nevyčůral… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
13kg váží moje 9ti měsíční dcera!![]()
![]()
tak to váží trochu moc, ne?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 píše:
tak to váží trochu moc, ne?![]()
Podle dr. v pořádku. Já i taťka nejsme pidi lidi.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
jen nechápu, proč to řešíš v téhle diskuzi?
Mi taky nejsme s manželem mrňousové a i tak jeden prcek měl v roce 11,5kg, druhej 10,5kg
A to byli nadprůměrně velcí, takže nechápu údiv nad tím, že nějakej ani ne tříleťák má 13 kilo… (Starší měl na tříletý prohlídce nějakejch 15, no
) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě co u nás teda s nočníkem pomohlo, tak již zmiňovaný hrací nočník a když se malá vyčůrala, tak jsme jí zatleskali a od té doby si tleská sama
a s čuráním venku jsme mívali taky problémy, ale celkem rychle to pochopila a jak byly ty horka, tak jsme jí nechali nahatou lítat po venku a když chtěla čůrat, tak jsme jí říkali ať si čapne (ukázali) a čůrá a dívala se jak to teče a od té doby pohoda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak muj nazor - pokud nejde do skolky, tak bych to kdovijak nehrotila, naopak muze mit blok z toho, ze jsi uz z toho mozna sama nervni a prenasis to na nej. Za me - zkouset posazovat na nocnik, na zachod, venku na travicku, pres den at beha bez pliny, ale pokud se nevycura, lepsi dat plinu, nez mu zadelat na nejakej problem. Nocni a odpoledni plinu bych jeste vubec neresila. Poptat se muzes u doktorky, ale spis nez nejaky vysetrovani a honeni po doktorech bych mu dala cas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nepomůžu s tím nočníkem, asi bych mu tu plenu nedala.
Jen mám jeden dotaz, jsi si vědomá, že vzhledem ke svému věku a váze by měl vypít minimálně 2 litry tekutin?
Kdyby víc pil, tak by to možná taky nezvládnul tolik zadržovat.
Já vím, že některé děti toho vypijí méně a nemá cenu to lámat přes koleno, ale když nevypije ani polovinu toho, co by měl, to je už i dost nebezpečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro děvčata co to nevědí na začátku této diskuze tak prcek zakladatelky batole ještě je. Batolecí věk je od 1-3 let takže asi tak
![]()
Já bych plínku prostě sebrala a už nikdy nedala, jednou se vyčůrat musí ať chce nebo ne. Obalila bych si nervy čokoládou
a nedala samozřejmě plínku ani na spaní a to ani na to noční. Vytrvej, převlíkej, per, vytírej, ale plínku už uplně zruš!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
Jen mám jeden dotaz, jsi si vědomá, že vzhledem ke svému věku a váze by měl vypít minimálně 2 litry tekutin?
Kdyby víc pil, tak by to možná taky nezvládnul tolik zadržovat.
Já vím, že některé děti toho vypijí méně a nemá cenu to lámat přes koleno, ale když nevypije ani polovinu toho, co by měl, to je už i dost nebezpečné.
Mám tříletou dceru s podobnou váhou a podle nefroložky by měla pít cca 1,25 litru za den. Ty dva už mi připadá hodně.
Ale jinak s tebou souhlasím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
omlouvam se ale neda mi to i prezto ze to s tematem nesouvisí kolik ta 9m dcera meri pri takove vaze? Ja ani manzel taky nejsme pidilidi a moje 18 mesicni dcerka ma 9,7kg a myslim ze je to krasne zdrave ditko, jen proste neni zrovna prumerna, a podobne jen na druhem konci grafu na tom bude ona ne…
S nocnikem neporadim, mala chodi na nocnik pekne a plinu ma v 18 m jen na spani a do kocarku a vetsinou ji ma suchou a hned po probuzeni hlasi nocnik, ale problem mam s kalhotkama kdyz je ma pocura se, kdyz je na ostro tak si rekne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do školky nespěchá? Není to třeba tím že na prcka moc tlačíš? Mně se syn sám přes den odplenkoval až po zápisu do školky(2 roky a 9m) řekla jsem že do školky ho s plín kou nevezmou tak pak přišel sám že nechce…ale předtím jsem mohla dělat psí kusy…a na nočník ani záchod nešel…nevím jak dalece je tvůj prcek komunikativní a chápe, ale co třeba nějaká motivace? Nevím třeba že když přestane aspon řpes den čůrat do plínky, tak nevím bduete jezdit třeba do bazénu apod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 píše:
tak to váží trochu moc, ne?![]()
13 kg mi taky zas naopak přijde moc ..to nemá ani můj dvouletý syn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
13 kg mela mladsi dcera v necelych 3 letech, starsi byla taky pekne rostla, ale v roce mela asi 10,5 kg - 13 kg mi prijde na 9mes. dite taky hodne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud zadržuje, vrátit plínu a nechat to nějakou dobu plavat. Zdržování moči a stolice se v tomhle věku objevuje celkem často a nátlakem se nic nevylepší, spíš naopak se může zadělat na špatné návyky, které pak můžete řešit leta. No a co, tak má skoro 3roky a plínu, možná jste to v mladším věku trochu prokaučovali, ale to se nedá nic dělat, současný trend je takový, že se děti s nočníkem seznamují později a často odplínkování vyjde na dobu už rvního vzdoru a pak už je to víceméně na dítěti, kdy se rozhodne a ne na rodiči. Čím míň to budeš řešit, mluvit o tom, tím spíš se dostaví výsledek. Já takhle řešila kadění, do nočníku zkrátka ne, přitom kluk odplínovanej přes den, pomohlo přestat řešit, mluvit, komentovat při přebalování ze spací plíny, pak to najednou šlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zakladatelko problém vidím v tom, že opravdu pije málo. Na deset kg váhy dítěte má vypít litr tekutin. Takže u vás něco přes litr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit