Počůrání ve školce

426
8.8.16 07:01

Počůrání ve školce

Zdravím! Mala má v září nastoupit do školky. Na konci září ji budou 3. Plinku ma už jen do postele (projistotu) a do auta na výlety. Doma už si rika ze chce curat a už i vydrží az na nocnik nebo záchod. Občas si řekne i když máplinku. Pak má ale najednou den nebo dva kdy se pocura hned. Ted ji ale rostou stoličky. Tak treba to pocurani je tou bolesti zoubků. Týden i dva je dobra řekne si v noci v pline a pak se zvládne pocurat i doma na koberec. Resim ted ale tu školku. Ve třídě kde bude mají koberec a ja mam hrůzu ze jim ho tam budu muset čistit :-) Obávám se ze z te změny, deti a plna nových hraček si neřekne a pocura se tam. treba i vickrat. Mate někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8877
8.8.16 07:44

Nas skolka tedy take ceka az od zari, ale asi bych se nebala toho, ze po me budou chtit cistit koberce. Beru to dle seznamu co ma mit mala za veci do skolky, mimo jine nahradni pradlo, takze asi u tech prcku s obcasnou nehodou pocitaji. Jediny ceho bych se pripadne bala, tak kdyby se pocuravala denne, ze by mi ji po case vratili domu jako nepripravenou - u nas jsou prvni 3mesice zkusebni, ale pry jeste nikoho dom neposlali a i kdyby, tak me by to bylo fuk, jsem doma s mladsim jeste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
8.8.16 07:53

Dcera nastupovala do školky odplenkovaná, pátkrát se jim tam počurala- tuším 3×, nedělali z toho vědu. děti co se jim tam počurávají často řeší po nějaké době s rodiči- posílají je k lékaři. koberce většinou nemají všude, ale jen místy a nedělají z toho vědu- ve školce jsou obvyklé zvracivé virové onemocnění- to je mnohem horší pro koberec než počurání. některé školky dávají rodičům na vyprání věci z postýlky, jinak vždy když se dítko počuralo jsme našli na poličce sáček s oblečením a dítko měli převlečené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
8.8.16 07:54

Ze by to bylo denne to me radši ani nenapadá. S nehodami tam počítají. To říkala i učitelka. Já se ale obávám aby to nebyla nehoda velka a ne pocurala se skrz kalhoty az na zem. Bez pliny s pozitivní reakci (nechci to zakřiknout :-) )je tteprve od července. Tak si říkam zda to není krátka doba na to aby si to plne zafixovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
8.8.16 07:58

Zatím tam bude jen do oběda. Jsem ještě doma s mladším. Se spaním bych se asi ani tak nebála. Nevím zda mají nepromokava prostěradla - pod prostěradlem nebo ne ale to se dáv poho vyprat. Spat tam bude az za dyl. Nebo pokud by sama chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
8.8.16 08:01

@smudlinky Jinak děkuji za pozitivní informací. Že z to ho nedělají vědu. Fakt nevím co mmalý v tomto směru očekávat. Ani se nebojím ze by brečela ze tam nejsem nebo se tam bala. Zatím není mamanek. Tak me snad nepřekvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
8.8.16 08:03

Syn se mi počůral ve školce 2×, vždy to bylo durch, nesla jsem domů i bačkůrky, koberce jsem čistit nemusela :lol:. Já jen doporučím ji teď víc věřit i za cenu nějaké té nehody. Zkus ji od teď preventivně nevysazovat a neptat se jí, nech to jen a jen na ni, ať ví, že jí někdo pořád nehlídá, neboj, začne se rychle snažit sama. Nedávej ji už plínu, jen na noční spánek (to má stále ještě dost času). Uvidíš, že to zvládne, teď nemá vůbec důvod se snažit sama. Jinak neboj, ve školce jsou zvyklí a tyhle prťata pořád posílají na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
8.8.16 08:06
@Fantazie píše:
Zatím tam bude jen do oběda. Jsem ještě doma s mladším. Se spaním bych se asi ani tak nebála. Nevím zda mají nepromokava prostěradla - pod prostěradlem nebo ne ale to se dáv poho vyprat. Spat tam bude az za dyl. Nebo pokud by sama chtěla.

To me pripada horsi ta postel teda. Povleceni vyperes, ale matraci ne…
Takze koberce bych se nebala uz vubec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.16 08:16

Já mám pocit, že školky nemají matrace, spí se tam na složitelných lehátkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
8.8.16 08:19

@Andrejka 784 Ve vsech 3 skolkach kam deti chodily, matrace meli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
8.8.16 08:19

@Fantazie u nás ve školce si z počurávání hlavu nedělají. Synovi kamarádi začali chodit do školky pár měsíců před 3. narozeninami a měli celkem dost nehod, jeden takřka denně cca dvoje tepláčky durch. Kamarádce nic nevyčítali. Jen povlečení z postýlky jim dávali vyprat a možná chtěli i nepromokavé prostěradlo nebo podložku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
8.8.16 08:22

U nas ve skolce maji mit deti pro jistotu igelit - daji jim ho pod prosteradlo prave proto, aby to nechytla postel. A vzhledem k tomu, ze povleceni vc. prosteradla davame nase tak pocurani pri spani neresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
8.8.16 08:23

@Fantazie
Malá se mi sem tam počurala dobré dva měsíce na začátku, také měla čerstvě 3, základem bylo dohoda s učitelkou, aby jí trošku ohlídala a hodně s ní komunikovala, malá se totiž styděla, takže moje rada je, pokud to takhle bude i na začátku září, hned si zkus s učitelkou promluvit, aby o tom věděla, snad narazíte na dobrou a bude to v pohodě. Plínku na spaní mít určitě může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.16 08:54

Syn nastupoval ve 2r.byl už odplenkovany přes den, ve skolce se velice rychle zabydlel, ale měl tam obě segry. Uč. mu rozumnely co říkal, i když ze začátku měl ještě Somalskou řeč.
Ted uz má jeden rok školky za sebou.
Ze začátku po mě chtěly ať nosim na spaní ty jednorázové podložky, kdyby náhodou se zapomněl.
Plenky kvůli jiným maminam nesměla být a nocnik prý nedovoluje hygiena.
Od větších kluků tam okoukal, jak se cura ve stoje. Do té doby na wc jen sedal.
Být tebou už bych ji ted krom noci na spaní plenku nedala přes den vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
8.8.16 08:58

@Fantazie řeším něco podobného, malá bude mít 3 v prosinci, od loňského léta v pohodě bez plínky, teď máme čerstvě 3 týdny mimino a začala si cvrnkat do kalhotek a občas se počůrá úplně, myslím že na sebe přivolává pozornost, ale jsem připravená tam přinést alespoň dvoje náhradní oblečení a hned první den si o tom s učitelkou promluvit. To bude asi základ aby věděli co mají čekat a pokud tvoje malá není plačtivá a bude se jí tam líbit, tak to třeba brzy vymizí. Jinak souhlasím stím abys jí dávala plínku pouze na spaní, my třeba v autě na sedačce měli natažené přebalovací podložky kdyby se stala nehoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí