Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dnes už se stalo po třetí během týdne, že si dcera nestihla dojít na záchod. Prostě si "kákla " do kalhot, myslela jsem, že se jen zabrala do hry a neuvědomila si to, ale dnes večeřěla, nic její pozornost neodvádělo a stejně se po… Dnes v noci jsem měnila i ložní, protože se pro změnu počůrala.. Má někdo zkušenost? Čím to může být? Mám to začít řešit? Děkuji
Nemate nejakou partnerskou krizi? Nebo nezaziva nejaky jiny stres, zmenu, stehovani, narozeni, umrti v rodine, nebo neco? Pry na to deti nekdy takhle reaguji.
Dcera je bez plen presne od 2. narozenin, cca 2krat za rok ma cca tyden, kdy se taky pocurava.Bez rymy, priznaku nejake nemoci. Taky netusim, cim to muze byt, nenastydla.. Se stolici ale problem nemela ani pri strevni viroze. 3× jsem u pediatra utikala pro klicek od detskeho wc a divila se jak blazen, ze to vydrzela
.
Drzim palce na zlepseni
![]()
Jedna moje známá má syna a chodí do 1. třídy. On s tím má problém od mala. Je to prý nervového původu. Je strašně citlivý, děsně si prý všechno bere… Víc mi neřekla. Jinak na první pohled super kluk, dokonce vyzrálejší než na sedm let. Podstoupili prý všechny typy vyšetření a skočila s ním u psychologa. Bere antidepresiva.
No pokud je to jen obdobi, ze uz to normalne zvladala, tak si myslim, ze to zase prejde. Mam dceru 4, 5 roku a ma to zaky jak pise @Kiara28 hlavne teda v noci, ctvrt roku nic a pak se pocura treba dvakrat po sobe. Hodne bych zapremyslela, jestli ji treba nekrivdite v necem, jestli nedostava zbytecne vyhubovano. Pokazdy kdyz se to stane, v klidu vysvetlit, ze priste musi vcas. To bude zas dobre.