Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, prosim o tipy jake celoricni boty koupit, chci koupit dceri 4r.
Dcera ma uzsi nozku.. Chtela bych hlavne boty ohebne. Dekujj
Filii? Ty jsou na uzsi nozku.. Ale nevim, jak s velikostmi pro 4r.
Uzke a ohebne byvaji superfity. Ale je potreba si je osahat. Pak mam rada znacku Primigi.
Z komerečních jsou fajn Richter. Podrážka ohebná, kůže měkká, stélka na užší nožku.
BF boty jsou dělané většinou na „ploutve“ a třeba synovi v nich nova vyloženě plave (má taky užší nohu), to samé já. Mám úzké chodidlo s nízkým nártem a dlouhými prsty, takže i když toužím mít BF obuv, musela bych si ji nechat ušít na míru (na to nemám prachy), protože normálně jsou tyto boty dělané na normální až širší nohu s vyšším nártem, nebo rozhodně ne tak nízkým, jako mám já (nemám ploché nohy, chodidla mám naprosto zdravá).
@nozu Superfity mívají měkkou kůži, ale tvrdou podrážku a navíc mají špici většinou neanatomickou (nekopíruje tvar nohy). Primigi mají super jednu řadu, ale jsou spíš na širší nohu (ale zase jsou díky tomu fajn i pro úzkonohé na zimu, protože se do nich krásně vejdou i s tlustou ponožkou).
Skvělé jsou PRIMIGI, ale nevím jestli mají i na úzkou nožku, malý měl a má širokou.
Malá má taky úzkou a celoročky má většinou geox nebo ecco
, superfity má většinou zimní ![]()
@veruka85 píše:
Delku 18 vcera jsem merila.. Ale sirku nevim..
Premer i sirku a urcite se neco vybere…
@hofka píše:
Máme DD Step, ohebné, řada s kytičkovanou podrážkou:-)
Jj d.d.step jsou ok…rada zacinajici 036 a 018..jedna je mensi a ta druha uz pro vetsi deti
@reinkarnace ty ale moc úzkým nožkám nesedí (záleží tedy kde všude je úzká, já je vracela) a končí tuším vel. 30?