Nápady na výlety - Brno a okolí

542
3.8.16 15:00

Napady na vylety Brno a okoli

Nam dva kluky,3a5,a pres pekne pocasi se uz vsichni tri zaciname nudit. Mate prosim nejake tipy na vylety/aktivity s takto starymi detmi? Moc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
3.8.16 15:15

Mimo Brno:
Vyškov - Zoopark a Dinopark
Westernové městečko Boskovice, nebo Šiklák
Moravský kras - jeskyně, jízda vláčkem, lanovkou, Dům přírody Moravského krasu
Drásov - zahradní železnice
Bošovice - papouščí ZOO

Brno:
Lískovec - lanové hřiště ve Fit4all
Přehrada a jízda parníkem, nebo si půjčit el. loďku
Olympia - dětské hřiště, o víkendu mašinky a od zítra výstava Playmobil
Modelový svět na Josefské
Zetor v Líšni
Jižanský dvorek se zvířátky v Komárově
Lamacentrum Hády
Technické muzeum
Hřiště Líšeňáček v Líšni
Hřiště Mraveniště na přehradě

To je tak pár tipů, co mě teď hned napadlo. Určitě by se ještě toho spousta našlo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
3.8.16 21:59

:potlesk: Super, uzasne, moc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
3.8.16 22:38

Co nějaký aquapark nebo koupaliště? Nebo u Riviéry je dopravní hřiště, ale pro tříleťáka je to asi ještě brzy… v planetáriu je i nějaké promítání pro pětileté děti, mladší by se zabavil případně venku na hřišti u hvězdárny. V zoo je Lanáček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
4.8.16 08:47

@Fima

ahoj, moc děkuju za tipy na procházky po Brně.

Byli jsme všude až na ten Zetor v Líšni - můžeš mi prosím napsat, co tam je? nějaká výstava pro děti nebo co? Jinak moc děkuju za tip na ten Jižanský dvorek v Komárově - to jsem vůbec nevěděla, že to tam je a určitě tam se synem zajdu.

Ještě mě napadlo Eldorado v Mariánském údolí, takový areál a hřiště pro děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.8.16 09:02

@Gerberka Je tam Zetor Gallery, přímo u závodu Zetor. Muzeum Zetoru, přízemí a první patro. Je to sice malé, ale byli jsme tam určitě víc jak hodinu a naši kluci (3 a 5 let) byli v sedmém nebi. Je tam spousta traktorů, od těch historických až po ty nejnovější a do většiny si mohou vlézt, kroutit volantem, mačkat tlačítka… no pro kluky ráj. :mrgreen: Nahoře jsou nějaké samostatné součástky, motory… a pár šlapacích traktorků, kde si můžou děti zajezdit. Vstupné 50,–, děti do 15 let zdarma. ;) Více: http://www.zetorgallery.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.8.16 09:06

Zakladatelko, ještě mě napadlo. Kdybyste chtěli někam na oběd, tak zajít do Výtopny nad Zelňákem. Nevím, jestli znáš. Je to hospoda obsluhovaná modelovým kolejištěm, pití rozváží vláčky až na stůl. My tam vzali poprvé letos v létě i kluky (taky mám 3 a 5 let) a byli z toho paf. Vaří tam výborně, steaky, burgery a saláty. Není to tedy nic úplně levného, ale jednou za čas, proč ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
4.8.16 09:10

@Fima Manžel mi říká že v Brně to už bylo zrušeno, Výtopna je už bez vláčků :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.8.16 09:16

@Pe-G Není, jen je přestěhovaná na Starobrněnskou. Je to měsíc zpět, co jsme tam byli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
4.8.16 10:36

@Fima

ahoj, moc děkuju za informace :kytka:

potvrzuju pro ostatní, že Výtopna v Brně stále funguje - ale pouze ta na Starobrněnské ulici - přímo v centru nad Zelňákem. Bohužel ta „lepší“ provozovna a sice na Hlinkách je zrušená tak cca rok, byli jsme tam jenom jednou (v březnu 2015), pak jsme tam chtěli ještě jednou a s údivem jsme tam dorazili a provozovna byla zrušena :nevim:. Na těch Hlinkách to bylo o mnoho lepší než na Starobrněnské, útulnější. Ale na Starobrněnské je to pořád.

prosím tě, znáte to Eldorado v tom Mariánském údolí?? Já jsem o tom jenom četla, ale pořád se tam chystám.

Jinak na koupačku teda doporučuju všema deseti ten nový Aquapark v Kohoutovicích, teď o prázdninách jsem tam se synkem byla už 4× a chystáme se tam znovu, když je horko, tak funguje i střešní bazén (teda on není moc hluboký, ale na osvěžení stačí), jinak uvnitř je to teda super, doporučuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.8.16 10:49

@Gerberka My to měli podobně. Už jsme tam chtěli vzít kluky loni, dorazili na Hlinky a kde nic, tu nic. Až doma jsme potom zjistili, že je na Starobrněnské. A kupodivu to nevěděl vůbec ani nikdo z našich známých. Já ani nevěděla, že byly v Brně dvě. Myslela jsem, že byla jen jedna.

S Eldorádem zkušenosti nemám, ještě jsme tam nebyli, takže nevím.

Aquapark v Kohoutkách je fajn, starší syn tam chodí během roku na plavání a moc se mu tam líbí. Nám tedy taky. Dáme si nahoře kafe, mladší si pohraje v dětském koutku a je chvíli klid. :mrgreen: Dokud jsme bydleli v Brně, chodili jsme tam i hodně s manželem za bezdětna plavat. Teď bydlíme kousek za Brnem, tak jezdíme na krytý bazén častěji do Vyškova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
4.8.16 11:03

A není pro děti lepší na koupání bazén na Kraví hoře? já tam nebyla, jen v Kohoutkách, tam je to fajn, ale dle netu mi přišlo, že Kraví hora je vhodnější pro menší děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
4.8.16 13:00

@bubulina

myslíš ten krytý bazén na Kraví hoře?? Na Kraví horu jsem chtěla jet taky, ale u venkovního koupaliště se absolutně není kam „schovat“ před sluncem - tam to pere strašně a my jsme radši venku zalezlí v tom polostínu, tam fakt není kousek stínu, takže jako venkovní jsem to zavrhla - to chodíme na koupaliště Královo Pole Křižíkova, je to tam moc fajn, takové menší.

Záleží, jak malé děti…ten aquapark je snad úplně pro mrňata, chodí tam i lidi s úplnýma miminama, to jsem teda zírala, fakt snad několikatýdenní mimina tam lidi měli v náručí. Já mám syna už většího - 9 let - a vodu strašně miluje, plavání, skákání, blbnutí ;) - všechno, a na to ten aquapark je jak dělanej…ale zase - já nemám srovnání, znám jenom tento aquapark, v okolí Brna jsme se nikde jinde koupat nebyli…možná, že lepší je Vyškov nebo Kuřím - nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
4.8.16 14:02

@Fima Tak to je dobrá novinka pro mě, já mluvila o té na Hlinkách, že na té Starobrněnské to funguje. :palec:
Jinak my jsme spokojeni s koupáním na přehradě, jsou tam stromy, takže lze nalézt i stín a voda je příjemná. A vyřádí se tam i dvouleťák. Dnes jsme půjčili i prkno tak řádil i 8-letý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
atramek1
4.8.16 15:03

Telčský dům. Nádherná výstava a veliká herna pro děti koncipovaná jako městečko. Úžasně strávené odpoledne s dětmi :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML