Počůrávání v 9 letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
25.8.24 12:40

Jen v noci nebo i přes den?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.24 13:28
@Velryba černá píše: Více

Jen v noci. Párkrát do roka.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
25.8.24 13:29
@Anonymní píše: Více

Někdy pomůže uměle doplnit antidiuretický hormon. S tím by poradil nefrolog/urolog.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.24 13:30
@suzka1 píše: Více

Samozřejmě si povídáme. Své dítě mám dost přečtené. Šikany nebo spolužáka se určitě nebojí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.24 13:31
@Velryba černá píše: Více

V jakém případě se doplňuje? Nestává se to často. Ale stává se to. :( Vždy si myslím, že už se to nestane, x měsíců klid a stane se to zase.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
25.8.24 13:32

Zkus se podívat sem. https://www.nocvsuchu.cz
I kdyby ses měla s některým z nich jen poradit.

• Citovat
  • Upravit
5683
25.8.24 21:57

Nechej dite vysetrit na nefrologii; meli jsme podobne problemy a byla nutna plastika mocaku - jednoducha operace a od te doby pokoj, pry to ma hodne deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 22:09
@Ahep píše: Více

Jaké se dělá vysetreni? Jak probíhala operace? V kolika letech?

• Citovat
  • Upravit
1348
25.8.24 22:15

Ahoj můj syn má AS+adhd a pravidelně se pocurava ještě v 16ti psycholog řekl ze to má až 30% aspergeru a někdy do nevymizi ani v dospělosti takže děláme jen rezimove opatření a tak nějak s tím počítám ze se to bude stávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
25.8.24 22:31

Taky znám případ, kdy mělo už veliké dítě tenhle problém. Sváděli to na psychiku, dokonce na to nasadili nějaké léky - a přitom se nikdy neudělalo pořádné vyšetření. Až po letech se ukázalo, že byl nějaký zdravotný problém, který šlo docela rychle vyřešit. Dítě se zbytečně roky trápilo :(.

• Citovat
  • Upravit
312
25.8.24 22:51

Mám zkušenost, ale radu bohužel neml.
Máme syna 8 let a taky se párkrát do roka v noci počůrá. Letos zatím 4×.
Začala jsem si to psát do diáře na extra papírek - datum a lehký popis předchozího dne a vždycky se během týdne až dvou objevila horečka/viróza/zhoršená alergie nebo ekzému..
Dokud jsem si to nepsala, tak jsem vždycky měla jen ‚dojem‘, že se nedávno počůral a mohlo by to souviset, prostě nemám takovou paměť. Papírek nám pomohl dát to dohromady. Zkuste.
Pro nás je to předzvěst „tělo se dalo do války s něčím“.
Jinak u dr. byla moč v pořádku, ona by to tedy řešila dál, ale my zatím vyčkáváme zda z toho vyroste.
Každopádně syn se za to také stydí a zastele to i předemnou :nevim:
Nikdy mu nenadávám.
Mimo domov spal 2× 1 noc a měl obavy. Poradila jsem mu, ať večer nepije a případně ráno sbalí nenápadně počůraný spacák a doma to vypereme. Nehoda nebyla. Kdyby se to mělo nějak zintenzivnit, tak řešíme samozřejmě.
Mimochodem, já na sobě taky poznám, že onemocním, blokne se mi předem krční páteř. Tak to asi zdědil, jen takhle blbě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.24 07:30
@Žanda-Panda píše: Více

Děkuji za odpověď. Je to těžký. Nechce se mnou o tom mluvit a já se bojím to moc rozebirat, abych na to neupozorňovala. Vždy jen vysvětluji, ať mi to řekne, ať to můžu vyprat a uklidit. Nikdy žádné výčitky nebyly. Stydí se tak, že dělá, že o tom neví, že mu to až skoro věřím. Samozřejmě si toho doma všimnou, když peru deku nebo matraci, povlekam, když jsem povlekala třeba dva dny předtím. Ale nikdo to taky nějak nekomentuje. Jezdí na školy v přírodě, spí u babiček. Teď, jak se to stalo naposledy, tak se fakt zdravotně cítí dobře.

• Citovat
  • Upravit
81
26.8.24 08:10

Tento problém jsem měla já a to až do 11 let. Byl to stres spát na škole v přírodě, u kamarádek, prostě kdekoliv jinde než doma. V posteli jsem měla natažený igelit kvůli matraci a nosila jsem pleny, dřív moc možností nebylo a doteď nemůžu snést vložky, protože mi to evokuje ty pleny. Byla jsem na několik vyšetření, ale nikdy to nebylo fyziologické. Dělali mi sono před i po vyprázdnění močáku a vždy to bylo ok. I když jsem šla před spaním čůrat nebo během noci, tak se nehoda stala. Naučila jsem si převlékat postel, když se to vždy stalo a bylo to takové veřejné tajemství. Mamka mě vzala i k psychologovi a tam ji psycholožka řekla, že si myslí, že to je jí, že na mě klade moc velké nároky a ať si to nepriznam, tak to má na mě vliv. Byla děsně naštvaná a nic z toho nechtěla nikdy řešit. Nějak v 11-12 letech to samo ustalo a teď zpětně si doopravdy myslím, že to bylo psychické a že za tím byla máma, protože ty nároky na mě byly vždycky doopravdy hodně velké. Nechci říkat, že za to můžeš ty, ale podle mě to hodně souvisí právě s psychikou a něco ho může trápit, ať si to sám neuvědomuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.24 08:19
@snalinka píše: Více

Velke nároky rozhodně nemám. Ale to vidím ve svém okolí. Velké nároky na děti. A děti mají tak vysoké cíle, velké nároky samy na sebe. Netuším, jestli to mají děti v genech nebo je to okoukane, výchovou. Ale je mi jich vlastně líto. Zatím jsou strašně úspěšní ve všem, co dělají. Ale jedno dítě mělo nějaké psychické problémy. Čím přesně to bylo způsobené, samozřejmě netuším. Jen se to nabízí.

• Citovat
  • Upravit
4749
26.8.24 08:26

My jsme to resili u 6-7 lete, ted ma 8 a pul a uz to preslo, byli jsme na urologii a lekar mam rekl, ze je to dost bezne, ze nektere deti dozravaji pozdeji, ze se to samo srovna.
Chce to kontrolovat rezim, u nas jsem v te dobe vypozorovala, ze stres a unava hrala roli. Jinak nastydnuti taky, ale jak rikam, preslo to a ted je to treba jednou za 6 mesicu, vetsinou kdyz pred spanim vypije hodne vody, coz hlidam, ale ne vzdy uhlidam…nebo kdyz je fakt ko a proste usne a spi tak tvrde a neprobudi ji to.

Lekar rikal, ze kdyby to pokracovalo, ze se da zkusit enureticky budik, aby se dite naucilo vstavat na to curani..ale k tomu jsme nedosli..

Nicmene jestli to zaclo ted nekdy v 9 letech, bude to spis psychicke, bud je pretazeny a nebi se neco deje a je ve stresu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí