Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@astoret píše: Více
Já přes den piju celkem dost. Udělám 2× 1,5 litrové džbánky s vodou s citronem. Cca do 17 hodin. Pak mám ale okno, kdy jedu z práce, jsem doma/ s dětmi a na pití si nevzpomenu. Pak mě doběhne ta žízeň před spaním.
Syn vypije přes den tak litr a půl a před spaním tak 250 ml.
@Velryba černá píše: Více
Spousta lidi i deti bezne se chodi v noci vycurat, navic to dite uci ovladat mechyr, ona casem ta potreba v moci curat se snizi a taky nektere deti maji mensi kapacitu mocoveho mechyre tajze pak proste do rana nevydrzi, vse se meni vekem a tohle je prave muze byt ten postup, kdy se dite uci to ovladat, takze za me pokud to fakt trva a je to casto to muze pricinu resi.
My ho nedali a vytrvali, necheli jsme dceru stresivat, ona ho nechtela. Proste kdyz se stalo delali jsme jakoze nic a proste se vse vypralo, prevleklo..a preslo to, nebylo to ale denne, obcas jen.. ale znama mela syna a ten denne skoro jeste v 8 a sam z toho byl tak vystresly a stydel se, ze sam pak chtel zkusit vse, dali budik, upravili pitny rezim a za 4 mesice se to vyrazne zlepsilo.. a za dalsi 2 uz bxl bez nehod ![]()
@astoret ano, protože má jejich organismus narušené biorytmy, což zkrátka není stav fyziologický. A stojí to právě na těch antidiuretických hormonech, které ten noční klid zajišťují. Pokud jich mozek produkuje málo nebo na ně organismus nereaguje, není to normální stav. Proto jsem děti nikdy v noci nebudila, organismus se to musí naučit a přerušováním spánku se tomu moc nepomáhá.
@Velryba černá píše: Více
Ano, ja dceru taky nebudila, ale meli jsme stesti, preslo to samo a celkem brzy, ale jsou deti co se pocuravaji ob den jeste v 11 a pak je na zvazeni, zda nezkusit toto, protoze v mnoha pripadech to muze pomoci. Pocuravani v tomto veku ma velmi silny dopad na psychiku ditete a i ho muze dost vyclenovat z kolektivu, boji se někde prespat, stydi se, vyhyba se ruznym taborum apod..kdyby to bylo moje dite, uz bych asi zkusila i toto, zvlast kdyz vidim ze v okoli to pomohlo a dite zadnou ujmu neutrpelo, naopak ![]()
@astoret jasně, u velkých dětí je situace jiná. Pojďme si ale otevřeně říci, že spousta rodičů stále budí dvouleté děti několikrát za noc jenom proto, aby se vymočily. Což je zkrátka špatně.