Počůrávání v 9 letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.8.24 09:09

Počůráváni v 9 letech

Dite 9 let se občas počura. Není to často, ale stává se to - párkrát za rok. Mám vždy strach, aby se mu to nestalo někde jinde než doma (škola v přírodě…). Co s tím? Máte někdo nějaké zkušenosti? Samozřejmě mi to nikdy neřekne a přijdu na to náhodou. Čím to může byt? U lékaře jsem to neřešila, protože to nikdy nebylo tak často. Občas to bylo u nemoci, tak jsem to přičítala tomu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4147
25.8.24 09:25

Zkusenost z rodiny. Obcasne nocni az do 12let, spise pri nemoci a stresu. Vice clenu rodiny. Asi i dedicne, nevim. Je to o vyzralosti nervoveho systemu. Pomuze jedine vzbudit treba kdyz ty jdes spat, at si dojde. Jinak asi nic. Lekar muze nechat vysetrit pro jistotu. Ale proste to asi prejde samo. Poucit co delat kdyz se to stane jinde, at se nenalejva pred spanim v cizim prostredi, pripadne vybavit podlozkou a pyzamo navic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14648
25.8.24 10:07

Na tu skolu v prirode bych koupila inkontinencni spodni pradlo. Vyrabi se i pro deti a vypada jako bezne spodni pradlo. Jen nevim, jakou naloz dokaze pojmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
25.8.24 10:15

Není pomočování příznak i cukrovky? Já mám za to, že ano. Určitě bych to řešila s lékařkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6896
25.8.24 10:26

Řeš to s lékařem a řeš to, když má někam jet (spec. prádlo, nepromokavá podložka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5930
25.8.24 10:52
@Anonymní píše: Více

Může to být neurotické, z důvodu poruchy pozornosti, stresu atd. Řešila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 11:09

Klukovi je 6 a párkrát se stalo letos v létě, že přes den moc nepil a večer to pak dohnal klidně litr pití než šel spát. Jenže jak měl nabitý program a byl unavený, tak ho to nevzbudí. Přitom před prázdninami si došel i v noci sám. Za mě je tedy podstatné hlídat denní příjem tekutin a nikoliv to do sebe nalít před spaním

• Citovat
  • Upravit
2404
25.8.24 11:09

A jsi si jistá, že je to pomočování? Nemůže to být poluce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 11:16
@tartaletka píše: Více

Je to pomočování. Je toho opravdu hodně. Nechce o tom mluvit, ale dneska se i ptal, proč se mu to stává.

• Citovat
  • Upravit
2902
25.8.24 11:47
@Janča6 píše: Více

No, my jsme koupili pyžamkové kalhoty, kvůli nočním nehodám u pětiletého. Ještě jsme pod ně dali plínu. Sice to pochytaly, ale problém je v tom, že ty kalhoty se pak musí vyprat aspoň v ruce a strašně, ale opravdu strašně dlouho to schne. Tak jsme je přestali používat, je to nepraktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
25.8.24 12:10

Ja bych spíš řešila, kdy se to stane a proč. Může být v tom dost psychika. Promluv si s ditetem a zkus jemně zjistit, kdy se to stava a proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 12:14
@suzka1 píše: Více

To jsem taky přemýšlela o psychice. Ale nikdy nevidím nějaký problém. Nic výjimečného se zrovna neděje. Nejdřív to bylo po nějaké nemoci. A teď fakt nevím. Každopádně to taji a nepřizná. Vždy dělá, že o tom neví. Dělá, že se nic neděje a asi doufá, že si nevsimnu a uschne to. Možná jsem si někdy ani nevšimla.

• Citovat
  • Upravit
14648
25.8.24 12:21

Nam se nekdy pocura 3,5leta, kdyz vetrame a ona se odkope. A to i ted, kdy mame v loznici v noci 25 stupnu a vic. Ja zas takto mivam krece do lytek, i ted v lete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14648
25.8.24 12:22
@Buba mara píše: Více

Aha, tak to je na nic. Na tu skolu v prirode treba pro jistotu ano. Ale nesmela by byt treba 5denni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
25.8.24 12:37
@Anonymní píše: Více

To, že podle tebe se neděje žádná změna ještě přece neznamená, že se dítě třeba něčím netrápí. Za chvíli začíná škola a to spoustu dětí trápí, protože se tam boji sikany, nebo zase nějakých spolužáků apod. Proto si myslím, že bys neměla řešit, jestli se něco neděje, ale velmi citlivě se zeptat dítěte, jestli ho/ji něco netrápí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí